Bugün 23 Nisan neşe dolmalı insan

BUGÜN 23 Nisan... Türkiye Büyük Millet Meclisi, 102 yıl önce bugün açıldı. Kurtuluşun en önemli adımlarından birisi o gün atıldı. Ve Türk Milleti kurtuluş mücadelesi verdi... Dünyaya örnek olan Kurtuluş Savaşı, 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilmesiyle taçlandı.

Haberin Devamı





ÇOCUKLARA ARMAĞAN
Büyük Atatürk, ulusal tarihimizin en önemli adımlarından birisi olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününün bayram olarak kutlanmasına karar verdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı çocuklara armağan etti. 23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır.

SEVİNİN KÜÇÜKLER
ÖVÜNÜN BÜYÜKLER
Kulaklarımda bir çınlama: 23 Nisan kutlu olsun/ Sevinin küçükler, övünün büyükler/ 23 Nisan kutlu olsun/ Çok büyük bayram bu bayram/ Herkese kutlu olsun...
Ve bir başka fısıldama: Bugün 23 Nisan, neşe doluyor insan...
Evet bugün 23 Nisan, neşe dolmalı/dolsun insan... Atatürk’ün armağan ettiği bu bayram gününde, çocukların neşesine ortak olmalı insan...



BİR ULUSLARARASI ETKİNLİK


DÜNYA SANATÇILARI
İZMİR’DE ÇİZİYOR

Karikatür olmak
ister misiniz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, il ve ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Şenlik, şölen, festival, konserler, tiyatro oyunları, halk oyunları, danslar, sanat çalışmaları... Çocukların bayramına yaraşan etkinlikleri saymaya kalksam, sayfalar yetmez. Tümünün bayram tadında geçmesini diliyorum. Farklı bir etkinlikten söz etmek istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir Uluslararası Portre Karikatür Şenliği bugün başlıyor.

KİMLER KATILIYOR
Küratörlüğünü Menekşe Çam’ın üstlendiği şenlikte Avusturya’dan Bernd Ertl, Birgit Vlk ve Raimund Pulz, Almanya’dan Daniel Stieglitz, İngiltere’den George Williams, Belçika’dan Jan Op De Beeck, Liesbeth Beckers, İspanya’dan Joaquin Aldeguer, İtalya’dan Marzio Mariani ve Türkiye’den Halit Kurtulmuş ve Mehmet Ali Güneş İzmirlilerle buluşacak.

DİLEYENE ÇİZİM VE SERGİ
Dünya karikatüristleri, bugün Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde... Sanatçılar, yarın yine Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde, Buca Forbes ve Bayraklı Sevgi Yolu’ndaki etkinlik alanlarında dileyenlerin ücretsiz portre karikatürlerini çizecek, unutulmaz anılara imza atacak. Sanatçıların birbirinden eğlenceli çalışmaları 23 – 30 Nisan arasında Alsancak Vasıf Çınar Meydanı’nda sergilenecek. Festival programına “kultursanat.izmir.bel.tr” adresinden ulaşılabilecek.

----------
BİR İMZA DAVETİ
Namık Kuyumcu
bugün Yakın’da

İZMİRLİ Şair-Yazar Namık Kuyumcu’nun, Kanguru Yayınları’ndan yayımlanan, “Sen Bildiğini Söyleme” adlı son kitabı okurlarıyla buluştu. Kuyumcu, toplu şiirlerinin yer aldığı kitabını ilk kez bugün 16.00 ile 18.30 saatleri arasında Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki Yakın Kitabevi’nde imzalayacak. Kuyumcu, “Son kitabımın imzasında, sevgiyle buluşalım” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları