Klasik müzik dolu bir dram

François Girard’ın yeni filmi ‘Koro’, kalbinize dokunacak iyi bir dram filmi. Ailevi sorunlar yaşayan 11 yaşındaki bir çocuğun gönderildiği yatılı müzik okulundaki mücadelesini, yeteneğini açığa çıkarmak isteyen koro şefiyle ilişkisini anlatıyor.

Haberin Devamı

Klasik müzik dolu bir dram

Uzun zamandır bu kadar duygusal, bu kadar kalbime dokunan bir film izlememiştim. Sanırım hikâyede bolca klasik müzik ve annesi ölen, babası tarafından da istenmeyen bir çocuk olunca dramı ağır oluyor. Bu dramın hakkını verip, sihirli bir dokunuşla hikâyesinde sorunlar olan filmi büyüten isim ise Dustin Hoffman. Hoffman, oynadığı sert ama özünde iyi müzik adamıyla filmi sürüklüyor.

Stet (Garrett Wareing), ailevi sorunlar yaşayan 11 yaşındaki bir çocuk. Babasız büyümenin verdiği yoksunluğun yanı sıra alkolik annesi ve ailevi yapısının okulda dalga konusu olmasıyla baş etmeye çalışıyor. Tabii bu da çok kolay değil, sürekli disiplin sorunu yaşamakta. Stet’in müziğe olan yeteneğini gözünden kaçırmayan öğretmenlerinden birisi onu bu kısırdöngünün içinden alıp daha yükseklere taşımak için Erkek Çocuk Korosu seçmelerine katıyor. Seçmelerden kaçan Stet’i evde acı bür sürpriz beklemekte. Annesinin ani ölümüyle bir anda ortaya çıkmak zorunda kalan babası tarafından alınıp seçmelerinden kaçtığı koronun yatılı okuluna veriliyor Stet. Bundan sonrası müziğe yeteneği olan ama disiplin sorunu nedeniyle hep bir adım geriden gelen Stet’in akademinin zorlu müzik öğretmeni Anton Carvelle (Dustin Hoffman) ile inişli çıkışlı ilişkisi. Buna babası ve okulda onun gelişinden rahatsız olan diğer öğrencilerle mücadelesi de ekleniyor.

Klasik müzik dolu bir dram

Hikâyeye öyle güzel klasik eserler eşlik ediyor ki, film yer yer büyülü bir hâl alıyor. Cirque Du Soleil ve Oscar ödüllü ‘Kırmızı Keman’ gibi yapımların yönetmenliğini üstlenen François Girard’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaryosu Ben Ripley’e ait. Dustin Hoffman’a eşlik eden oyuncular; Kathy Bates, Josh Lucas, Garrett Wareing, Glee dizisiyle tanıdığımız Kevin McHale.

Filmlerde pop şarkılar kullanımına alışık olduğumuz bu devirde klasik müziğin ve melek sesli bir erkek çocuğun ele geçirdiği bir film izlemek ayrı bir zevk gerçekten de. Gerek büyümekte olan çocuğun zorlu mücadelesi, gerekse de bu mücadeleye yardım eden klasik müziğin etkisiyle pek çok sahnede gözyaşlarınızı tutamayacağınız kesin.

Yazarın Tüm Yazıları