Yeni yılı ışı ışıl süslü karşılamak iyi olmaz mı

2022’ye veda etmemize bir hafta kaldı. Yeni yılı karşılama planları yapıldı mı, yapılabildi mi bilemiyorum. Ama herkes kafasına, cebine uygun bir yılbaşı kutlaması düşünmüştür, düşünüyordur. Bu arada TV kanalları da doyurucu, oyalayan, hoşça zaman geçirtecek programlar hazırlamıştır umarım. Çünkü çoğunluğumuz evlerde TV’lerin başında olacağız gibi.

Haberin Devamı


MORAL ÇOK ÖNEMLİ
Elbette farklı sanatçıların yer alacağı, birbirinden renkli, yemeli-içmeli programların sunulacağı yerler de küçümsenmeyecek yoğunluk yaşayacaktır. Belediyeler de açık hava etkinlikleri, konserler düzenliyor... Bir hafta sonraki yılbaşı gecesine hazırlanırken sağlık ve moral çok önemli... Moral dedim de yine belediyeler geldi aklıma. Umarım, kentlerini yeni yıla ışıl ışıl hazırlamışlardır. Cadde, sokak v e alanların süslenmesi, ışıklandırılması herkesi günlük sorunlardan, az da olsa uzaklaştırır ve güzel olmaz mı? (Büyük olasılıkla çoğu yerde gereken yapılmıştır.) Yeni yıl rengarenk karşılamaya hazırlanmak herkese iyi gelir, gelecektir... (Yılbaşı süsleme görüntüleri sosyal medyadan alıntıdır)

Yeni yılı ışı ışıl süslü karşılamak iyi olmaz mı


--------------------------

BİR ETKİNLİK BİR DAVET

Haberin Devamı

Ayvalık turizmine katkıda
bulunmak ister misiniz?

AYVALIK Belediyesi, ilçe turizmini geliştirmek, sürekli geleceğe taşımak içi çaba gösteriyor. İşte son etkinlik: Ayvalık Vizyonu Çalıştayı 13-15 Ocak 2023’te Cunda Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Fikri, projesi, iddiası ve pozitif enerjisi olan herkesi çalıştaya davet ediyorum” dedi. Ortak sonuç, çözüm ve öneri raporlarının ortaya çıkmasıyla 2023 yılının turizm hedeflerine de yön verecek olan çalıştay, Ayvalık Belediyesi, Ticaret Odası, Kent Konseyi ve Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği’nce yürütülecek.
HEP BİRLİKTE DÖRT MEVSİM
Daha temiz, daha mavi, daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir bir Ayvalık için, “Hep Birlikte Dört Mevsim Turizm” sloganıyla yapılacak çalıştayda, “Kent ve Yaşam Kültürü”, “Turizm ve Sürdürülebilirlik”, “Doğal ve Kültürel Miras”, “Gastronomi, Ölmez Ağaç ve Ayvalık Mutfağı” konuları tartışılacak.
BAŞVURU 31 ARALIK’A KADAR
Katkı koymak isteyenler için kayıt, katılım ve son başvuru tarihi 31 Aralık 2022. Ayrıntılı bilgi 0552 053 54 79- 444 10 66 numaralı telefonlardan alınabilecek. Yeni yılın ilk haftasında konuşmacılar, ortak akıl toplantılarına katkı verecekler, kesin program kamuoyuyla paylaşılacak.

Haberin Devamı

---------

BİR ONAY VAR
Lor tatlısı da
artık bir marka

AYVALIK Belediyesi’nin ilçenin ünlü lor tatlısıyla ilgili yaptığı coğrafi işaret başvurusu onaylandı. Söz Başkan Mesut Ergin’de: “Türkiye’deki yöresel ürünlerin geleneksellik ve kalite bakımından değerlendirilmesi sonucu daha önceki yıllarda nefasetiyle ünlü zeytinyağımız coğrafi işaret almıştı. Ünü neredeyse ülke sınırlarını aşan lor tatlımız da bundan böyle coğrafi işaretli. Daha çok sakızlı dondurma ile tüketilen ve tadına doyum olmayan lor tatlımız artık bir marka.”

Yazarın Tüm Yazıları