Gökhan Türkmen’den ‘7’

Geçtiğimiz cumartesi Gökhan Türkmen’in 4 Haziran’da çıkacak olan yeni albümü ‘7’nin şarkılarını dinledik. Pandemi dolayısıyla internet üzerinden gerçekleşen gecede albümün mimarları Gökhan Türkmen , Mert Carim ve Genco Arı bizlere ‘7’nin yapım aşamasını anlattı.

Haberin Devamı

Pandemi dönemi yeni albümün çalışmalarını aksatmadan yürüten Gökhan Türkmen, bir başak burcuna yakışır şekilde ince eleyip sık dokumuş ve ortaya dinlemesi keyifli, keşfi heyecanlı bir albüm sunmuş. Yeni albüm ‘7’de Gökhan Türkmen , Mert Carim ve Genco Arı öyle güzel ekip bir olmuş ki, bu uyum albüm boyunca akıp giden şarkılarda net bir şekilde hissediliyor. 

Yeni albüm ‘7’nin mottosu ‘İyi yaşa!’. Albümü dinlerken kendinizi iyi hissedeceğiniz, müzikal açıdan oldukça zengin şarkılar sizi bekliyor. Beni bu çalışmada en çok etkileyen şey ise özgürlük. Hesap kitap yapmadan , ne tutar ne tutmaz matematiğine girmeden tamamen gönlün akışına göre müzik yapılmış. 

Disco, house, rock, funk türlerinin ahenk içinde sunulduğu albümde Mert Carim’in sözleri ve Genco Arı’nın düzenlemeleri ışıl ışıl parlıyor. Analog kaydedilen albümde canlı enstrümanların lezzetine fazlasıyla varıyorsunuz. 

Haberin Devamı

Geçen yaz çıkan ‘Deli’ ile birlikte toplam 7 şarkının yer aldığı albümden ilk video klip Murat Joker yönetmenliğinde ‘Şerefine’ye çekilmiş. Şarkının pozitifliği, altyapısının güzelliği tam yaza yakışır bir açılış olmuş. Dansa davet eden ‘Şerefine’de bas gitar ve synthler dinlerken uçuruyor. 

Albümdeki ‘Nanay’ benim favorilerimden biri. Cayır cayır funky olan parça, Prince şarkılarından aldığım hazzı yaşattı. Her zaman yaptığının üzerine yeni şeyler katmayı başaran Gökhan yine şaşırtmadı ve kaliteli bir iş ile dinleyicisinin karşısına çıktı. Müzikal açıdan rengarenk ve doyurucu bir albüm olan ‘7’ye emek verenlere kocaman bir alkış. 

Yeni Çıkanlar 

Evelallah 

Özellikle sahne performansları ve hem Türkçe hem de yabancı şarkılardan oluşan zengin repertuarı ile nam salmış başarılı yorumcu Barbaros, Barış Manço’nun ‘Evelallah’ şarkısını yeniden yorumlamış. 

Söz ve müziği Barış Manço’ya ait olan ‘Evelallah’ın düzenlemesini Volga Tamöz yapmış. Şarkının bu yeni hali Barbaros’a çok yakışmış. Önemli isimlerin şarkılarına yapılan coverlar genelde risklidir ama bu çalışmada hem aslına sadık kalınmış hem de günümüz müziğine gayet güzel adapte olmuş. Konserler ve gece programları yeniden başladığında Barbaros’un sahnesinde ‘Evelallah’ı canlı canlı dinlemek dileğiyle diyelim. 

Haberin Devamı

İstanbul Düşüyor 

Boyundan büyük aşklara karışıp, acısını içine atanların marşı olmaya gelmiş ‘İstanbul Düşüyor’ ile Alya bu haftanın slow şarkı tavsiyelerinden. Yapımcılığını Murat Dalkılıç’ın üstlendiği şarkının, söz ve müziği Zeki Güner’e düzenlemesi ise Miraç Kutlu’ya ait. 

Yaz aylarına girdiğiniz şu dönemde çoğu şarkıcı yüksek tempolu şarkılardan yana tercihini kullanırken, Alya ezber bozup can yakan bir slow ile dinleyicinin karşısına çıkmış. Sahne performansları ile yıldızı yükselen genç bir isim olan Alya’nın ilerleyen zamanda adını daha çok duyacağız diye düşünüyorum. 

Müsaadenle 

Rabia Tunçbilek yeni single çalışması 'Müsaadenle' ile hareketli yaz şarkısı bekleyenlerin imdadına hızır gibi yetişmiş. Söz ve müziği Furkan Özsan'a ait olan şarkının düzenlemesini Özkan Meydan ve Alican Özbuğutu yapmış. 

Haberin Devamı

Şarkının özellikle gençler arasında sosyal medyada şimdiden videoları çekilmeye başlamış bile. Malum artık şarkıların tutup tutmayacağı sosyal medya platformlarındaki etkileşimlerden belli oluyor. ‘Müsaadenle’ bu sınavı kısa bir sürede geçmiş gözüküyor. Rabia’nın kendisiyle özdeşleşen renkli saçlarından sonra bu son hali ise gayet  doğal ve güzel olmuş. 

Yolculuk 

Özgür Aras'ın prodüktörlüğünü yaptığı ve 15 tane Sezen Aksu  şarkısının akustik versiyonundan oluşan Cem Bekar’ın ‘Yolculuk’ isimli albümü yaz aylarında özellikle uzun yolda size eşlik edecek keyifli bir albüm olmuş. Öyle nokta atışı şarkılar seçilmiş ki dinlerken hiç atlamadan albümü dinliyorsunuz. 

Haberin Devamı

Zamanında severek dinlediğimiz Sezen Aksu şarkılarının akustik hallerini dinlemek iyi geldi. Özellikle bazı şarkıların yeni yorumları onlara farklı tatlar katmış. Albümden ilk klip ‘Kanıma Dokunuyor’ şarkısına gelmiş.

Yazarın Tüm Yazıları