Bodrum bodrum...

Değerli okurlar... Sizlere iki hafta önceki yazımda, “Bir sonraki yazımda sizlere Ege’den yazacağım ve hep birlikte bir Ege havası alacağız” demiştim ve öyle de yaptım.

Haberin Devamı

Ankara’da denizi özleyip Ege’ye, Bodrum’a kaçtım ve yine hep bahsettiğim Ankara özlemiyle evime geri dönüyorum. İtiraf etmek gerekirse Ege çok sıcaktı ama bir o kadar da canlı ve güzeldi. Bugünkü yazımda size Bodrum izlenimlerimi anlatacağım. Gezip gördüğüm yerler, deneyimlenmesi gerektiğini düşündüğüm tatlar ve gidilmesi gerektiğini düşündüğüm “huzur veren” mekânlarla ilgili biraz tüyolar vereceğim. Katıldığım ve akılda kalıcı birkaç etkinlikten de fotoğraf ve bilgi paylaşacağım. Haydi o zaman başlayalım mı Bodrum Bodrum esintilerini solumaya ne dersiniz?

BEGONVİL PEMBESİ BODRUM

Bodrum bodrum...

Mavinin onlarca tonu, bembeyaz Bodrum evleri ve begonvil pembesiyle birleşince, ortaya ressamlara ve şairlere ilham veren bir tablo çıkıyor şüphesiz. Hele bir de Yalıkavak veya Gümüşlük’te bir gün batımına denk geldiyseniz, işte tam da o an zamanın durduğuna şahitlik edebilirsiniz. Yüzünüzde tatlı bir gülümseme ile sonsuzlukta huzur içinde kaybolmak gibi bir his adeta bu. Güneşe ertesi sabaha kadar veda ederken tam bu an’ın içinde yüzünüz ufka dönük oturup meditasyon yapabilir, “surya namazkar” asanaları ile yoga yaparak güneşi selamlayarak uğurlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hemen hemen her plajın ve her sitenin içinden denize doğru uzanan begonvillerin, Bodrum’un simgesi olduğunu bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Bu yıl begonviller pembenin birçok farklı tonunda açmış. Aralarda beyazlar da var. Zambak, sardunya ve yasemin kokuları ilçenin her yerinde buram buram burnunuza geliyor. Enfes bir aromatik terapi yöntemi. Göltürkbükü ve Gündoğan’da begonvilleri ve bahsettiğim tüm bu çiçek türlerini bolca görebiliyorsunuz. Tam bir görsel ve duyumsal şölen yaşıyorsunuz.

 BODRUM’UN FARKLI TATLARI

Bodrum bodrum...

Bodrum bodrum...

Haberin Devamı

 * Midye 7: Yalıkavak Marina girişinin karşı sokağında bulunan Midye 7, 2016 yılının haziran ayında açılmış. Midye 7’nin hem kurucusu hem şefi Barış Bülbül ve değerli eşi Burçin hanım, yıllarca Fransa’da tencere midyesi (moules et frites) konusunda dünyaca ünlü bir restoran zincirinde çalışmış ve bu özel lezzetin sırrını daha da geliştirip bizlerle buluşturmuş. Menü yıkılıyor, ama asıl sır sipariş ettiğiniz her yiyeceğin eşsiz bir lezzete sahip olması. Sadece tencere midyesi için değil, midyeli daha birçok yemeği deneyimlemek için muhakkak yolunuz düştüğünde telefonla rezervasyon yaptırıp gitmelisiniz. Midye tava, moules et frites, seçiminize bağlı farklı soslarla sunulan midyeli makarna çeşitleri ve midye fondüler benim favorilerim. Şahane aşçılık ve hem hızlı hem güler yüzlü servisin yanı sıra anne Nilgün Bumin’in sohbeti doyumsuz. Mutlaka deneyiniz.

Haberin Devamı

* Pasanda Panorama: Şef Murat Ulucan’ın işlettiği ve bence Yalıkavak’ın en muhteşem manzarasına sahip Pasanda Panorama Restoran hem sabah kahvaltısı hem öğlen hem akşam yemeği için birbirinden farklı ve özenle hazırlanmış, birbirinden farklı tatları sizlerle buluşturuyor. Bizzat Murat şefin kendisinin elinden çıkan siyah mürekkepli ekmek ve meze çeşitlerini başka yerde bulmanız olası değil. Ben paçanga böreğini ve soğanlı yoğurtlu kuş üzümlü mezesini çok seviyorum. Yaprak ciğeri farklı bir versiyonda yemek isterseniz muhakkak denemelisiniz. Yemek eşliğinde Yalıkavak’ın eşsiz manzarasını izlemeye doyamıyor, saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Bodrum’a yolunuz düştüğünde mutlaka rotanıza ekleyiniz.

