21.30’da kahvaltı

Karaköy Perşembe Pazarı’nda açılan Galaktos’ta gece kapanışa kadar kahvaltı edebileceğiniz gibi yediklerinizden, tattıklarınızdan satın da alabiliyorsunuz. Yalnız bu o kadar kolay bir şey değil; 50-60 çeşit zeytin, 100’ün üstünde peynir mevcut.

Haberin Devamı

Karaköy’de gündüzleri esnaf lokantası, geceleri meyhane olarak ünlenen Mahkeme Lokantası, Galaktos adında yeni bir restoran, kahvaltıcı ve şarküteri açtı. Ana restoranın hemen yanında, Perşembe Pazarı Caddesi’nin Tersane Caddesi’yle kesiştiği köşedeki mekân, kendini restomarket olarak tanımlıyor. Burada kahvaltı edebildiğiniz, yemek yiyebildiğiniz gibi alışveriş de yapabiliyorsunuz: Kamkattan, domatesten yapılan reçeller; Hatay halhalısı, Gemlik dublesi, yabanmersinli, bademli gibi 50-60 çeşit zeytin; cevizli tulum, Trakya çörekotlu, kaymaklı lor gibi 100’ün üzerinde peynir çeşidi; Rize Çamlıhemşin, Van Çatak, Pervari karakovan gibi ballar; Kayseri kavurması, füme jambon, Galaktos sucuk gibi şarküteri ürünleri; yağlar, unlar, sirkeler...

21.30’da kahvaltı

Haberin Devamı

Ama önce tadıp sonra alışveriş etmek daha iyi fikir tabii. “Tanıtım aşamasında fiyatları makul tuttuk” dedikleri menüde antrikot, pirzola, şeftali kebabı gibi ızgaralar 190-390 lira; karışık, vejetaryen, margarita gibi pizzalar 120-180 lira, ıspanaklı ravioli, üç peynirli gibi makarnalar 80-120 lira; tavuklu, çizburger gibi burgerler 120-180 lira; San Sebastian, limonlu cheesecake, Rus tatlısı, panacotta gibi tatlılar 85-115; kahve çeşitleri 50-80 lira.

21.30’da kahvaltı

Bazı günler çeşit sayısı 100’ü bulan zeytinyağlı ve mezeler var. Aralarından seçip kendi tabağınızı kendiniz yaptırıyorsunuz. Miktarına siz karar veriyorsunuz, onlar da tartıp gramajına göre fiyatlandırıyorlar.

21.30’da kahvaltı

Benim gibi üç öğün et yese bıkmayacak insanların asıl ilgisini çekecek olansa kahvaltı. Dükkânda ne varsa önünüze yığdıkları serpme kahvaltı 6 kişi için 1.500 lira. Serpme dışında kendi kahvaltı tabağınızı da yaptırabiliyorsunuz, o zaman da yine seçtiklerinizin gramajına göre fiyatlandırma yapılıyor. İşin en güzel yanıysa 22.00’de kapanan Galaktos’ta, saat 21.30’da bile gitseniz  kahvaltı servisi alabilmeniz.

 

Haberin Devamı

GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER KADIKÖY’DE BULUŞUYOR

Bugün Dünya Temizlik Günü ve bu çerçevede Kadıköy’de ilginç bir etkinlik yapılıyor: İleri Dönüşüm Festivali Upcycle İstanbul. Müze Gazhane’de yarın da devam edecek festivalde çevre dostu tasarımcıların sergileri, defileler, kısa film gösterileri, müzik performansları, söyleşi ve atölyeler düzenleniyor. Çevre ve dönüşüme gönül verenlerin ilgisini çekebilecek birkaç öneri de bulunmak isterim.

21.30’da kahvaltı

Bugün, 14.00’te: Mutant oyuncağım atölyesi. Kintsugi sanatından yola çıkarak kırılmış, yıpranmış oyuncaklardan yenileri üretilecek.

Bugün, 15.00’te: Cam kaykay atölyesi... Geri dönüştürülmüş camdan yapılan kaykaylar tasarımcılar tarafından sanat eseri haline getirilecek.

Haberin Devamı

Bugün, 15.30’da: Çanta atölyesi... Kabuk Studio’nun rehberliğinde atık ambalaj kâğıtlar ve reklam afişlerinden çantalar yapılacak.  

Yarın, 12.00’de: Çaput dokuma atölyesi... İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Anadolu kültürel mirasında geri dönüşüm anlatılacak.

Yarın, 16.00’da: Kâğıttan hayvan atölyesi... Yeditepe Üniversitesi rehberliğinde atık kâğıttan hazırlanan üç boyutlu hayvan heykelleri boyanacak.

Yazarın Tüm Yazıları