Sedat Biga

Saç trendinizi bulacağız

12 Ağustos 2023
Görünüşünüzü değiştirmek için bahaneye mi ihtiyacınız var? Bence yok...

 İster doğum gününüz olsun, ister sıradan bir gününüz, saçlarınızla biraz oynamak için kusursuz bir gün olabilir. Yaz tatiline mi gidiyorsunuz? İşte tam saçınızı uzatmanın zamanı! Yaz her zaman taze, genç ve eğlenceli bir şeydir... Bu hafta beraber en sevdiğiniz saç trendini bulalım...

Dior’un saç örgüleri

Dior’un son couture gezisi sadece ruhani Greko-Romen tanrıçalara değil, aynı zamanda “mitlerin yeniden okunmasına, tanıdık görünenin çağdaş bir prizmadan nasıl yeniden görülebileceğine” de gönderme yapıyordu.
Saç, güzel bukleler ve gevşek örgülerden oluşan daha romantik bir rotayı seçebilirdi, ancak Guido Palau “tanrıça kabarıklığı” ultra modern bir mercekle yorumladı ve şakaklar boyunca başlayan, sıkıca sarılmış, karmaşık bir örgü yarattı.

MermaId haIr

Bu yazın da en en popüler stili bele kadar uzanan deniz kızı saçları. Eğer saçınızı uzunsa kesmeyin ama kısa saçlarınız var ve uzamasını istiyorsanız mikro ve medikal saç kaynak yöntemlerini deneyebilirsiniz!

Yazının Devamını Oku

Mikro ve medikal kaynakla çabasız güzellik

5 Ağustos 2023
Antik Çağ boyunca hemen hemen bütün kültürlerde hem kadın hem erkek için uzun saç şıklık, özgürlük ve zenginlik olarak kabul edildi. Eski Yunan’dan Çin’e kadar hepsinde aynı.

Hatta bozkır kültürleri, Japonya, Mora, Kuzey Avrupa gibi bölgelerde kısa saç kölelere has bir özellikti ve saçını kesmek bir insana yapılabilecek en ciddi hakaretlerden biriydi. Yunan tanrı ve tanrıçalarının hemen hepsi uzun saçlı tasvir edilmişti, mitolojik kahramanların tümü uzun saçlıydılar. Filozoflar, şairler, yüksek statülü tüm meslek erbapları, din adamları, krallar, kraliçeler daima uzun saçlıdır.
Uzun, kalın ve sağlıklı saçlar çoğunlukla doğurganlık ve gençliğin bir işareti olduğundan bilim insanları çoğu tür arasında uzun saçın doğal seçilimde büyük rolü olduğunu düşünmektedir. Yani uzun ve gür saçlarınız varsa daha çekici gözükürsünüz!
Mikro ve medikal kaynak ile belinize kadar inen, ipeksi ve sizi adeta Elysee Sarayı’ndan çıkmış bir prenses gibi gösteren saçlar ile çabasız bir güzelliğe kavuşabilirsiniz!



Neden mikro ve medikal kaynak?
Saçınıza uygulanan tüm işlemlerde öncelik saç sağlığınızı korumak ve saçınıza zarar vermemek. Mikro ve medikal kaynak işlemleri kullanılan malzemelerin içeriği nedeni ile saçınıza zarar vermez ve son derece doğal gözükür. Daha önce saçınıza kaynak işlemi yaptırdınız ve takılan ek saçlar saç diplerinizden gözüktüğü için nasıl doğal gözükebileceğini merak mı ediyorsunuz? Mikro ve medikal kaynakta ince saç tutamları saçınıza uygulanır. Bu nedenle takılan saçlar aşağıya doğru ağırlık yapmaz ve kendi saçınızdan ayırt edilemez. Böylece kimse kaynak yaptırdığınızı fark etmez, en önemlisi de saç dipleriniz zarar görmez.

