KORONAYI BOŞVEREMEYİZ

Salgının ilk zamanlarını hatırlayın; ayakkabıların altını dezenfektanla silip eve giriyorduk. Sonra ne oldu? Yavaş yavaş biz virüse virüs bize alıştı. En yakınlarımızda yaşanan ölümler bile sıradan gelmeye başladı…

Haberin Devamı

YAŞAM TEDBİRLE DEVAM EDECEK (GENEL MASKELİ FOTO)

KORONAVİRÜS hayatımıza girdiğinden beri her şey değişti. Eğitim, ticaret, özel hayat…
*
Salgının ilk zamanlarını hatırlayın; ayakkabıların altını dezenfektanla silip, doğru banyoya koşuyorduk.
*
Sonra ne oldu? Yavaş yavaş biz virüse virüs bize alıştı. En yakınlarımızda yaşanan ölümler bile sıradan gelmeye başladı.
*
Kısıtlamalar ilk kalktığında işte bu sıradanlık bize ikinci darbeyi vurdu ve yeniden evlere kapandık.
*
Sonra imdadımıza bilim insanları yetişti. Aşılama başladı. Aşılama süreciyle hastalığı ağır geçiren kişi sayısı azaldı.
*
Ben de sağlık hizmeti yükünü çeken hastanelerin yetkili isimleri ile görüştüm, Antalya’daki durumu sordum.
*
Edindiğim kanaat şu; vaka artıyor ancak bu vakaların sağlık sistemine etkisi sınırlı düzeyde.
*
Yani yoğun bakıma yatırılan, entübe edilen hasta sayısı aşılama ve genç nüfusun etkisi ile belli düzeyde tutulabiliyor.
*
Zaten yüksek riskli il konumuna geçen Antalya’da sosyal hayatı etkileyecek yeni tedbirlerin alınmamasının nedeni de bu sanırım.
*
Ama kısıtlama gelmiyor diye maskeyi, mesafeyi, hijyeni bir kenara bırakırsak işte o zaman her şey daha kötüye gidebilir!

Haberin Devamı

KORONAYI BOŞVEREMEYİZ
ANTALYA DA ÖRNEK OLSUN 

Hafta başında Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca ziyaretime geldi. Elbette konu da döndü dolaştı pandemiye geldi. İbrahim Bey, Antalya’daki okulların havalandırma sistemlerinin hızla ‘mekanik’ hale getirilmesini önerdi.

TOP VALİ BEY’DE

Nedir bu mekanik sistem? Ben de yeni öğrendim. İçerdeki havayı dışarı atıp taze havayı içeri alan sistemmiş. Maliyetini sordum. Son derece küçük maliyetlerle ve kısa sürede okullarda bu dönüşüm yapılabilirmiş. Hatta konuyu Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yla da paylaşmış. Hatta İzmir’de hayırsever destekleri ile örnek bir okul yapılmış. Belki Antalya’da da örnek bir çalışma yapılabilir. Ne dersiniz?

KORONAYI BOŞVEREMEYİZ
TOKAT GİBİ YÜZÜMÜZE VURDU 

Haberin Devamı

Arkadaşımız Ceren Deniz, hafta içinde “Depremsiz yıkılacaklar” başlığı ile dikkat çekici haber hazırladı. Haberde konuşan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekip lideri Musa Yücel, Antalya’da hiç deprem olmadan kendine kedine yıkılacak binaların varlığından bahsetti. Aslında birçok kişi bu uyarıyı yaptı ama deprem sonrası insanları enkaz altından mucizeler çıkaran birinin bu uyarısı sanki ihmalkarlığımızı daha ağır biçimde yüzümüze vurdu.

Yazarın Tüm Yazıları