Aşıkken çok tatlı biri oluyorum

Son single’ı “Aslan Payı” ile müzik listelerine hızlı bir giriş yapan Betül Demir’le bir resim atölyesinde buluştuk. Bir yandan “çocukluk aşkım” dediği tuvale güvercinler çizerken bir yandan da aslan payını almak için çıktığı yolculuğun hikayesini anlattı. Sohbet müzik dünyasında yaşananlara, sahte dostluklara, eski aşklara ve aşk acısını unutma formüllerine kadar uzandı.

Haberin Devamı

◊ Betül’cüğüm, yeni single’ın “Aslan Payı” hayırlı olsun. Aldın mı aslan payını?
- Almak için yola çıktım.
◊ Son yıllardaki istikrarlı yükselişini neye bağlıyorsun?
- Artık daha fazla ürettiğim bir dönemdeyim. “Sana N’olmuş” da Sude, Emirhan ve benim ürettiğimiz bir işti. Kendin işin içerisinde olunca daha sahici oluyorsun ve o dinleyici tarafından daha çabuk sahipleniliyor. Çünkü tamamen senin lafların, senin yaşadıkların. “Aslan Payı” da öyle. Ben yazmadım, Sude yazdı ama baktığın zaman benim hikayemden etkilenmiş.

Aşıkken çok tatlı biri oluyorum


POLEMİKLERE HİÇ GİRMEDİM

◊ Hangi hikayenden?
- Çok üzüldüğüm dönemler olmuştu. Düşünsene şarkılarım her yerde ama çok atılgan biri olmadığım için sakince uzaktan seyrediyordum, hep geri plandayım. Çünkü hiç polemiklere girmedim.
◊ Çocukluğunda da böyle miydi?
- Evet, kendi kendine üzülen, kendi kendine sevinen biriydim.

ALLAH BENİ KOKUYLA SINAMASIN

◊ Yalnız mısın? Var mı hayatında birileri?
- Sekiz aydır hayatımda hiç kimse yok. Şimdi kendimi daha fazla geliştirmeye adadım. Hem ruhsal hem fiziksel olarak büyük bir değişim içindeyim. Vegan değilim ama vegan ağırlıklı besleniyorum. Dünyamızın daha fazla kötüye gitmemesi için bir birey olarak elimden geleni yapıyorum, hep etrafımı bilgilendiriyorum.
◊ Canın tatlı çekmiyor mu arada?
- Çekiyor, bir kaşık alıyorum veya kuru meyve yiyorum. kahve içmem, içkim, sigaram yok. Sigara içmemek aslında bütün hayatına yansıyor. Daha rahat ve doğru nefes alıyorsun, daha az sinirleniyorsun. Sigaralı ortamda asla duramıyorum. Üstün başın sigara kokuyor. Benim çok fazla koku duyarlılığım var. Çok fena bir şey. Allah beni kokuyla sınamasın.
◊ Çocukluğunda size misafir geldiğinde onlara bale gösterisi yaparmışsın!
- Evet, beş tane çocuk olunca benim özel numaram oydu. Sude konserler verip taklitler yapardı.
◊ Ama sen şarkıcı oldun!
- (Gülüyor) Evet ben şarkıcı oldum. Çocukluğunda o kadar çok kendini gösterdi ki, herhalde “ben artık geri çekileyim, Betül’de sıra” dedi.

Haberin Devamı

Aşıkken çok tatlı biri oluyorum


ŞARKICI OLMAK İSTİYORUM DEYİNCE BABAM ÇILDIRDI

◊ Küçükken sen ne olmak istiyordun?
- Hep şarkıcı olmak istedim. Şarkı söyleyip dans etmeyi de çok istedim. Ama hayat öyle yönlendirmedi beni. Elbette konserlerimde sahnede dans ediyorum ama bu belli bir koreografi içinde değil. Şimdi dersler almaya başladım. Belli duruşlar, hareketler, kendime özgü bir şeyler yakalayıp, onları uygulamaya başladım. Kliplerde de öyle yapıyorum ama bunu geliştirmenin derdindeyim. Allah’tan esnek bir vücudum var. Onu da pilatese ve yogaya borçluyum.
◊ “Şarkıcı olup ne yapacaksın kızım” demediler mi sana?
- Dediler tabii. Babam çıldırdı. “Çok zor o işler” dedi.
◊ Nasıl direndin?
- Lisede gizlice bir grup kurdum ben. Öyle bir yayıldı ki ünümüz. Bir gün İTÜ Maçka Kampüsü’nde böbrek hastası bir öğrenci için konser vermiştik. Sahneye çıktım, bir baktım annem ve babam en önde oturuyorlar. Şarkımı söyledim.
Öyle bir alkış kıyamet koptu ki. Bir baktım babam ayrı ağlıyor, annem ayrı ağlıyor. O geceden sonra kabul ettiler müzisyen olduğumu.

