Hiçbir şeyi erteleme

Bu sene profesyonel sanat hayatının 40. yılını kutlayan Yonca Evcimik ile rol aldığı ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ müzikalinin kulisinde buluştuk.

Haberin Devamı

30 yıl önce aynı müzikalde dansçı olarak yer alan nam-diğer Yoncimik , şimdi Adile Naşit’in oynadığı Safinaz rolünde seyirci karşısına çıkıyor. 

Müzikal kapalı gişe oynuyor. Yoncimik halinden çok memnun. Oyunun oynanmadığı tatil günlerinde kulisi ve arkadaşlarını çok özlediğini söylüyor. Yakında yeni bir single çıkartıyor. Ben şarkıyı dinledim ve şaşırdım. Neden şaşırdığımı çıkınca anlayacaksınız. ‘Detay verme sakın!’ uyarısında bulunduğu için daha fazla yazamıyorum.

 

Hiçbir şeyi erteleme

Enerjisi bitmek tükenmek bilmiyor. Aynı anda birden fazla projeyi yürütürken, yeni oluşumlara da hep açık. ‘Hiç yorulmuyor musun?’ diye sorduğumda gece yatağa yattığında bile kafasının durmadığını söylüyor. Çok az uyuyor ve zamanı dibine kadar değerlendirmekten yana. ‘An önemli. Kaçırma yaşa. Hiçbir şeyi erteleme.’ diye öğüt veriyor. Kendisiyle kuliste yaptığımız eğlenceli sohbeti Hürriyet TV’den izleyebilirsiniz.

Elif Nun

Haberin Devamı

Elif Nun ve yeni şarkısı ‘Mecnun’ geçtiğimiz günlerde dinleyici ile buluştu. Kendisi gibi müzisyen olan eşi Mert Ali İçelli’nin yaptığı aranje ile şarkı sizi hüzünlü bir filmin ortasına bırakıveriyor. O yaylılar ise bir başka acıtıyor kalbinizi. Ayrılık ve imkansız olan bir aşk yaşıyorsanız ‘Mecnun’ şarkısı derdinize fon müziği olacak cinsten yani. 

Hiçbir şeyi erteleme

Elif Nun benim dikkatimi 2005 yılında çıkardığı ‘Amenna’ albümüyle çekmişti. Sesinin rengi , vurguları bir başkaydı. Pop , arabesk , halk müziği tatlarını araya İspanyol soslar serpiştirip sunmuştu ‘Amenna’ albümündeki vokallerinde. Kendisinin belirli aralıklarla albüm ve single çalışmaları devam etti. Geniş kitlelerin tanıyıp , dinlemesini istediğim seslerden biri. Nağmelerinin hayranıyım. Şarkıyı yaşayıp yaşattıranlardan. 

Haberin Devamı

İçinde bulunduğumuz müzik dünyasında böyle sesleri küstürüp bir daha dinleyememe durumu mevzu bahis. Allahtan Elif Nun bu isimlerden biri değil. Üretime devam ediyor. Hem başka isimlere verdiği şarkılar hem de eşi Mert Ali İçelli ile yaptığı çalışmalar dinleyici ile buluşuyor. Müzisyen ve müziğe aşık insanlar kısaca. Eminim kırgın oldukları çok şey vardır bu müzik sisteminde. Efendilikten susup, ‘elbet düzelir’ diyenlerdenler. Bilmeyenleriniz varsa şimdi girin internetten Elif Nun’un çalışmalarına bir göz gezdirin. Başka diyarlara ziyaret iyi gelir şu karışık müzik dünyasında.

Kısa kısa

-Atiye’nin yeni İngilizce parçası ‘We Got That La’ yarın piyasaya çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Youtube’un New York’taki binasında görüşmeler yapmış. Bakalım nelerle karşımıza çıkacak.

Haberin Devamı

-Işın Karaca yeni albümünün son dokunuşları ile uğraşıyor. Dinlediğim birkaç şarkısından hareketle diyebilirim ki ilk albüm ‘Anadilim Aşk’ tadında bir iş geliyor. Öte yandan kardeşi Akın Büyükkaraca ile beraber kurduğu Akış Production’ın sanatçısı Sefa Cheshmberah’ın yeni single çalışması ‘Benden Adam Olmaz’ yarın piyasaya çıkıyor.

-Geçtiğimiz yaz aylarında ilk single çalışması ‘Ateş Ediyor’ ile müzik dünyasına adım atan Can Kızıltuğ ,  geçtiğimiz akşam ‘Çukur’ dizisinde karşımıza oyuncu olarak çıktı. Böyle bir yeteneği olduğunu bilmiyordum ve kendisini aradım. Gelen övgülerden çok mutlu. ‘Çukur’ dizisinde sadece o bölümde konuk oyuncu olarak yer almış.  Oyunculuk adına yeni projeler olabilirmiş. Hem müzik hem de oyunculuğu eş zamanlı yürütmek istiyor.

Yazarın Tüm Yazıları