Serhat Tekin

Mahşer

12 Nisan 2022
Gökhan Türkmen’in yeni şarkısı ‘Mahşer’ gönülleri dağlamaya gelmiş bir çalışma olarak karşımızda.

Haftalar önce şarkıyı dinlediğimde azılı Gökhan Türkmen takipçilerinin ‘Mahşer’i bir başka sahipleneceğini söylemiştim. Tespitimin doğru çıktığını şarkı ile ilgili yazılan yorumları okuyunca gördüm. 

Gökhan’ın müzikal yolculuğu her zaman önce kendi beğenisi ve istekleri doğrultusunda ilerlemiştir. “ Ne popülerse oradan gidelim abi” durumu hiç bir zaman olmamıştır. Dinleyenleri onun yaptığı her işi bağrına sıkı sıkı basmayı bilmiştir. Gelgelelim hepsinin gönlünde yatan aslan aslında hep o ilk çıkış şarkılarının tadında işlerden yana olmuştur. 

‘Mahşer’ Gökhan’ı kitlelerle buluşturan çıkış şarkılarının tadında sağlam bir slow olarak karşımızda. Ben en çok ‘En Baştan’ albümünün rüzgarlarının yeniden estiğini gördüm. Duygusal yoğunluğu, düzenlemesindeki yanık melodiler tüm Gökhan Türkmen sevenleri şu aralar mest etmiş durumda. 

Sözleri Mert Carim’e müziği Gökhan Türkmen’e düzenlemesi ise Alper Anık’a ait olan şarkının Murat Joker yönetmenliğinde çekilen ve şarkının ruhunu gayet güzel tamamlayan ‘ Mahşer’ video klip çalışması ile birlikte dijital platformlarda sizleri bekliyor. 

Al Sevgilim 

Funda Arar’ın Semicenk ile birlikte seslendirdiği ‘ Al Sevgilim’ geçtiğimiz haftanın en sürpriz şarkılarından biri oldu. Funda Arar’ın genç jenerasyondan Semicenk ile yaptığı bu işbirliğinin yakın zamanda ses getirecek bir çalışma olacağına eminim. ‘Al Sevgilim’in Youtube müzik trend listesinde üst sıralarda olması ve sosyal medyada şarkı ile ilgili çekilen videolar şarkının kısa sürede benimsendiğinin en büyük kanıtı. 

Söz ve müziği Semicenk’e ait olan ‘Al Sevgilim’in düzenlemesini İlkan Günüç yapmış. Şarkının tarzı Funda Arar’ın bugüne kadar söylediği şarkılardan bir tık farklı. Bu farklılık Arar’a çok yakışmış. Arar’ın gençliğin nabzını tutan işleri kendi müziğine katmasını ayrıca tebrik etmek lazım. 

Yaza doğru 4 şarkıdan oluşan bir maxi single çıkarmayı planlayan Arar, sonbaharda ise yeni albümünü piyasaya sürecekmiş. 

Yazının Devamını Oku

Ne Gezdin Be Buray

5 Nisan 2022
Buray müzisyenliğinin yanında konser ve stüdyo çalışmalarından fırsat buldukça görmediği yerleri keşfetmeye meraklı bir gezgin.

Hem ülkemizin hem de dünyanın birçok yerini keyfini çıkararak gezen Buray’ın bu anlarını sosyal medya paylaşımlarında gördükçe ‘Gel şunları bir program yap.’ dediğim çok olmuştur. 

Sonunda beklenen gerçekleşti ve Buray müjdeli haberi geçtiğimiz günlerde verdi. Bundan böyle her cumartesi pazar ‘Ne Gezdin Be Buray’ isimli program, Buray’ın Youtube kanalında izleyicilerle birlikte olacak. Buray’ın bayıla bayıla izlediğimiz dünyanın çeşitli yerlerinden paylaştığı videolarını artık orada doya doya keyifle seyredebileceğiz. 

Buray, 8 Nisan’da ilk bölümü yayınlanacak olan ‘ Ne Gezdin Be Buray’ için, “Öncelikle, bu bir tur veya gezi programı değildir. Tamamen doğal ortamım, en sevdiğim dostlarım, biraz merak, bir gitar ve bir kamera. Çoğu zaman uykusuz, yol yorgunu, yüzümüz gözümüz şiş olsa da keyfimiz hep mi yerinde? Hep yerinde! Bu dünyada 200 küsur memleket varmış. Hepsini görmeye ömrümüz yeter mi? Onu da bilmiyoruz. Ama hiç tatmadığımız lezzetler, duymadığımız sesler, kokular varken, bu kısacık hayatta öbür dünyaya götüreceğimiz tek şey anılarımız, bundan %100 eminim.” demiş. 