Yazının Devamını Oku

Saç tedavisinde en etkili yöntem: Mesointense

29 Temmuz 2023
Bu hafta sizin için estetik ve yeni trendler hakkında en çok merak edilen soruları, çok sevgili dostum ve alanının en başarılı doktorlarından biri olan Dr. Nüket Eroğlu’na sordum...

◊ Kadınları genç gösteren en önemli detaylar neler?

- Dr. Nüket Eroğlu: Yaş alımı ile beraber kadınlarda ön bölgedeki saçlar ve kaşlar seyreliyor. Yüz aşağı doğru sarkıyor, çene boyu kısalıyor ve cilt matlaşıyor. Tüm bunlar eş zamanlı ilerlediğinde bir noktaya gelince kadınlar kendini aniden çok yaşlanmış hissediyor.

◊ Son dönemde en çok hangi uygulamalar talep görüyor?

- Artık cerrahiden önce cildi ve saçları tamir etmek için rejeneratif ettiğimiz doğal tamir mekanizmalarını harekete geçiren uygulamalar tercih ediliyor. Natürel kolajenin artmasıyla cildin daha genç görünmesi hedefleniyor. Uyuyan kıl köklerinin uyarılarak saçların ve kaşların tekrar canlanması sağlanıyor. Cilde uygulanan ultrason, radyofrekans ve mezoterapilerle ameliyatsız işlemler destekleniyor.

◊ Estetikte teknolojiden nasıl faydalanıyorsunuz?

- Estetik sektörü dünyada en hızlı ilerleyen teknolojik yeniliklerle sürekli gelişiyor. Gündelik hayatı aksatmayan, acısız, etkisi hemen fark edilebilen uygulamalar son dönemde rağbet görüyor. Günümüzün stresli ve yoğun iş yaşamında kimse estetik müdahaleler için hayatına ara vermek istemiyor.

◊ Yerçekimine yenik düşmemek neredeyse imkânsız. Sarkan bir cildi eski haline getirmek için kullanılan yöntemler gün geçtikçe gelişiyor ve her geçen gün daha iyi sonuçlar alınıyor. Ancak genç bir görünüm için gür saçın da önemi yadsınamaz. Saç problemi yaşayan kişiler için en etkili yöntem ne?

Yazının Devamını Oku

Yazın bakımlı görünmenin sırrı: Medikal ve mikro kaynak

15 Temmuz 2023
Yaz ayları çoğumuz için daha sosyal ve dışa dönük olduğumuz bir mevsim.

Haliyle dış görüntümüze de daha çok özen gösteriyoruz. Ancak sıcak ve nemli havalardan saçınız olumsuz etkilenebilir. Sıcak ve nem nedeni ile saçınız şekillendirmek her zamankinden daha zorlaşır. Özellikle havuz ve denizden çıktıktan sonra saçlarınızı kontrol altında tutmak neredeyse imkânsız hale gelebilir. Sizi her koşulda ve günün her saatinde bakımlı gösterebilecek bir önerim var! Mikro ve medikal kaynak...

Günlük hayatınızda sıcak ve nem saçınızın yapışmasına hatta yağlı görünmesine neden olur. Bu durum ince telli saçlarda daha da fazla görülür. Ancak mikro kaynak ile saçlarınızı güçlendirirseniz tüm sıcağa ve neme rağmen gür ve havalı saçlarınız olur. Ayrıca medikal ve mikro kaynakta gerçek saç kullanıldığı için duştan sonra saçınızı şekillendirmeden doğal haliyle de kullanabilirsiniz. Böylece hazırlanma rutininiz kolaylaşır ve ısı nedeniyle kendi saçlarınız zarar görmez. Hatta saçlarınız daha sağlıklı bir şekilde uzamaya devam eder.

HAVUZ VE DENİZ KENARINDA EFORSUZ GÜZELLİK

Havuz ve denizden çıktıktan sonra da havalı ve bakımlı saçlarınız olsun istiyorsanız saç bakımlarınızın yanında size mikro ve medikal kaynağı tavsiye edebilirim. Uyguladığımız ipek gibi saçlarla saçınız hem daha gür hem de daha uzun olacağı için deniz ve havuzdan çıktıktan sonra doğal güzelliğiniz ile hem bakımlı hem de konforlu bir şekilde tatilinize devam edebilirsiniz. Kim tatildeyken ayna karşısında saatlerini harcamak ister ki...

