Kültürpark’la ilgili herkes gönlündekini söyleyebilmeli

KÜLTÜRPARK’ın geleceğiyle ilgili bugünlerde ağzı olan konuşuyor, eline kalem alan yazıp çiziyor. Doğrusu da bu bana göre. Her zaman söylüyorum, karşı görüşte olanları aşağılamamak, onlara saygı duymak gerek.

Haberin Devamı

Yoksa Kültürpark’ta kaldırılacak hollerin yerine yapılaşmaya karşı çıkanlara ayar vermek, onlara oraya-buraya gitmeyi önermek, buradan yola çıkarak işi tramvay, tüp geçit projeleri, hatta Alaçatı’ya kadar götürmek bana doğru gelmiyor.

ELEŞTİRİ TABİİ Kİ OLACAK
Kaldı ki, bu projeler hakkında da karşıt görüşler çıkabilir, Alaçatı’nın bugünkü durumunu eleştirenler olabilir. Herkes, yerel yöneticileri, karar veren etkili ve yetkilileri alkışlamak zorunda değildir. Görüşler ortaya atılır, saygıyla dinlenir, sonunda zaten gereken yapılır. Şimdi ben de aklıma gelenleri sıralayayım: (Hadi bakalım bir de burdan yak!)
BİR-İKİ ÖNERİ DAHA
* Kültürpark’a yapılması düşünülen kongre merkezi, Basmane Çukuru projesine monte edilemez mi? Orada Büyükşehir Belediyesi’ne verilecek yer kongre merkezi olamaz mı?
* Büyükşehir Belediyesi, Basmane Çukuru’nu satın alıp yeşil alan yapamaz mı? (Kültürpark’la birlikte kent merkezinde büyük bir yeşil alan kazanılamaz mı?)
Sonuç olarak her kentlinin, yaşadığı yerle ilgili düşünceleri vardır ve bunları dile getirmekte de özgürdür. Bir kez daha yineleyeyim ki, bir kentte yaşayanların yerel yöneticilerin hep yaptığını beğenmeme hakkı vardır.

-----

Haberin Devamı


FOÇA İÇİN HEYECAN VEREN PROJE

Tarihi Yürüyüş Yolu

Kültürpark’la ilgili herkes gönlündekini söyleyebilmeli

FOÇA Belediyesi Kent Konseyi Turizm Meclisi, “Tarihi Yürüyüş Yolu” projesi hazırladı. Konsey genel kurulunun kabul ettiği proje, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a teslim edildi. Demirağ, geçen 30 Ağustos’taki görüşmede olumlu karşıladığı proje için Büyükşehir Belediyesi’yle çalışılacağını ve ilgililerin çağrılacağını bildirdi. Turizm Meclisi Başkanı Işıl Dirim Kavitaş, projenin yaşama geçmesi için, Büyükşehir yetkililerini ve Başkan Demirağ’dan haber beklendiğini vurguladı.
ÜÇ ETAP ÖNGÖRÜLÜYOR
Amacı, “Eski Foça’nın arkeolojik ve tarihi yapılarının tanıtımı için bir yürüyüş güzergâhı oluşturmak, böylece hem turizme, hem kentin tanıtılmasına, hem de kent sakinlerine üzerinde yaşadıkları kentin zengin tarihi konusunda farkındalık yaratılmasına katkıda bulunmak” olan projede üç etap var:
YARIMADA: Liman Kutsal Alanı (Kybele Açık Hava Tapınağı), surlar, Beşkapılar, Kybele Gemisi, Fatih Camisi, Ağalar Konağı, Hafız Süleyman Mescidi, hamamlar, Kayalar Camisi, Athena Tapınağı.
YEL DEĞİRMENLERİ ve ÇEVRESİ: Çifte Kayalar Sur Yatakları, antik tiyatro, yel değirmenleri, Kybele tapınım yerleri, arkaik dönem sur yatakları, Maltepe Tümülüsü, Heredot Duvarı, Osmanlı Mezarlığı, ilk yerleşim alanı, su kemerleri.
MİMARİ ÖRNEKLERİ: Taş evler, mozaikler.
ÜCRETSİZ REHBERLİ GEZİLER
Her üç güzergaha bilgilendirme, yönlendirme levhaları, çizgileri ve işaretlemeleri, yapıların orijinalleri hakkında fikir verecek canlandırma levhaları konması planlanıyor. Bu tabelaların üzerlerine yerleştirilecek QR kodları ile ziyaretçilerin akıllı telefonlarını veya tabletlerini kullanarak hazırlanacak web sitesindeki o konuya ilişkin daha ayrıntılı açıklamalara ulaşmaları planlanıyor. Hazırlanacak web sitesinde, Foça’nın tarihine, doğal varlıklarına ilişkin geniş bilgilendirme yapılması da öngörülüyor. Projede ayrıca, haftanın belli gün ve saatlerinde “Tarihi Yürüyüş Yolu” boyunca ücretsiz rehberli geziler düzenlenmesi de yer alıyor.
Top Başkan Demirağ ile Büyükşehir’de...