Hem dünya görüşünü hem de müzikal duruşunu her zaman takdir ettiğim Buray’ın bu yeni programını merakla bekliyorum. 

Sen Ben Aşk 

Işın Karaca’nın yeni pop albümü ‘Sen Ben Aşk’ geçtiğimiz hafta dijital platformlardaki yerini aldı. Daha önce çıkan yeni albüm habercisi teklilerinin de içinde yer aldığı çalışmada Karaca’nın geçmiş albümlerine selam çakan detaylar var. 

‘Rest’ ile açılış yapan Karaca, eskiden yaptığı dans şarkılarının tadında bir sound yakalamak istemiş. Hemen ardından gelen Sezen Aksu cover’ı ‘ Bu Gece’ albümün ışıldayan işlerinden biri. Umarım ikinci video klip bu şarkıya gelir. Albümde yer alan bir diğer Sezen cover’ı olan ‘Tükeneceğiz’in yeni orkestrasyonu eski romantik Hollywood filmlerinden fırlamış gibi. Işın Karaca’yı yeniden Sezen şarkıları ile dinlemek bir hayli gülümsetti. 

Albüm genel olarak elektronik altyapılardan oluşuyor. Ne zamanki canlı enstrümanlar işin içine giriyor o vakit Işın’ın vokali daha çok anlam kazanıyor. Buradan hareketle uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı ve sırada çıkmayı bekleyen senfoni albümüne olan merak artıyor. O albüm çıktığında duygular şelale olacak gibi. 

Yazının Devamını Oku

Zorba

29 Mart 2022
Çalışmalarını keyifle takip ettiğim ve her şarkısında farklı bir rengini ortaya koyan Nova Norda'nın nisan ayının sonunda yayınlayacağı ilk albümü “Paralel Evrende Dünya Tarihi''nin ilk teklisi ''Zorba'' geçtiğimiz günlerde dijital platformlardaki yerini aldı.

Önceden çıkardığı Varım, Beteri Yok Uslanmaktan ve Dinozorlar gibi şarkıları ile klişelerden uzak, yeni bir anlayışa sahip ve yüzü batıya dönük şarkıları ile farkını ortaya koyan Nova Norda’nın ilk solo albümünün habercisi ‘ Zorba’ taze soundu ile ışıl ışıl parlıyor. 

Normal şartlarda vokallere uygulanan efektlere son zamanlarda çok sıcak bakmayan biri olarak Nova’nın ‘ Zorba’daki vokaline bayıldım. Şarkının genel havasını tamamlayan efektler, Norda’nın sesine pek yakışmış. 

Nova yeni şarkısı için ‘ Zorbalığı zekice, eğlenceli ve esprili bir açıdan ele alarak zorbalığa maruz kalan ve nasıl ayağa kalkacağını bulmakta zorlanan herkese güç vermesi amacıyla yazdım’ demiş. Albüm öncesi ‘Zorba’ ile şık bir giriş yapan Nova’nın geri kalan şarkılarını merakla bekliyorum. 

Yalnızlık 

Buğrahan Çayır yeni çıkan ‘Yalnızlık’ isimli şarkısının çıkış noktasını ‘ İçinde bulunduğumuz dünya bizi her geçen gün daha çok bencilliğe ve bunun sonucu olan yalnızlığa itiyor.’ diyerek açıklamış. 

Biraz pop biraz rock ve elektronik müzik tatlarını dozunda alacağınız şarkı kendi kendinize kaldığınız uzun yolculuklarda iyi gidecek türden bir çalışma olmuş. 

Sözlerini Buğrahan Çayır & Reşat Saral, müziğini Buğrahan Çayır, düzenlemesini ise Özkan Zeki & Buğrahan Çayır’ın birlikte yaptığı ‘ Yalnızlık’ şarkısı günümüzde sıkça kendimizi sorguladığımız zamanlarda hislere tercüman. 

Neyin Var?

Yazının Devamını Oku

Murat Dalkılıç ve Che

22 Mart 2022
Murat Dalkılıç sözü ve müziği kendisine, düzenlemesi ise Miraç Kutlu’ya ait olan yeni teklisi ‘Che’yi Gig Music etiketiyle geçtiğimiz hafta dinleyicisi ile buluşturdu. Mevzu müzik olunca özgür ruhuyla canının istediğini hesapsız kitapsız üretip paylaşan Dalkılıç, yine nevi şahsına münhasır bir işle karşımızda.