İZ BIRAKANLAR PLATONİK AŞKLARIMDI

◊ Aşk, sevgili durumların nasıldı o zamanlar? Etrafın kalabalık mıydı?
- Bir şekilde benim hep platonik aşklarım oldu diyebilirim. Tabii başka aşklarım da oldu ama iz bırakanlar hep platonik olanlardı.
◊ İlk aşık olduğun zamanı hatırlıyor musun?
- Tabii ki, orta ikideydim. Off, o kadar ağır bir aşktı ki benim için. Epey uzun sürdü. Zaten benim aşklarım platonik de olsa uzun sürüyor. İlk aşkımla seneler sonra arkadaşça buluştuk.
◊ Evlenmiş mi?
- İkinci evliliğini yaptı.
◊ Bak adam ikinci evliliğini yapmış, sen daha evlenmedin!
- Evet ya. Baktım ve dedim ki, “İnanamıyorum, ben bu adama ne kadar aşıktım.” Başka bir sevgiye dönüşüyor sonra. Ömrümüzün sonuna kadar birbirimiz için özel olacağız, biliyorum.
◊ İlginç bir sahne anın var mı?
- İlk sahneye çıktığım gece mesela Sezen Aksu’yu karşımda gördüm. Hatta eli yanağımdaydı. İlk sevdiğim şarkı “Haydi Gel Benimle Ol”du. Bir baktım yanağımda bir el. Gözümü açtım Sezen Aksu. 18 yaşındaydım. Sabaha kadar beraber şarkı söyledik.
◊ Birlikte çalıştınız mı hiç?
- Hayır ama onun albüm çalışmalarında da zaman zaman stüdyoda yanında oldum ben. Hayatımda, müzik çalışmalarımda Sezen Aksu’nun etkisi var. Hangimizin yok ki...
◊ En uzun ilişkin ne kadar sürdü?
- Sekiz sene sürdü. Şimdi düşünüyorum daha fazlası olur muymuş, yok iyi ki bitmiş.
◊ Neden bitti?
- Aşk bitti. Aşk olmayan yerde ben de yokum.
◊ En son ilişkin peki? Ne kadar oldu ayrılalı?
- Yedi ay sürdü, ayrılalı sekiz ay oldu. Aşk acısı 21 gün sürüyor diyorlar ama hiç alakası yok vallahi, sürüyor. Beyin 21 günde bilinçaltına iter gibi olumlamaları da bu şekilde yaptırıyorlar. Ben sardım böyle şeylere.
◊ Nasıl biri olursun aşıkken?
- Ayaklarım yerden kesilir, kelebekler uçuşur. Çok tatlı biri oluveririm. Hemen zayıflarım.
◊ Şu an aşık gibisin o zaman?
- Yok, işime aşığım şu anda.

Haberin Devamı

Aşıkken çok tatlı biri oluyorum


RESİM BÜYÜK BİR DERYA

◊ Resim yaparken çektiğimiz fotoğrafları konuşalım...
- Bu benim spiritüel dünyaya açılmamla başlayan bir terapi esnasında oldu. Ben eskiden resim yapıyordum. Neden onu yarıda bıraktım diye düşündüm. Resim öyle büyük bir derya ki o ekstra vakit ayırmak lazım.
◊ Nerede yapıyorsun çalışmalarını?
- Bu atölyede yapıyorum. Osman (Yılmazer) dünyada tanıdığım en iyi insanlardan biri. Sağ olsun atölyesini açtı, arada bir gidiyorum.

TABLOLARIM ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN SATILSIN

◊ Yaptığın tabloları birileriyle paylaşıyor musun?
- Daha değil, çünkü biraz daha tecrübeye ihtiyacım var, ama sevdiğim insanlarla paylaşmayı çok isterim. Fakat ilerde şöyle bir hayalim de var; bu tablolar engelli çocuklar için bir açık artırmada satılsın istiyorum. Mümkün olduğu kadar faydam olsun onlara.

Haberin Devamı

KARDEŞİM BENİM RUH EŞİM

◊ Sude Bilge Demir, hit şarkılarının söz yazarı, bestecisi ve aynı zamanda kardeşin. Hem iş arkadaşı hem kardeş olma hali nasıl gidiyor?
- Hiç kardeş gibi değiliz. Benim hayatımın en büyük şansı. Benim kardeşim, ruh eşim diye düşünüyorum. Kimse hayatında beni bu kadar tamamlamadı. Eksiklerimi benden daha fazla görür, bütün sevdiklerine karşı öyledir. Bu bizim ailede olan bir şey, etrafımız mutlu oldukça biz daha çok mutlu oluruz. Biz hep çok bereketli bir aile olduk. Paradan yana değil mutluluktan, huzurdan, sevgiden, paylaşımdan yana. Öyle olmaya da devam edeceğiz.

Aşıkken çok tatlı biri oluyorum

HEPİMİZ SEZEN AKSU’NUN ASKERLERİYİZ

◊ Seni Gülşen’le karşılaştırmalarına ne diyorsun?
- “Hepimiz Sezen Aksu’nun askerleriyiz” diyorum. Aynı toprakların içinde olduğumuz için elbette ki benzer birçok noktamız var. Etkilendiğimiz yerler oluyor. O da dünya müziğini takip ediyor. Ben çok takdir ediyorum yaptıkları işi. Ozan’ı zaten müzisyen olarak çok severim. Gülşen de arkadaşım zaten. Bu polemikler son derece gereksiz geliyor bana. Sadece şarkı söylüyorum. Beni ikinci kez dinlediklerinde farkımı anlarlar. Yani ikimizin de ne kadar farklı olduğunu görürler.
◊ Gülşen’le Ozan’ın nişan töreni çok konuşuldu. Sen nişanlansan bunu gizli mi yaparsın?
- Ben gösteremem. İlişkilerimi çok fazla göz önünde yaşamayı sevmiyorum.

 

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

Fotoğraflar: Safa GÜLSOY 

Yazarın Tüm Yazıları