-----

Haberin Devamı

ELEŞTİRİ VE ÖNERİ

Kordon’daki İTO’nun
binası sembol olmalı

“İzmir Alsancak’ta yaşıyorum, sanayi ve ticaretle uğraşıyorum. İzmir gün geçtikçe kan kaybediyor, özellikle Alsancak. Ekrem Demirtaş beyefendinin kentsel dönüşüm ve alt yapı sorunları, şehrin bozuk yapılanmasının önüne geçilmesi ile ilgili beyanlarını ilgiyle takip ediyorum.
HANÇER GİBİ
Lakin şu an Kordon’da yapılan Ticaret Odası binası Alsancak için en büyük hançerlerden biri. Kordon’un en güzel noktasında Ticaret Odası’nın İzmir’in en estetik binasını, belki otelini, şehrin en güzel ticaret lokantasını açmasını bekliyorduk. Ekrem Bey’in bir imzası, İzmir’e bir armağanı olmalıydı. Ama proje İzmirimize yakışmıyor. İzmir’in tanınmış işadamları, bizler elimizden gelen desteği yapmaya hazırız.
DESTEĞE HAZIRIZ
Kamuoyu oluşturup, İzmir’in en güzel yerinde bir sanat eseri yapılmasını destekleyelim. Arkas, Folkart gibi İzmir sevdalılarını desteğe çağıralım. Ticaret Odası resmi işlerine Basmane’deki bir binada devam edebilir. İzmir’e gelen herkesin karşılaştığı bu bina bir simge, bir imza, bir İzmir sembolü olmalı. Her türlü desteğe hazırım.”
Selman ÖZBOYACI

----

Haberin Devamı

SOKAK İŞGALİ YAKINMASI
Engelliler ne yapsın

60 yaşındayım ve %84 özürlüyüm. Karşıyaka Nergiz 1775/3 Sokak 1 numaralı marketin önündeki 2 metrelik kaldırımı iki kamyonet haftalardır işgal etmektedir. Konu mal indirme değildir. Sabah 08.30 yanaşıyorlar, market kapanıncaya kadar kımıldamadan duruyorlar. Mal indirse de oraya yanaşıp işgal etmemesi kanısındayım. Karşıyaka Belediyesi Zabıtası’nın 399 40 12 numaralı telefonuna şikayetimi ilettim. İlgilenildiğini ya da gereğince önem verildiğini zannetmiyorum. Benim gibi sakatların yanında yayaların, çocuk arabalıların halini düşünün.
Hakan DÖNMEZ

-----

ESHOT’TAN BİR İSTEK VAR

Bu öğrencileri düşünün
725’in saatlerini değiştirin

Haberin Devamı

URLA Anadolu Lisesi öğrencileri saat uyuşmazlığından ESHOT otobüslerine binemiyor. Öğrenciler saat 15.50’de okuldan çıkıyor. Durak 5 dakika sürüyor. 15.55’te durağa ulaşıyorlar. 725 numaralı otobüsün kalkış saati 15.42. Durağa 15.50’de geliyor. Öğrenciler ikinci otobüsü bekliyor. İkinci otobüs 16.12’de kalkıyor, durağa 16.20’de geliyor. Öğrenciler soğukta ve sıcakta bekliyor. Yarımada otobüslerinin hareket saatlerini düzenleyen yetkililerden ricada bulunduk. Hareket saati değiştirilmedi. Okulun ve aile birliğinin yazıları da kaale alınmadı.
Öğrenci velisi Erdoğan KAYAN

-----

BİR ALINTI
Hayat ayna gibidir. Sen ne yapıyorsan, ayna da aynısını yapar. Gülümsersen, o da sana gülümser. Ama önce senin gülümsemen gerek.
Erkan SEVİNÇ

Yazarın Tüm Yazıları