Haberin Devamı

* Tuz Duman: Gümüşlük’te bu sene açılan Tuz Duman farklı servis konsepti ile çok ilgi toplamış. Bodrum’a ayak bastığım andan itibaren birçok kişi “gidip denemelisin” dedi, gereğini yaptım. Self servis hizmet veren bu restoranda lavantalı levrek fümeden tutun da pekmezli taze fasulye kavurmasına kadar farklı tatları uygun fiyata denizin hemen kıyısında yiyebiliyorsunuz. Lezzet-fiyat dengesi gayet iyi. Denemelisiniz.

 BODRUM’DA MÜZİK TERAPİSİ

Bodrum bodrum...

Bodrum deyince akla “Nasıl anlatsam, nereden başlasam...” dizeleriyle çok değerli üyesi Sayın Özkan Uğur’u yakın zamanda yitirdiğimiz Mazhar-Fuat-Özkan’ın “Bodrum Bodrum” adlı şarkısı gelir. Bu vesileyle her birimizin kalbine taht kuran çok yönlü usta sanatçı Özkan Uğur’u saygı ve rahmetle anıyorum. Mekânı cennet olsun.

Haberin Devamı

Bodrum seyahatim esnasında çok değerli bir başka iki sanatçı Kerem Görsev ve Fatih Erkoç’un caz konserlerine denk geldim. Tabii ki bu müzik şölenini kaçırmadım ve doyasıya bir caz festivali dinledim. Tony Bennett’ten Nat King Cole’e, Louis Armstrong’tan Billie Holiday’e dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü ve başarılı caz sanatçılarının seslendirdiği eserleri Kerem Görsev piyanosu ve Fatih Erkoç yorumuyla dinlemek paha biçilmezdi. ‘I left my heart in San Fransisco’, ‘Unforgettable’ ve daha niceleri... Zai Yaşam’daki bu etkinlik, katılan herkese unutulmaz bir gece yaşattı. Denk getirmeye çalışın, bir dahaki konser 12 Ağustos’ta, yine Za Yaşam’da.

BEYMEN MAİSON VALENTİNO ‘ESCAPE THE ORDINARY’ ETKİNLİK NOTLARI

Beymen ve Maison Valentino organizasyonu olarak, 26 Temmuz’da Villa Maçakızı ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik tam anlamıyla hem mekân hem ikramlar hem de müzik performansı olarak olağanüstü titizlikle hazırlanmış. Kusursuz olan bu etkinlik, Türkiye genelinden birçok ünlü iş ve cemiyet insanını bir araya getirdi.

Bodrum bodrum...

Elif GÖKTAŞ-Serenad ALTAN

Bu özel akşamda birçok ünlü DJ’in yanı sıra, birbirinden alımlı modeller Valentino Escape 2023 koleksiyonuna ait tasarımlarla göz kamaştırdılar. Valentino Escape 2023 Kapsül Koleksiyonu’ndan ilhamla, Maison’un arşiv motifleri ve özgün kimliğiyle dekore edilmiş bir atmosferde düzenlenen parti Bodrum’un eşsiz manzarası ve ünlü İtalyan şef Carlo Bernardini tarafından hazırlanan özel menü ile davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Maison Valentino bu sezon, temel parçalardan oluşan Valentino Escape 2023 Koleksiyonu için üç ikonik deseni yeniden yorumlayarak geçmişle bugünü birbirine bağlıyor. Koleksiyona Beymen’lerde, Valentino.com ve Beymen.com adreslerinden ulaşabilirsiniz.

 DENİZ VE BEN

Bodrum bodrum...

Denizimle kavuştum, atalarımdan gelen veya bu yaşamda benim kendi deneyimim olan tüm olumsuz duygu ve düşünce kalıplarımı, travmalarımı her denize girişimde tüm kalbimle denizin şifalı suyuyla sevgiye dönüştürerek arındım, özgürleştim. Bol bol yüzdüm, size bir önceki yazımda bahsettiğim gibi bol bol yaz sebzeleri ve meyveleri tükettim. Gerçekten birlikte olduğumda kendim gibi olabildiğim, samimi niyetli dostlarımla bir araya geldim.

Bodrum bodrum...

Kendimi hafiflemiş hissederek Ankara’ma dönüyorum. Çok şükür, bin şükür. Sizlerin de mümkün olan en kısa zamanda dilediğiniz bir noktada denizle kavuşup aynılarını yapmanızı yürekten diliyor ve hepiniz adına bu yönde niyet gönderiyorum evrene.

Şifa olsun, oldu bile! Sevgiyle.

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları