Yaz geldi: Güneşin tadını çıkarırken saçınıza dikkat edin

Sıcak yaz günlerinde havuz başında tembellik yapmaktan daha keyifli bir şey olamaz herhalde. Ancak D vitamini genel olarak vücudunuz için harika olsa da, çok fazla güneş ışığı saçınıza zarar verebilir.

Haberin Devamı

UVA ve UVB ışınları, hem saç derinize hem de buklelerinize zarar verme gücüne sahiptir. Ancak bu, güneşten uzak durmanız gerektiği anlamına gelmez. Yine de yoğun sezonun o sıcak günlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Tek yapmanız gereken; saçınızın yumuşak, parlak ve mükemmel formda kalmasını sağlamak için birkaç koruyucu önlem almak. Bu hafta saçınızı güneşten nasıl koruyacağınızı açıklıyorum.

UV koruması neden önemli?

Saçlarınız da tıpkı cildiniz gibi güneşin UV ışınlarından zarar görebilir. Aslında, UV ışınlarının tatilde saç hasarının ana nedenlerinden biri olduğu kanıtlanmıştır. (Klor ve tuzlu deniz suyu da saçlarınıza zarar verebilir.)

Saçınızı UV ışınlarından korumak için neler yapabileceğinize geçmeden önce, çok fazla güneşin saçınıza nasıl zarar verdiğine hızlıca bir göz atalım.

Haberin Devamı

Saçınızdaki güneş hasarının belirtileri neler?

UV ışınları hem saçınızın liflerinin yapısına hem de rengine zarar verebilir. Bunun nedeni, ışınların proteini parçalama gücüne sahip olması ve saçın yüzde 80-90 oranında proteinden oluşmasıdır. Aşağıdaki saç problemlerinden herhangi biriyle mücadele ediyorsanız, saçınız güneşe çok fazla maruz kalmış olabilir:

Yaz geldi: Güneşin tadını çıkarırken saçınıza dikkat edin

* Soluk saç rengi

* Kuru ve kırılgan saç telleri

* Kırık veya bölünmüş uçlar

* Kıvırcık saç

* Zayıflamış ve incelmiş saçlar

Peki saçınızı UV ışınlarından nasıl koruyabilirsiniz?

İyi haber şu ki; yaz geldiğinde gölgede saklanmak zorunda değilsiniz. Yine de havuz ve deniz kenarında uzanıp sıcağı içinize çekebilirsiniz. Tek yapmanız gereken aşağıdaki koruyucu önlemleri almak...

Güneş sonrası bakım nasıl olur?

Güneşi içinize çekerken saçınızın korunduğundan emin olmak önemlidir. Sağlıklı saçlar istiyorsanız, güneşte kuruyan cildiniz gibi saçınızı da nemlendirmeniz çok önemli. 

Koruyucu stiller

Basit bir saç modeli, konu saçınızı korumaya geldiğinde büyük bir fark yaratabilir. Fransız örgüsü veya topuz gibi bir stil saç derinizi tamamen kapatabilir, böylece saç dipleriniz güneş almaz. Sağlıklı saçların olmazsa olmazı sağlıklı saç derisi!

Haberin Devamı

Güneşten korunma sağlayan ürünler kullanın

Yaz geldi: Güneşin tadını çıkarırken saçınıza dikkat edin

İyi bir saç ürünü, güneş dahil tüm zararlı unsurlara karşı korumak için formüle edilmişse saçınızı tüm zararlı faktörlerden koruyabilir. Dışarı çıkmadan önce nemlendirmek, beslemek ve güçlendirmek için saçınıza durulanmayan bir saç sütü uygulayın. İki Fazlı Saç Sütü, karışık ve kolay taranmayan saçları ilk aşamada açarak rahatlatır. İkinci aşamada fön ve maşa gibi saçı kurutan uygulamalar sırasında saçın yapısını güçlendirerek yıpranmayı en aza indirir. Güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı da koruma sağlar.

Argan yağından gelen ışıltı ve sağlık

Yaz geldi: Güneşin tadını çıkarırken saçınıza dikkat edin

Argan yağı, argan ağacının meyvelerinin çekirdeklerinin ezilmesiyle elde edilen tamamen bitkisel bir yağ türüdür ve Fas’ta yetişir. Argan yağının içerikleri arasında A, C, F ve E vitaminleri ile Omega 3 ve Omega 9 bulunur. Tüm bu zengin vitamin ve minerallerle argan yağı, saçları kökten uca doğru besler. Matlaşmış saçlara parlaklık verir, canlandırır ve gür bir görünüm kazandırır. Saç diplerinde yer alan gözeneklere nüfuz ederek saç sağlığını diplerden başlatarak iyileştirir.

 

Yazarın Tüm Yazıları