Cayrokopter nedir?

Mustafa Sandal’ın eşi Melis Sütşurup Sandal Muğla’da kaza geçirdi, bindiği cayrokopter düştü.

Haberin Devamı

Motor arızası geçirip zeytin ağaçlarına çarpan araçtan yaralı olarak çıkan Sandal ve pilot hastaneye kaldırıldı.

Cayrokopter nedir

Kazanın ardından “Çok şükür, mucize eseri kurtulduk” açıklaması yapan Sandal’ın bindiği bu aracı merak ettim. Tuhaf bir cihaz aslında.

Türkiye’de çok yeni olmakla birlikte Avrupa ve dünyada yaygın olarak kullanılan bir araçmış.

Pamair’in sitesinde “Hem helikopter hem uçak ama ne helikopter ne uçak” diye tarif ediliyor.

Helikopterin altında yere inmek için kızakları oluyor ya, o kızakların yerine tekerlek olduğunu düşünün.

Eğlence, keşif gibi amaçlarla kullanılıyormuş. Biner miyim?

Bu kazadan sonra asla!

Haberin Devamı

Konser bağışı

Depremzedeler yararına bir sürü etkinlik yapılıyor, bu etkinlikler öncesinde gelirin afetzedelere gönderileceği açıklanıyor.

Ama sonra ne kadar gelir toplandı; nereye, ne kadar bağışlandı, bunun izahatını göremiyoruz.

Salı günü bu konuda bir yazı yazmış, örneğin en son yapılan “Hollywood Vampires” konserinde Johnny Depp ve arkadaşlarının ne kadar bağışladığını sormuştum.

Konseri organize eden Neo Events şirketinden bir açıklama geldi, duyurmayı borç bilirim:

“10 Haziran’da gerçekleşen konser öncesinde grup konser performans ücretinin tamamını DEC (Disasters Emergency Committee) bağışlayacaklarını açıklamıştır. Grup üyelerinden Alice Cooper ve Joe Perry çektikleri videoda ‘Birçok masum insanın hayatına mâl olan yıkıcı depremin etkisini bir nebze olsun azaltmak ve ihtiyaç duyulan yardımın toplanmasına katkıda bulunmak için konserin tüm gelirini DEC yardım fonuna bağışladık’ ifadelerini kullanmıştır. DEC, Birleşik Krallık halkının denizaşırı felaketlere müdahalesini koordine eden bir yardım kuruluşudur...”

Kamyon lastiği gibi

Demet Özdemir’le düğününde giydiği kalın tabanlı ayakkabılarıyla gündem olan Oğuzhan Koç, yine ayakkabılarıyla gündemde. Şarkıcı bu kez de insana kamyon lastiğini çağrıştıran ilginç ayakkabılarıyla görüntülendi. Bana kalırsa enteresan bir model. “Giymeyeyim, giyene de mâni olmayayım” kontenjanından.

Haberin Devamı

Cayrokopter nedir

Fakat burada asıl mesele Oğuzhan Koç’un gergin tavırları. Bu ayakkabılarını haber yapan sosyal medya fenomeni Gossippasta’ya ateş püskürdü Koç: “Sosyal medyanın paraziti bu onursuz, kaçak göçek insanlara prim veren, takip eden, fotoğraf çekip kendince paparazzilik yapan herkes en az bu insanlar kadar aşağılık... Yeni dünyanın parazitlerine başarılar...”

Yahu ne lüzumu var bu sert tavırların? Sen göz önünde, tanınmış bir insansın. Elbette ki ayakkabın da, şapkan da, gözlüğün de haber olacak; tartışılıp konuşulacak. Hele de böyle enteresan şeyler tercih ediyorsan...

Peki ya Sereney da “dans etmezse”

Demet Özdemir, yüzü olduğu markanın gecesinde sahneye çıktı, “Ben şarkı söylemeyeceğim tabii ki, korkmayın” diyerek güldü. Ünlü oyuncunun bu çıkışı, katıldıkları etkinliklerde şarkı söyleyen Serenay Sarıkaya gibi meslektaşlarını ti’ye aldığı yorumlarına neden oldu. Ben Özdemir’in böyle bir gönderme yaptığını hiç zannetmiyorum. Çünkü durduk yere savaş başlatmak olur bu.

Haberin Devamı

Ama insanın aklına böyle bir cümle neden gelir, bilinçaltında ne yatıyordur ki böyle bir çıkış yapar, onu da anlamak zor tabii.

Demet Özdemir aynı zamanda dansçı ya... Şimdi ister misiniz Serenay Sarıkaya da ilk çıktığı etkinlikte “Korkmayın, ben dans etmeyeceğim tabii ki” desin?

Ne şenlik olur ama!

Yazık bu hosteslere

THY ile İzmir’den İstanbul’a dönüyorum. Önde oturduğum için hosteslerin kabinde ne yaptıklarını izleyebiliyorum. Bu uçuş kısa sürdüğü için yaşadıkları paniğe şahit oldum. Çünkü yetiştirmeleri gereken bir ikram var.

Hatta sonra boşları toplamaları lazım. Ama daha herkese ikram dağıtamadan uçak inişe geçiyor. “İnişe geçiyoruz, önünüzdeki masayı kapatın” anonsu yapılıyor. Acaba bu kısa uçuşlarda ikramlar azaltılmalı mı?

Hosteslerin o paniğini gördüm, yazık bu insanlara.

Haberin Devamı

Taha’nın annesi

Yokluk içindeki mutfağından yaptığı yemek pişirme paylaşımlarıyla fenomen haline gelmişti Taha Duymaz. Depremde hayatını kaybetti. Şimdi annesi Meryem Duymaz bir Instagram hesabı açtı. Bu hesap üzerinden tandır ekmeği, zahter gibi ürünler satıyor. Şöyle yazmış hesabına: “Her şeye rağmen yaşamın devam edebilmesi için çalışıp para kazanmamız gerekiyor...” İnsanın yüreğine oturuyor. Eğer destek vermek isterseniz Instagram hesabı: @meryemduymazz

Cayrokopter nedir

 

 

Yazarın Tüm Yazıları