İki farklı insanın Nadas buluşması

Kaz Dağları’nın eteklerine konumlanmış birçok köy var. Onlardan biri de Yeşilyurt. Ayvacık’a bağlı Yeşilyurt’a yabancı değilim. Geçen yaz da gelmiş, Casa Mila’da kalmıştım. Şimdi ise Nadas’tayım.

Haberin Devamı

İki farklı insanın  Nadas buluşması

Nadas’ın içine girince şaşırıyorum, çünkü çok geniş bir arazisi var. Üstelik köyün yukarısında konumlandığı için etraf tamamen orman, yer gök yeşil.
11 oda ve 3 villadan oluşan otelin iki önemli yaratıcısı var: İlki, otelin yatırımcısı Süleyman Uysal. Diğeri ise Hande Gündoğar.
Esas hikâye, farklı dünyalara sahip bu iki insanın Nadas için nasıl bir araya geldiği... Hande Gündoğar son 17 yıldır Amerika’da, Kaliforniya’daki Laguna Beach’te yaşıyor.
Hemen Laguna Beach’i gözünüzde canlandırın:
Orange County’nin güneybatısı. Pitoresk plajlar ve uzun yürüyüş parkurlarına sahip, sanat festivalleriyle dolu yaz mevsiminde her yıl altı milyon ziyaretçinin akın ettiği küçük bir kasaba...
Burada eşiyle beraber bir restoran işleten Hande Gündoğar, bir yaz Türkiye’ye tatile geliyor.
Arkadaşını görmek için Kuzey Ege’ye de uğruyor, Yeşilyurt’a. Köyde birçok insanla tanışıyor, ama Süleyman Uysal hariç.
Amerika’ya döndükten bir ay sonra Hande bir telefon alıyor: “Yeşilyurt’taki Nadas’ta bizimle çalışır mısınız?” Çünkü herkes “Bu iş için en iyisidir” diyerek Hande’yi söylüyor Süleyman Uysal’a. Sonrası çorap söküğü...
Pandemiden sonraki ilk açılma günlerinde Hande’nin Kaliforniya’dan Kaz Dağları’na dikey geçişi ve burada başlayan yeni yaşamı. Kısa süre sonra Nadas açılıyor ve bölgenin iyi otelleri arasında hızla ön plana çıkıyor.

HEDEF YURTDIŞI

Uysal ve Gündoğar şimdi Nadas’ı daha da ileriye taşıma hevesinde. Hem gastronomik açıdan otelin restoranına yatırım yapmayı hem de yurtdışında Nadas’ın bir şubesini açmayı hedefliyorlar. Doğrusu, farklı dünyalara sahip bu iki yaratıcı insan sayesinde bölge daha çok hareketlenecek gibi.

Haberin Devamı

Gastronomi destinasyonu olabilir mi

Hep diyorum: Kuzey Ege, çok yakınındaki Urla gibi gastronomik açıdan bir deneyim merkezi olabilir. Buna potansiyeli çok. Ama şimdiye kadar buna uygun restoranı pek azdı.
Bu seyahatim sırasında gördüm ki, bu yönde artık çok fazla girişim var.
Bölgeye yerleşmek isteyen şefler, bölgede hali hazırda yaşayanların yeni yatırımları ve restoran açma hevesleri...
Sanırım önümüzdeki beş yıl içinde Urla gibi bu bölgenin restoranlarını konuşacağız.

Haberin Devamı

Sadece üç gün açık olan pizzacı

Mesela Kuzey Ege’nin bu yaz en çok konuşulan gastronomik ataklarından biri Pizza Mera. Cemaller Köyü’nde, Gizem Kunt Kocaoğlu’yla eşi Erdem Kocaoğlu’nun açtığı bu pizzacı sadece cuma-cumartesi-pazar açık.
Peki pizzaları nasıl?
O deneyimi de pazartesi yazacağım.
Çünkü bu yazı biter bitmez büyük bir merak ve iştahla Cemaller’e doğru yola çıkıyorum...

Yazarın Tüm Yazıları