Ankara’da acil çözüm bekleyen başlıca üç sorun

Seçimi tekrar kazanan mevcut belediye başkanları göreve devam ederken yeni seçilenler devir teslim sürecini bekliyor.

Haberin Devamı

Ankaralılar da hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) hem de ilçelerden acil sorunların çözülmesini bekliyor. Peki nedir o sorunlar?

TRAFİK

Ankara’da acil çözüm bekleyen başlıca üç sorun

Biz Ankaralılar böyle bir trafikle yaşamaya alışkın değiliz. Artık 20 dakikada gidilecek yerlere ulaşmak en az 1 saat 20 dakika. İstanbul Yolu, Samsun Yolu, Eskişehir Yolu, Konya Yolu, çevre yolları, Anadolu Bulvarı, Sabancı Bulvarı, Malazgirt Bulvarı... Kent merkezini hiç söylemeyeyim bile. Bu yoğunluk pik saatlerde trafikte olanlara çile çektiriyor. Şahsi araçta da dolmuşta da otobüste de takside de serviste de çile, herkesin çilesi... Acilen alternatif yolların açılması ve trafik yükünün dağıtılması şart.

TOPLU TAŞIMA

Haberin Devamı

Ankara’da acil çözüm bekleyen başlıca üç sorun

Metro, tramvay, metrobüs, monoray, havaray... Ne olursa olsun hızlı, güvenilir ve yaygın bir raylı toplu taşıma sistemine sahip olmamız gerekiyor. Tek çizgi üzerinde gidip gelen metro ve ANKARAY artık bu kentte bir kesime hizmet ediyor. Metrolara ve ANKARAY’a gerekirse iki üç duraklı bağlantı metroları olmalı. Semtler, ilçeler, yıllarca metroların bitmesini beklerse çile katlanacak gibi. Otobüs almak, dolmuş ve özel halk otobüsü hatlarıyla bu sorunu çözmek zor. Çünkü onlar da trafikte ilerleyemiyor gecikiyor. Toplu taşımayı cazip hale getirecek düzenlemeler de şart. Tam abonman ve aktarmanın tekrar ücretsiz olması gibi...

SOKAK KÖPEKLERİ

Ankara’da acil çözüm bekleyen başlıca üç sorun

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve ilçe belediyelerinin hayvanseverleri de sürece dahil edip el ele verip acilen çözmesi gereken bir konu. Keçiören’de okula giderken sahipsiz sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır şekilde yaralanan 9 yaşındaki Tunahan Yılmaz’ı hatırlarsınız. Benzer olayların yaşanmaması için önlem alınması gerekiyor. Sokakların güvenli hale getirilmesi adına hayvanların da sağlıklı ve güvenli yaşayabilecekleri alanlar oluşturulmalı. ABB’nin bitiremediği barınağı, hızla tamamlaması şart. Kısırlaştırma ve popülasyon kontrolü de topyekûn yapılmalı.

Haberin Devamı

PERFORMANS YARIŞI

Ankara’da 16 CHP, 8 AK Parti ve 1 bağımsız ilçe belediyesi tablosu, tüm başkanlara farklı bir performans yarışı gerektirecek gibi.

*

CHP’den seçilen yeni başkanlar, AK Parti ve MHP’den aldıkları ilçelerde, ‘biz onlardan daha iyiyiz’ performansı göstermek zorunda.

*

AK Partili mevcut belediye başkanları ‘siz çoğunluk olsanız da bizim hizmetlerimiz sizden daha iyi’ performansı göstermek zorunda.


*

Çamlıdere’nin bağımsız belediye başkanı Adem Ceylan, ‘bakın bunları partisiz yaptım’ performansı göstermek zorunda.

 

ÇOK GÜZEL HAREKETLER

Ankara’da acil çözüm bekleyen başlıca üç sorun

Keçiören Belediyesi’ni kazanan CHP’li Mesut Özarslan, tebrik için çiçek göndermek isteyenlerin çiçek göndermek yerine SMA’lı çocuklara veya LÖSEV’e bağış yapmalarını istemiş.

*

Haberin Devamı

Ankara’da acil çözüm bekleyen başlıca üç sorun

MHP aday göstermediği için bu seçimde CHP’ye geçen ve tekrar seçilen mevcut Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, tebrik amacıyla çiçek göndermek isteyenlerin bunun yerine aynı miktarda Mehmetçik Vakfı, şehit ve gazi aileleri vakıflarının banka hesaplarına bağışta bulunmalarını istemiş.

*

CHP’den Şereflikoçhisar Belediye Başkanı seçilen Mustafa Koçak, kendisine tebrik çiçekleri göndermek isteyenlerin bunun yerine Türk Eğitim Vakfı’na üniversitede eğitim gören Şereflikoçhisarlı kız öğrenciler için bağış yapılmasını istemiş.

Ankara’da acil çözüm bekleyen başlıca üç sorun

*

Çok güzel hareketler bunlar...

Yazarın Tüm Yazıları