SICAK HAVALARA DİKKAT!

Yazın cildimiz kadar saçımıza da özen göstermeliyiz. Çünkü UV ışınları cildimize olduğu gibi saçımıza da zarar verir ve saçımızı kurutur. Bu nedenle saçınıza daha az ısı uygulamanızı tavsiye ederim. Bunun dışında duş, deniz ve havuzdan çıktıktan sonra Concept Beauty iki fazlı saç bakım sütü spreyini kullanarak saçınızın hem kolay taranmasını hem de saçınızı güneşin zararlı etkilerinden koruyarak ipeksi, yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Saçlarda BarbIe efekti

8 Temmuz 2023
1990’dan beri Dünya’da en çok satılan Barbie bebekleri aynı zamanda güzellik idolü haline de geldi ve güncelliğini hiç yitirmedi.

 Margot Robbie ve Ryan Gosling’in başrollerini paylaştığı merakla beklenen Barbie filminin görüntülerinin internete düşmesi ve fragmanının yayınlanmasından ardından Barbie görünümü yine tüm Dünya’da trend haline geldi. Dünyaca ünlü markaların pespembe kreasyonları ile Rapunzel uzunluğundaki denizkızı dalgalı saçlara platin sarısı bambaşka boyut boyut getirdi. Peki Barbie pembesi kıyafetlerinizle uyumlu platin sarısı ve uzun saçlara nasıl sahip olabilirsiniz? Öncelikle eğer saçınızın rengini açmayı düşünüyorsanız önce cilt tonunuza uygun bir açık saç tonu seçmelisiniz. Boya işlemi yapmadan önce saçınıza profesyonel saç bakımları uygulatarak saçınızın yıpranmasını minimuma indirebilirsiniz. Saç rengini güzel gösteren en önemli unsurlardan biri de canlı ve sağlıklı olmasıdır. Bu canlılığı korumak elbette düzenli bakım da şart. Yaz aylarında daha da kuruyan saçlarınız için haftada bir Protein Kompleks saç maskesi kullanıp saçınızın dokusunu ipeksi bir hale getirebilirsiniz.




Eğer hem sarı hem de uzun saçlarınız olsun istiyor ama saçlarınızın uzamasını beklemek istemiyorsanız mikro ve medikal saç kaynak yöntemleri ile hem doğal hem de upuzun saçlara sahip olabilirsiniz.

Üstelik saçlarınızı yıpratmadan! Mikro ve medikal kaynağın en önemli özelliği diğer kaynak yöntemleri gibi saçınızı yıpratmamasıdır.

Yazının Devamını Oku

Seyrek saçlara çözüm: Medikal kaynak

1 Temmuz 2023
Saç, bir kadının en önemli aksesuvarlarından biri. Doğru saç kesimi ve rengi kadar, canlı ve yoğun bir saça sahip olmak da önemli. Aslında daha önemli.

Gür bir saça sahip olmak için öncelikle beslenmenize ve düzenli egzersiz yapmaya özen göstermelisiniz. Ancak bazen elinizde olmayan hastalık gibi dış faktörler nedeniyle ciddi saç kayıplarına uğrayabilirsiniz.

Önceden, böyle durumlarda saçın tekrar eski haline gelmesi için belki de yıllarca beklemektenbaşka yapacak bir şey yoktu. Ancak artık medikal kaynak yöntemiyle bu yıpratıcı süreci kolaylıkla atlatmak mümkün.

Medikal kaynağın diğer kaynak yöntemlerinden farkı, çok ince telli saçlara uygulanabilmesi ve diğer yöntemler gibi saça zarar vermemesi. Hatta diğer saç kaynak çeşitlerinin zararlarını büyük ölçüde ortadan kaldırır.

Yazının Devamını Oku

Neden Mikro Kaynak?

24 Haziran 2023
Uzun ve gür saçlarhangi kadının hayali değil ki? Birkaç saat içinde kısacık saçlarınız bile Rapunzel’inki kadar uzun ve gür olabilir. Ama elbette doğru kaynak uygulaması ile. Eğer saçlarınıza kaynak yaptırmayı düşünüyorsanız, yaptırmadan önce mutlaka bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Çünkü yanlış uygulanmış bir kaynak yöntemi yüzünden saçlarınız zarar görebilir ve kopabilir. Sosyal medyamdan aldığım mesajlarda ve salonumuza gelen misafirlerimizde sıklıkla bu tarz bu tarz vakalar ile karşılaşıyorum. Bu nedenle hafta tüm merak ettiklerinizi ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini siz sevgili okuyucularım ile paylaşıyorum.

Saç seçerken dikkat edin

Uygulamada ilk adım doğru saç seçimi. Saçınızın türüne ve yapısına uygun saç seçmek sizi en kusursuz sonuca yaklaştıracaktır. Ancak kullanılan saçın sentetik değil doğal yani gerçek saç olması gerekir. Ancak piyasadaki çoğu saçın içine sentetik saç karıştırılıyor. Kullanılan saçın doğal olduğundan emin olun. Kim kafasında plastik saçlar ile gezmek ister ki... Son derece kullanışsız olan bu tür saçları şekillendirmek ve renklendirmek de mümkün olmuyor.

 Keratin kullanıldığından emin olun

Saçlarınızı birleşletirirken kullanılan silikon içerikli malzemeler kaynaklarınızı çıkartırken saçınızın kopmasına neden olabilir. Diğer önemli detay ise silikon kaynakları çıkartırken kullanılan solüsyonlar. Bu solüsyonları içine genellikle aseton gibi maddeler karıştırılıyor. Bu da saçınızın bir kez daha zarar görmesine neden oluyor. Bu nedenler ile saçlarınızı güzelleştirirken aynı zamanda korumak için keratin içerikli malzeme ve özel olarak hazırladığımız solüsyonlarımızı kullanıyorum.

Kimler yaptırabilir

İnce telli, orta incelikte veya kalın telli saçlar için kullanıldığı gibi; dalgalı, düz, kıvırcık, uzun ya da kısa saçlara da uygulanabilmektedir. Ayrıca Mikro Kaynak yöntemini; kimyasal işlemlerden dolayı yıpranmış, zarar görmüş, yanmış ve hatta kopmuş saçlar için de uygulamak mümkün.

Yazının Devamını Oku

2023 saç rengi ve kesim trendleri

17 Haziran 2023
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte saçlarda da değişimler başlıyor. Bir yandan bob kesim popülaritesini artırırken bir yandan da dramatik derecede uzun, deniz kızı saçları tüm iddiasıyla karşımıza çıkıyor. Güneşin ihtiyacımız olan pozitif enerjiyi bize vermesinden bakalım saçlarımız nasıl etkilenecek...

Güneş öpücüğü bakır

Bakır rengi birkaç sezondur popüler ve bu yaz da hiçbir yere gitmiyor. Ama daha yumuşak bir güneş öpücüğü tonuna ayarlanıyor. Bakır tonlarının solmaya karşı hassas olduklarını unutmayın. Saçınızın kusursuz rengini ve dokusunu korumak için protein kompleks saç maskesi gibi ürünler kullanmanız faydalı olabilir.

Dağınık topuz

Sıcak günlerde hem saçınızı toplayıp çıkmak hem de göz alıcı gözükmek istiyor musunuz? O zaman Pamela Anderson’dan ilham alan dağınık topuz, zarif balerin topuzu, Fransız kıvrımlı bir topuz ya da sevimli bir topuz tercih edebilirsiniz. Seçenekler sonsuz...

Grunge dalgalar

Yazının Devamını Oku