Gençliğini Ankara'da yaşamak için 10 neden

Türkiye’nin içerik tabanlı sosyal ağlarından Onedio, “Bu şehirde yapacak bir şey, gidecek bir yer yok” diyenlere inat, gençliğin Ankara’da yaşaması için sebepleri masaya yatırdı.

Haberin Devamı

‘Gençliğini Ankara’da Yaşamak İçin 10 Neden’ başlıklı yazıyı kaleme alan Onedio üyesi Oğul Üçem, “Öncelikle bu algıyı yenmemiz lazım. 5 milyon insanın yaşadığı, Türkiye ekonomisinin en canlı olduğu şehirlerden biri olan Ankara da ‘Yapabileceğim hiçbir şey yok’ demek ‘Evden dışarı çıkmaya üşeniyorum’ demektir. Yapman gereken tek bir şey var... Dışarı çık” diyor. Listenin ilk üç maddesinde gece hayatı, hafta sonu aktiviteleri ve eğitim yer alıyor. Üçem, bu maddeleri şöyle özetliyor:
“Ulaşım geceleri Ankara’da büyük bir sıkıntı olsa da, öğrencilerin kullanabileceği okul servisleri geç saatlere kadar devam ediyor. Öte yandan hafta sonları eğer saat 15.00’e kadar uyumazsanız, gündüzlerinizi çevrenizle çok daha dolu bir şekilde geçirebilirsiniz. Kent, hem Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birkaçına, hem de dünya sıralamasına girmiş okullara ev sahipliği yapıyor. Bu okullar, öğrenciler için ideal.”

Haberin Devamı

DENİZİ ÖZLEMEK

Dördüncü maddede, tatil zamanları yer alıyor. Üçem, bu maddeye, “Şehrin bomboş kaldığı, huzur zamanları” notunu düşmüş. Beşinci madde tiyatrolar, altıncı madde ise ulaşım. Üçem, bu maddeyi şöyle açıklıyor:
“Yanlış anlaşılmasın. Ulaşım dediysek şehir içindeki ulaşımdan bahsetmiyoruz. Eskişehir’e yakınlığı, İstanbul’a trenle 4 saatte ya da uçakla 1 saatte gidilebilmesi kentin ulaşım avantajlarından.” Yedinci madde, kar tatilleri. Sekizinci madde tarih. Yaşlı kentimizin uzun geçmişi, müzeleri ve Anıtkabir bu maddede yer alıyor. Dokuzuncu madde ‘Denizi özlemek.’ Üçem, bu ilginç maddeyi şu satırlarla açıklıyor:

EN ACIKLI VE GÜZEL YANI

“Ankara’nın en acıklı yanı deniz kenarında olmamasıdır. Belki de en güzel yanı da budur. Ankara’ya geldiniz mi denizi özlersiniz. Acıklı değil, umut dolu bir özlemdir bu. Bir İstanbullu’nun bakışıyla Ankaralı’nın bakışı aynı değildir denize.”
Ankara’ya yeni gelmiş bir öğrencinin kaybolma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu belirten Üçem, onuncu maddede ise ‘Kaybolmak yok’ diyor.
Gençlik, yaşlılık, çocukluk ya da belki yaşlılıkta yaşanan başında duman bir gençlik... Yaşamımızın her mevsiminde, bu kentte geçen günlerimiz çiçeğe dursun. Ömrümüzü törpüleyen onca şey varken, kentimizde ve kendimizde çiçekler açtıracak olan bizden başkası değil.

Haberin Devamı

Gençliğini Ankarada yaşamak için 10 neden

ÇORBACILARDAN ‘ÇERÇÖP PİKNİĞİ’

ÇÖPE gidecek yiyeceklerin kurtarıcısı Çerçöp Çorbacılar, bugün saat 14.00’te Seğmenler Parkı’nda düzenlenecek Çerçöp Pikniği’nde sıcak Ankara günlerini karşılayacak. Sosyal medya hesaplarından çağrıda bulunan kahraman çorbacılara kulak verelim:
“Çöpe gidecek yenilebilir sebzelerin toplanılması ve parasız bir yemeğin ortaya çıkarılması bizim için değerli. Alışverişsiz, tüketimsiz ve israfsız bir öğünün olması bizim için güzel bir başlangıç, güzel bir adım! Eğer siz de tüketimsizliği destekliyor ve harekete geçmek istiyorsanız, pazar günü hem etkinlik üzerine konuşalım, hem de uzun zamandır Ankara’da düzenlenmeyen vegan pikniklere yeni bir başlangıç yapalım.
Pikniğimizi, elbette olabildiğince endüstriyel olmayan gıdalarla düzenlemek istiyoruz, paketli gıdalardan ve plastik-kağıt atıklardan uzak duruyoruz. Hiçbir canlıya zarar vermeden, atık üretmeden gelin siz de evinizdekileri bizlerle paylaşın. Siz neler mi getirebilirsiniz? Limonata, vegan kek, pizza, salata, kısır, mercimek köftesi, meyve, kuruyemiş... Lütfen paket gıdalar, paket, kutu içecekler getirmemeye ve plastik kullanmamaya özen gösterelim. Herkes birer tabak ve çatal getirirse atık da üretmeyiz, ne dersiniz? Güzel bir piknik olacak.Bekliyoruz!”

Yazarın Tüm Yazıları