Kedi ve köpeğin için ne yaparsın

Guardian gazetesi okuyucularından muhteşem bir şey istemiş. Gelen cevaplar nefis. O nedenle bir kısmını paylaşmadan edemeyeceğim. Sizden de benzer hikâyeleriniz varsa onları rica edeceğim. İnsanların hayatlarını paylaştıkları hayvanların anısına bu kadar saygı duymalarını hayranlıkla izliyorum.

Haberin Devamı

Downton Abbey dizisi karakterlerinden Nelson’ın adını verdiği kedisini çevresi çok sevdiği için ona bir Facebook sayfası açan Cathy Peake, kedisinin bir reklam kampanyasında bile rol aldığını söylüyor. Peake, kedisinin anısına bir opera salonunda koltuk alıp, adını yazdırmış.

Kedi ve köpeğin için ne yaparsın

Lindsey Manton’un 10’uncu doğum gününden 4 gün sonra aniden fenalaşan köpeği Kimi Raikkondog Manton, COVID-19 nedeniyle yanına girmesine izin verilmemesi nedeniyle veterinerde tek başına hayatını kaybetmiş. O da bunun anısına eline geçen toplu parayı köpeğinin dövmesini yaptırmaya harcamış. Bacağındaki dövmeyi yaptırması 7 saat sürmüş.

Haberin Devamı

Kedi ve köpeğin için ne yaparsın

15 yaşındaki Terrier cinsi köpeği ölünce onun küllerini elmasa çeviren ve o elmastan yüzük yaptıran Stephanie ve kedisinin patisinin üç boyutlu çizimini yapıp bunu seramik vazosunun üzerine işleyen Valeria, diğer gönül telimi titreten kişiler oldu.

Kedi ve köpeğin için ne yaparsın

Anlatın, peki siz ailenizden birisi kadar çok sevdiğiniz kedinizi, köpeğinizi kaybettiğinizde neler yaptınız? Haftaya da bunları konuşuruz.

MUTLU SONLA BİTMİŞ NEYSE Kİ

Akıl sır ermeyen bir kedi hikâyesi. Olay yeri Yeni Zelanda’nın Auckland kenti. Ev kedisi Leo, Haziran 2018’de bir anda ortadan kayboluyor. Kayıp kedisini uzun süre aradıktan sonra umudunu yitiren Isabel Connor, üç buçuk yıl sonra mucizeyi yaşıyor.

Kedi ve köpeğin için ne yaparsın

Bu süre içinde yolunu bulmasına yardımcı olmak için çöpünü ve yemeğini dışarıya koyan, yerel Facebook gruplarına fotoğrafını gönderen Connor, çabasının artık sonuç vermeyeceğine ikna olmuşken veterinerden gelen telefonla vuslata eriyor. Mikroçipi sayesinde kedisinin o olduğu doğrulansa da dost canlısı olmayan Leo’nun yakalanması üç gün sürmüş. Leo evi paylaştığı insanlardan biraz sıkılmış demek ki.

Haberin Devamı

BIZDIK’LA TANIŞIN

Okurumuz Bensu Nur Olgun, kedisi Bızdık’ın fotoğrafını şu notla paylaştı:

Kedi ve köpeğin için ne yaparsın

“Her ailenin çocuğu kendisine özel ve güzel olduğu gibi Tekircan Yavru Bızdık da bizim için özel ve güzel. Üç ismi olan canım kedimiz şırıngayla mama yiyerek büyüdü. Çünkü daha gözleri yeni açılmışken anneleri vefat etmişti. Şimdi evimizin gözdesi.” Bızdık’ı kucaklarken sizden de fotoğraflarınızı bekliyorum. 

NOT: Kediniz ya da köpeğinizin fotoğrafını #dunyagüzeli etiketiyle ve Hürriyet’i mention’layarak sosyal medyada paylaşın ya da sdemirel@hurriyet.com.tr adresine mail atın, seçip paylaşalım...

Yazarın Tüm Yazıları