Sakin

Geçen haftanın en sevindirici haberlerinden biri Feridun Düzağaç’ın yeni albümü oldu. İki yıl süren sessizliğinin ardından İsimsiz Orkestra ile birlikte yaptığı ‘Sakin’ isimli albümünü çıkaran Düzağaç, kendisinden uzunca bir süredir şarkılar dinlemek isteyen dinleyicisine güzel bir sürpriz yapmış oldu.

Haberin Devamı

Yedi parçadan oluşan ‘Sakin’ isimli albümde, sözü ve müziği Düzağaç’a ait olan şarkılar, İsimsiz Orkestra’nın senfonik düzenlemeleri ile karşımıza çıkıyor. Seyrüsefer, Biçare, Özledim, Gönül, Çok Aşık, Beni Unutma, F.D. gibi akıllarda yer etmiş, sevilen şarkıların yer aldığı ‘Sakin’ albümünü dinlerken sakin sakin her bir şarkının döneminde yaşadığınız anılara yolculuk yapıyorsunuz. 

Ben albümü dinlerken epey duygulandım. Feridun Düzağaç’ın İsimsiz Orkestra eşliğinde yeniden seslendirdiği şarkılar şu dönemde bana pek iyi geldi. Keza kendisi de ‘Sakin’ albümü için ‘Bu zor zamanlarda bana bir çeşit oksijen çadırı oldu’ demiş. 

‘Sakin’ albümü aynı zamanda bir üçlemenin ilki olma özelliği taşıyor. Düzağaç bu üçleme için “ Şarkılarımla ilgili bütün bir hikayenin içinde kendimce bir üçlememdi bu. İlki “Sakin”, bir sonraki “Saf” ve nihayetinde “Sek” olmak üzere.” demiş. Sırada bizi bekleyen diğer iki albümde bakalım hangi şarkılar olacak. 

Haberin Devamı

Sözü ve müziği Feridun Düzağaç’a, düzenlemesi ise aynı zamanda İsimsiz Orkestra’nın şefi Özgür Ulusoy’a ait olan şarkının ‘ Seyrüsefer’, albümden kliplenen ilk şarkı olmuş. Video klip yönetmenliğini İlkay Muratoğlu’nun üstlendiği ‘Seyrüsefer’ şarkıya çok yakışmış. 

Çölde Bi’ Vaha

Ne zaman yeni bir şarkı çıkarsa dinleyicisini bambaşka diyarlara götüren Göksel, yeni çıkan çalışmasıyla yine şaşırtmamış. 

Sözü Göksel, müziği Göksel ve Osman Şahin’e ait olan “ Çölde Bi’ Vaha”nın enfes düzenlemesinde ise Sabi Saltiel ile Osman Şahin’in imzalarını görüyoruz. 

‘Çölde Bi’Vaha’ şarkıdan videosuna bütünlüğü olan ışıl ışıl bir çalışma olmuş. Özellikle synthlerin insanı göklere uçurduğu şarkıda Göksel’in yenilikleri kendi müziğine ustalıkla kattığı görülüyor. Ben bu şarkıda aynı zamanda her dönemine göz kırpan bir Göksel buldum. Dinler dinlemez sizi farklı bir atmosferin içine sokan şarkı, iyi güzel işlere ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde bana göre tıpkı şarkının ismi gibi çölde bir vaha etkisi yarattı. 

Yönetmenliğini Aytekin Yalçın’ın üstlendiği video klip ise şarkıyı taçlandıran bir başka güzellik olmuş. Göksel’in masal dünyasının kapılarını aralayan çalışmadaki styling, saç, makyaj ve diğer detaylar öyle güzel ahenk içinde ki izlerken kendinizi kaptırıyorsunuz. 

Haberin Devamı

Haftanın Önerileri 

Müzik dünyasında çalışmadığı ünlü isim kalmayan vokal koçu ve şan eğitmeni Fatih Ertür ilk single çalışması ‘Eller Yansın’ı çıkardı. Sözü ve müziği Selen Bağcı, aranjesi ise  Çağlar Kocatepe’ye ait olan şarkının klip yönetmenliğini ise Gökhan Özdemir  üstlenmiş. Tertemiz bir vokal ve müzikal tatlarda bir yorum dinlemek istiyorsanız bu şarkıya bir kulak verin. 

Bilge Nihan’ın enerjik pop şarkısı ‘Canım-dı’ ikinci dönüşte hemen dile takılan nakaratı ile dikkat çekiyor. Söz ve müziği Emre Olgun’a düzenlemesi Cüneyt Yamaner’e ait olan şarkı yaz aylarına girerken aşk konusunda hayal kırıklığına uğrayanların marşı olmaya aday gözüküyor. 

Haberin Devamı

Melda Gürbey üç şarkıdan oluşan akustik çalışmasını dijital ortamda yayınladı. Daha önce başka şarkıcılara verdiği Yokuş , Geçmiş Olsun ve Yine Sev isimli şarkıları şimdi Melda Gürbey’in kendi sesinden akustik olarak dinliyoruz. Ben şarkıların bu hallerini sahibinin sesinden çok sevdim.

Yazarın Tüm Yazıları