Cenaze ve düğün alayı

GELİNLİK yeni bir hayat demek. Yeni kurulacak bir evin, yeni başlayacak bir yaşamın, tertemiz hayallerin, masumiyetin, umudun simgesidir gelinlik.

Haberin Devamı

‘Beyaz’ Dicle’de, Sur’da ellerinde çarşaftan bayraklarla canlarını kurtarmaya çalışan masum siviller için barışın umudu. İzmir’de ise beyaz gelinliklerle süslü dün başlayan Gelinlik Fuarı yeni yaşamların umudu.

 

 

Aslında şu günlerde en çok ihtiyacımız olan şey umut. Her gün suratımıza tokat gibi çarpan şehit haberlerinden, Ege’de kıyıya vuran çocuk cesetlerinden, nerede hangimizin yaşamına mal olacağı belli olmayan canlı bombaların endişesinden toplum olarak ruh sağlığımız dibe vurmak üzere. Acı bir haberin gelmediği gün kalmadı.

 

Çözüm sürecinin rafa kaldırıldığı 7 Haziran seçimlerinden bu yana 7 ayda şehit olan polis ve asker sayısı 250’yi geçti. Aynı dönemde sivil kayıpların sayısının 200’ü aştığı tahmin ediliyor. Askeri kaynaklar ise son dönemde 500’ün üzerinde terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Güneydoğu’daki çatışmalardan 220 bin kişinin etkilendiği 93 bin kişinin göç etmek zorunda kaldığı rapor edildi.

 

Haberin Devamı

Gelinlik Fuarı barışın umudu olsun

Terör İzmir’den uzaklarda oluyor diye kimse kendini kandırmasın. Oralardan gelen her yeni şehit haberi yakın bir komşumuza, arkadaşımıza hatta kendi evimize dayanılmaz bir acı olarak düşebilir. Adeta bir savaş halinin yaşandığı bu dönemde toplum “Bu işin sonu ne olacak?” sorusuna cevap bulamamanın tedirginliğini yaşıyor. Tam da bu günlerde Peru’yu, Şili’yi ziyaret ederken dünyanın öbür ucundan Cumhurbaşkanı’nın “Şimdi sıkıntı var. Şehitler olacak. Ama sonunda huzur gelecek” gibi açıklamaları dikkatle izleniyor.

Diğer yandan anketler halkın yüzde 76’sının başka partiye oy veren insanlarla komşu olmak istemediğini söylüyor. Bu kadar kutuplaşmanın ardından huzurun nasıl geleceği kocaman bir soru işareti.

Her şeye rağmen geçmişten de biliyoruz ki, bu durum hep böyle devam etmeyecek. Belki bir süre daha cenaze ve düğün alayları birlikte devam edecek, ama sonunda dengeler yeniden kurulacak. Başka türlüsü eşyanın tabiatına aykırı.

Haberin Devamı

Gelinlik Fuarı’nın barışın umudu olması dileğiyle...

Yazarın Tüm Yazıları