‘Che’, pandemi döneminin başlarında ortaya çıkmış ve şekillenmesi Dalkılıç’ın içine sinene kadar tam 2 seneyi bulmuş. Gayet neşeli bir şarkı olan ‘Che’nin aslında maneviyata vurgu yapan bir yönü olduğunun altını çizen Dalkılıç, Coşkun Turgut yönetmenliğinde çekilen video klipte bu vurguyu keyifli bir şekilde yansıtmış. 

Bayıla bayıla izlediğimiz Şener Şen’in ‘Vecihi’ karakterine video klip çalışmasında selam çakan Dalkılıç, özgür ruhunun tadını çıkaran, para pul zenginliğinden ziyade anı yaşamanın lüksünün ve insana duyulan sevginin ne kadar değerli olduğunu anlatmak istemiş. 

Günümüzde trend olan çalışmaların matematiğine uygun, fabrikasyon şarkı yapmak yerine içine sinen, kalbinin götürdüğü nota ve sözlerin peşine düşen Dalkılıç, ‘Che’ ile eğlenceli Murat’ın yüzünü göstermiş. 

KÖFN’ün yenisi 

‘Dinledikçe dinleyesim geliyor!’ dedirten şarkıların son zamanlarda seyrek olduğu güzide müzik piyasamızda sizlere dev bir hizmet veriyor ve ‘ KÖFN’ grubunun yeni şarkısı ‘ Bi’Tek Ben Anlarım’ı öneriyorum. 

2020 yılından beri radarımda olan, yazılarımda çalışmalarından bahsettiğim Salman Tin ve Bilge Kağan Etil (BKE) birlikteliği ile kurulan ‘ KÖFN’ grubunun yeni şarkısı ‘Bi’Tek Ben Anlarım’ dinlerken tüy gibi hafifleyeceğiniz tertemiz bir çalışma olmuş. 

Dinleyici kitlesi gün geçtikçe genişleyen KÖFN, her şarkısında farklı lezzetler sunmayı başararak mest ediyor. ‘Bi’Tek Ben Anlarım’a Samet Eruzun ve Ümit Şahin yönetmenliğinde çekilen videonun genel havası ise şarkıyla pek güzel gitmiş. 

Melek

Yazının Devamını Oku

Olmuyor

15 Mart 2022
Önceki yazılarımda şarkılarından bahsettiğim, kendine has vokali ile müzik dünyasına taze kan olmaya gelen Nilhan’ın yeni çalışması ‘Olmuyor’, batı soundlu işleri sevenler için biçilmiş kaftan.

Söz ve müziği Nilhan Gençoğlu'nun kendisine ait olan ‘Olmuyor’un düzenlemesinde Can Atayılmaz’ın imzası var. Nilhan şarkı için aşkın tatsız halini anlattığını söylemiş. Nakaratı hemen akılda kalan şarkı, özellikle biten ilişkilerinin ardından üzülenlerin yaralarına merhem olmaya gelmiş gibi. 

Nilhan’ın slow şarkılardaki başarısını ileride çıkaracağı temposu yüksek şarkılarda görmek isterim. Bir dans şarkısında duygulu vokalini duymak enteresan olur diye düşünüyorum. 

Evrende Yalnızız 

Sözleri Esin İris’e, bestesi Esin İris ve Orhan Akın’a, düzenlemesi ise Yiğit Avcı’ya ait olan “Evrende Yalnızız”, İris’in rengarenk müzikal yolculuğunun yeni bir durağı olarak karşımızda. 

Biraz dans biraz elektro pop türünün güzelce kaynaştığı yeni şarkısında Esin, ötelediğimiz yalnızlık hallerini dinleyicinin yüzüne tokat gibi çarpıyor. Düzenleme, melodi ve vokalin ahenk içinde dans ettiği çalışma, bu haftanın dikkat çeken şarkılarından. 

Felekten bir Gökçe 

Gökçe “İmkansız aşklar, kaçan otobüsler, zengin olma hayalleri kuranlar, o hayallerden sevgilisini vazgeçirmeye çalışanların hepsi bu albümde.’ dediği 4 şarkıdan oluşan çalışması ‘ Felek’ ile karşımızda. 

Gökçe albümde yer alan ‘Yaşamak Neye Yarar’ şarkısında Sattas grubunun solisti Orçun Leo Sünear ile düet yapmış. ‘ Felek’ şarkısı tam Gökçe’den beklenen eğlenceli bir şarkı olmuş. Özellikle son yıllarda herkesin ortak dertlerine, düştüğü trajikomik durumlara tercüman olan şarkının video klip çalışması ise gayet eğlenceli gözüküyor. 

Yazının Devamını Oku

Harbi güzelmiş

8 Mart 2022
Özlemişiz saf, katıksız pop şarkıları dinlemeyi.

Murat Boz’un doğum gününde dinleyicisi ile paylaştığı ‘Harbi Güzel’, bu özlemi bana kalırsa fazlasıyla giderecek bir çalışma olmuş.

İlk albümünden şu zamana dönemin gereksinimlerini müziğine kıvam ölçüde yansıtan ve kendi zevkine uygun şarkıları tiraj gözetmeksizin vitrine koymasını bilen Boz, sözü ve müziği Alper Narman, Ozan Bayraşa, Ömer Akkaya, Mert Çodur, Reşit Özkaplan, Ali Barış Ata, düzenlemesi ise Ozan Bayraşa’ya ait olan ‘Harbi Güzel’ ile enerjisi yüksek, ışıl ışıl parlayan bir işe imza atmış. 

Kademe kademe sizi coşkulu bir nakarata bağlayan ‘ Harbi Güzel’ , ‘ Dön başa şarkıyı tekrar dinleyelim!’ dedirten türden. Kulaklıkla dinlediğinizde katmanlarını ve geri vokallerini daha bir keyifle keşfettiğiniz şarkı, nakış gibi işlenmiş. 

Şarkının Bedran Güzel yönetmenliğinde çekilen videosunda Murat Boz’u yeniden dans ederken görmek sevindirici. Önceden temposu yüksek şarkılarının video kliplerinde sık sık dans eden Boz, yeniden pistteki yerini almış gözüküyor. Koreografisini Ömer Yeşilbaş’ın yaptığı , baş dansçılığını ise Çisil Sıkı’nın üstlendiği videodaki sıkı dans rutinleri şarkıyı ekstra şahlandırmış. 

Kendi kurduğu müzik şirketi Boz Prodüksiyon’un ilk işi olan “Harbi Güzel” ile Murat Boz müzik kariyerinin yepyeni döneminin ilk sayfasını açmış bulunuyor. Arayı çok uzatmadan diğer yeni şarkılarının dinleyici ile buluşması dileğiyle. 

Belki 

Cem Belevi’nin ‘ Cemiyet Gazinosu’ konseptinin özel bölümünde İrem Derici ile düet yaptığı ‘ Belki’ şarkısı geçtiğimiz hafta dinleyici ile buluştu. 

‘Belki’nin sözü ve müziği Cem Belevi, aranjesi ise Mustafa Ceceli imzası taşıyor. Aşık çiftlerin seve seve listelerine ekleyeceği şarkının yapım aşamasına yakından şahit olmuş biri olarak İrem ve Cem’in şu dönemki heyecanını çok iyi anlıyorum. 

Yazının Devamını Oku

Sana Doyamıyorum

1 Mart 2022
Ziynet Sali müzik dünyasında kendine yakışan ve radyoların seveceği şarkıları bulma konusunda usta bir isim.

Son çalışması ‘ Sana Doyamıyorum’ ile bu becerisini bir kez daha kanıtladı. Sözü ve müziği Emrah Karakuyu’ya düzenlemesi ise Mustafa Ceceli’ye ait olan şarkı Türk, Yunan ve Latin müziğinden tatları bulacağınız keyifli bir çalışma olmuş. Ziynet Sali şarkı boyunca Akdeniz havaları estirirken, sevgiliye olan aşkı ve hayranlığı dinleyiciye sıcacık bir yorumla aktarıyor. 

Düzenlemede imzası olan Ceceli yukarıda saydığım türleri öyle güzel harmanlamış ki dinlerken insanın içi kıpır kıpır oluyor. Şarkının yanı sıra Ziynet Sali’nin görselleri de bir başka güzel olmuş. Nihat Odabaşı’nın sihirli objektifine emanet edilen fotoğraflarda Sali resmen ateş ediyor. Odabaşı ve Sali’nin ortak çalışmaları her zaman güzel sonuçlar doğuruyor. 

Kimse Bilmesin 

Bengü’nün diskografisinde slow şarkılarının yeri bir başkadır. Gönül telimizi titreten söz ve melodiler ile her zaman bizi bizden alır. 

3 yıllık bir aranın ardından söz ve müziği Bilal Sonses’e düzenlemesi Mustafa Ceceli’ye ait olan ‘ Kimse Bilmesin’ ile yine yaralı kalplere dokunan bir şarkıya imza atan Bengü, başarılı slowlarının arasına bir yenisini daha eklemiş gözüküyor. 

Şarkıya Ecem Gündoğdu yönetmenliğinde çekilen video klipte stüdyoya 60 metrekarelik yapay bir havuz yapılmış. Havuz için sete 2 tanker su getirilmiş. Videoya bakıldığında su üzerindeki Bengü’nün görselleri gerçekten pek güzel duruyor. 

Slowları kadar temposu yüksek şarkıları da bir başka güzel olan Bengü’nün bundan sonra çıkaracağı şarkıda enerjisi tavan bir iş ortaya koyacağını düşünüyorum. 3 yıllık ara döneminde şarkı biriktirmeye devam eden Bengü, eminim bahar ve yaz aylarına uygun dans edeceğimiz şarkıların çalışmalarına çoktan başlamıştır. 

Kıyaslamalar

Yazının Devamını Oku

Ardından

22 Şubat 2022
20 yıl önce Erhan Güleryüz tarafından bestelenen sözleri yazılmamış melodi Nuri Harun Ateş’in radarına girince, ‘Ardından’ın oluşum süreci başlamış. Ateş şarkıyı çok beğenip söz yazmak istediğini Güleryüz’e iletince onay alınmış ve çalışmalar hemen başlamış.

Şarkıya çok yakışan sözlerin yazım aşamasını Ateş, ‘ Kırgın hissetmek, en çok da kendine. Keşke akıl fazlasına erseydi, keşke böyle olmasaydı diye diye geçen yıllar. Sonra onca savaş arasında birini kendinden çok sevmeyi başarmak. Ne kin, ne öfke, ne suçlama barındırmadan sevebilmek. Gerçekten sevmek, akılsızca, mantıksızca… Ve ölene dek bunun hatırasıyla hissedebileceğini bilmek. Ancak hatırladığı kadar şarkı söyleyebileceğini bilmek. Bu şarkıyı da onun için yazdım yani, onun için de söyledim, ona minnetle teşekkür ederim, eğer hala şarkılar çıkabiliyorsa ağzımdan, onu sevebildim diye.’ sözleriyle anlatmış. 

‘Ardından’ şarkısının düzenlemesi Ogün Dalka tarafından yapılmış. İstanbul Strings’in şarkının dramasını iliklerimize kadar hissetmemizi sağlayan yaylıları, Nuri Harun Ateş’in her bir kelimesini yaşayarak aktardığı yorumu ile birleşince ortaya duygusu dinler dinlemez sarıp sarmalayan bir şarkı çıkmış. Şarkıcının kendine yakışan şarkıları bulup yorumlaması çok önemli. Nuri Harun Ateş bu melodiyi duyar duymaz kendi vokali ile birleşince duyguların nasıl alev alacağını tahmin edip, harekete geçerek çok yerinde bir karar vermiş. 

Ara Beni Lütfen 

Cover şarkı çıkarmak müzik dünyasında bıçak sırtı bir iştir. Mevzu kült olmuş şarkıların yeniden yorumlanıp piyasaya sürülmesine geldiğinde şarkının azılı hayranları ekstra dikkat kesilir. Kenan Doğulu’nun unutulmaz hitlerinden biri olan ‘ Ara Beni Lütfen’ Hera tarafından yeniden yorumlanınca bu yüzden merak edip hemen dinledim. 

Ozan Doğulu tarafından yapılan yeni düzenleme ve Hera’nın kendine has, abartıdan uzak sade yorumu gayet hoşuma gitti. Şarkının yeni nesille buluşmasına güzel bir vesile olan bu çalışmanın yapım aşamasında Kenan Doğulu fikirleriyle bolca yer almış.

Kenan Doğulu normal şartlarda şarkılarını öyle kolay kolay kimseye vermez. En son bir iki sene önce İrem Derici’ye 90’lar konseptli albümünde okuması için ‘Kurşun Adres Sormaz Ki’yi vermişti. Ben Hera’nın bundan sonra sıfır şarkıdan ziyade kendi sesine yakışan eski şarkıları yeniden yorumlamasının geniş kitlelere sesini duyurması açısından daha yararlı olacağını düşünüyorum.  Hera, ‘Ara Beni Lütfen’ sonrası yine dillere pelesenk olmuş bir şarkının yeni yorumuyla karşımıza çıksa hiç fena olmaz. 

Kim Erir Teninde 

Alternatif müziğin genç isimlerinden Baturalp, 80’lerin synth pop esintilerini taşıyan yeni şarkısı ‘ Kim Erir Teninde’ ile 2022 yılında üretimlerini dinleyici ile paylaşmaya devam ediyor. ‘Bir Önemi Yok’ ile yeni yılı selamlayan Baturalp, şimdi ‘ Kim Erir Teninde’ diyor. 

Yazının Devamını Oku