Haydi Atatürk’e saygı nöbetinde buluşalım

“KİM düşündüyse, akıl ettiyse alkışlıyorum” diyorum önce... Neyi mi; İzmir Büyükşehir Belediyesi ölümünün 84’ncü yıldönümünde Atatürk’ü anmak için Cumhuriyet Meydanı’nda yarın saat 21.05’ten 10 Kasım Perşembe günü saat 09.05’e kadar saygı nöbeti düzenliyor. Ve Büyükşehir tüm İzmir halkını nöbete çağırıyor.

Haberin Devamı


30 DAKİKA-BİR SAAT
Cumhuriyet Meydanı’nda, yere hazırlanan özel ışıklandırmalar ile (1938 sonsuzluk sembolü) çizecek ve her ışığın başında bir kişi ile sabaha kadar nöbette olacağız. Nöbetler 30 dakika – bir saat süreli olup katılmak isteyen tüm halkımıza açıktır. Nöbetimiz sabah 09.05 te son bulurken nöbetçilerin yerlerini karanfiller almış olacaktır...
SICAK İKRAM-CANLI YAYIN
Nöbete gelmek isteyenler Kordon’da çadır kurabilir. Nöbetçiler için gece boyu sıcak içecek ve çorba ikramı yapılacak. Gece boyu canlı yayınlar yapılacak olup, ünlü sanatçı, yazar, sporcu gibi kişilerin katılımları beklenmektedir.
Ata’ya Saygı Nöbeti’ne katılmak isteyen İzmirlilerin https://www.izmir.art/tr/ata-ya-saygi-nobeti-izmir-uyumayacak adresindeki formu doldurması gerekiyor.
ÜNLÜLER DE GELEBİLİR
Gerçekten de İzmir’e yakışan bir Atatürk’ü anma etkinliği... Nöbete ilgi büyük ve katılım yoğun olacaktır kuşkusuz. Her daldan ünlü de İzmir’i yalnız bırakmayacaktır. 9 Eylül’de unutulmaz bir 100’ncü yıl konseri veren Tarkan da katılır belki nöbete. İZMİR UYUMAYACAK, UNUTULAMAZ ATATÜRK’ÜNÜ SAYGI NÖBETİYLE ANACAK... KOLAY GELSİN!
-------------------

BİR BURS KOŞUSU

El ele yük hafifler
sen de el verir misin?

URLA Eğitim Vakfı (UREV), 13 Kasım Pazar günü, “Urla’da Doğaya Koş” etkinliği düzenliyor. Saat 09.00’da başlayacak koşu Urla Kum Denizi’nde başlayacak Karantina Adası, Mithatpaşa Caddesi izlenerek Kum Denizi’nde sona erecek. “El ele verince yük hafifler, bir el de sen ver” ilkesiyle çalışan vakfın etkinlik amacı da şöyle: “Hedefimiz; azimli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı çocuk ve gençlerimize burs olanağı sağlamak. Değerli katılımcılarımız... Doğanın kucağında spor yapmakla kalmayacak, koşuya kayıttaki minimum 250 liralık bağışlarınızla çocuk ve gençlerimize, dolayısıyla geleceğimize katkı sağlayacaksınız. Koşarak ya da bulunduğunuz yerde gönüllü olarak varlığınızla öğrencilerin eğitimlerini desteklemek isterseniz; www. urev.org.tr adresinden bilgi alabilirsiniz.”

--------------------------
BİR SERGİ

Sanatçı misafirlik
programı yapıtları

KONSERVE (Kentler Arası Sanatçı Değişim ve Misafirlik Programı Ağı) proje sergileriyle sona eriyor. 2020 yılında İzmir’den ‘Karantina Kolektifi’ ile Sofya’dan ‘Meeting Points’in hayata geçirdiği KONSERVE, 11 ülkeden 30’u aşkın deneyim paylaşımına olanak tanıyor.
Sergiler: 11-25 Kasım Hayy Açık Alan (Kemeraltı Piyaleoğlu Han) İZMİR/2-25 Aralık Nilüfer Belediyesi - Nazım Hikmet Kültür Merkezi BURSA
Sanatçılar: Barış B. Atal, Derya Gözükızıl, Devrim Demir, Esra Okyay, Emre Evcimen, Ezgi Yakın, Hediye Yaşar, İdil Acim, İnan Mayıs Aru, Mahmut Gültekin, Özgür Demirci, Sarp Keskiner, Seda Gökçe, Umut Sevgül.

Yazarın Tüm Yazıları