Bundan sonra farklı bir Simge geliyor

Simge ile yağmurlu bir günde yeni şarkısı ‘Sevmek Yüzünden’i dinlemek üzere Galata’da güzel manzaralı bir otelde buluştuk. Birlikte önce sözü Sezen Aksu’ya, müziği Simge, Ersay Üner ve Ozan Bayraşa’ya düzenlemesi ise Genco Arı‘ya ait olan ‘Sevmek Yüzünden’i dinleyip ardından Seçkin Süngüç yönetmenliğinde çekilen, rüya gibi Simge görüntülerinden oluşan video klip çalışmasını izledik.

Haberin Devamı

Simge katıksız bir müzik aşığı. Yaptığı işi hayatının merkezine koyan, ince eleyip sık dokuyan, detay detay ortaya koyduğu şarkılar için çalışan biri. Kaliteli müzik için uğraş veren Simge, bu sefer yeni kararlar almış. Bu yeni kararlar öncesi herkesin sevdiği ve Simge’den duymayı istediği tarzda bir şarkıyla bir dönemi kapatırken yeni bir dönemin sayfasını açmaya hazırlanıyor. Simge yoğun bir tanıtım maratonu öncesi saç ve makyajı yapılırken, samimiyetle sorduğum soruları yanıtladı ve yeni planlarını anlattı.

 

‘Sevmek Yüzünden’ ile uzun süren sessizliğini bozdun. Bu şarkının anlamı ne senin için?

-‘Sevmek Yüzünden’ şarkısı ile ilgili Simge, Ersay Üner ve Ozan Bayraşa üçlüsünün son şarkılarından biri diyebilirim. O yüzden ayrı bir özelliği var. Şarkının sözlerini Sezen Aksu yazdı. Çok bekleyen bir şarkı aslında. Bizi eskiye götüren, 90’lardaki pop şarkılarını andıran ve şu an günümüzle alakası olmayan bir şarkı. Hatta şu son çıkan şarkılar arasında türünün son örneği diyebilirim. O yüzden bu kadar aranın ardından klasik bir Simge şarkısı ile geçiş yapıp, sonrasında artık hayal ettiğim yeni soundlarla yoluma devam edeceğim. Bu şarkının benim için önemi bu.

 

Haberin Devamı

Bundan sonra farklı bir Simge geliyor

 

Şarkının düzenlemesini Genco Arı yaptı. Kendisiyle ilk çalışman.

-Evet aynen öyle. Genco ile ilk çalışmamız bu şarkıya denk geldi. Yıllardır çalışmak istediğim biriydi. Müzisyenliği tartışılmaz bir insan. Bundan sonra kendisiyle beraber çok güzel şeyler yapacağız.

 

“Bu şarkıdan sonra artık hayal ettiğim müziklerin peşinden gideceğim” dedin. Biraz açar mısın bu cümleni. Ne planlar var kafanda?

-Kafamda denemek istediğim yeni müzikler var. Onları hayata geçirmek istiyorum. Birbirinden farklı, kimi çok eğlenceli kimi çok karamsar bir sürü şarkı yaptım. Şimdi onların hazırlıkları yapılıyor. Sözleri yazılıyor. Bir ekibim var. Ersay Üner ile ortak şarkı yapıyoruz. Ersay genelde benim bestelerimi tamamlayan kişi aslında. Ersay’ın varlığı benim için çok önemli. Onunla şarkı yapmayı çok seviyorum. İsra Gülümser ile çalışmaya başladık. Sibel Algan ile şarkılar yaptık. Güzel bir ekibim oldu kısaca. Onlarla beraber yolculuğum devam ediyor. Bundan sonra çıkacak şarkılar farklı olacak. Hep aynı şeyleri yapmak istemiyorum. Kendimi yenilemem gerekiyor. Benden bundan sonra yeni şeyler duyacak dinleyici.

 

Haberin Devamı

Korkuların var mı bu yenilenme ile ilgili? Ya kabul görmezse? İnsanların sevdiği oturmuş bir Simge tarzı var neticede. Bir risk değil mi bunu değişmek?

-Zamanında yeniliğe giden sanatçılarımızdan mesela Hande Yener var. Her zaman kendini yenileyen, yaptığı müzik ve vizyonu ile hep şaşırtmış bir isimdir. Ben de artık biraz şaşırtmak istiyorum. Benden insanlar uzunca bir süredir klasik Simge şarkıları dinliyor. Bu benim hoşuma gidiyor ama öte yandan sürekli aynı şeyi yapmak biraz tekrara düşmek oluyor. Bu yüzden kendimi yenilemek istiyorum. Bambaşka biri olacağım demiyorum ama daha çok Simge’den şarkılar duyacaklar ve soundlar farklı olacak. Değişimden kastım bu.

 

Haberin Devamı

Bundan sonra farklı bir Simge geliyor

 

Pandemi süreci içerisinde kendinde neleri değiştirdin?

-Bu süreçte erkek arkadaşım Aytaç Özgümüş ile birlikteydim. Pandemi öncesi ilişkimiz başladığı için bu dönemde bana en iyi gelenlerden biri o oldu. Yalnızlığımı onunla dağıtmış oldum. Öte yandan bu süreçte öğrendiklerimden biri kendi kendime yetebildiğimdi. Kendi kendime çok iyi bir dost olduğumu , kendimle iyi anlaştığımı ve kendimi daha fazla dinlediğimi gördüm. Daha olgun, sakin, durmayı bilen, sabırlı biri oldum. Etrafımı artık daha iyi gözlemleyebiliyorum. İnsanların psikolojilerini, iyi veya kötü nasıl değiştiklerini net bir şekilde görebiliyorum.

 

Neleri özledin

-Sinemaya gitmeyi çok özledim. Maskesiz dolaşmayı, sahilde havayı içime çekmeyi. Bu kadar basit şeyleri yapabilme özgürlüğüne sahip olmayı özledim.

Yazarın Tüm Yazıları