Tarihe büyük saygısızlık

Bursa ve ülkemiz için değer taşıyan tarih mirasımız Tophane surlarını oluşturan taşların bazıları; şehir magandalarının sprey boya kullanarak oluşturmuş olduğu yazı ve şekillerle çirkinleştirilmiş durumda.

Haberin Devamı

Tarihe büyük saygısızlık
Cidden çok yazık… Bu çirkinlikler yine başka magandalarca da örnek alınıp, suru oluşturan yüzlerce taşa sıçrayabilir! Bu durum tarihe büyük saygısızlık. İlgili çalışmalar yapıldıktan sonra gerekli tedbirlerin acilen alınacağını umuyorum! Yetkililere duyurulur.

O ÇINAR YOK OLMASIN

Tarihe büyük saygısızlık
Okurumuz Su İnanç; “1. Murat Türbesi yanındaki (163 yaşında Doğu Çınarı Ağaç Numarası; A 231 Ağaç Kodu; OSM – 231 ENV NO; 86) anıt çınarı bazı noktasından çürümeye başlamış. O çınar yok olmasın ne olur.” Diyor. Sn. İnanç. İlgilisi kim bilemiyorum ama Büyükşehir Belediyesi’nin ve Osmangazi Belediyesi’nin bu sorunun giderilmesinde bizleri yalnız bırakmayacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

ASFALT DOĞURDU

Tarihe büyük saygısızlık
Okurumuz Emekli Albay H. A; “Osmangazi İlçesi Hastayurdu Caddesi üzerindeki D 0958 Orduevi tanımlı BURULAŞ’a ait, belediye otobüs durağı önüne yapılan asfalt yaması yan tarafına doğru doğurdu! Ne ilginç değil mi? (!)”

TEŞEKKÜR DERYASI!

Tarihe büyük saygısızlık
Okurumuz Saim Derik; “Atatürk Kongre Kültür Merkezi önündeki çok ergonomik engelli rampası ve bina girişindeki engelli araç hizmeti için ilgililere teşekkür ediyorum. Beraberinde; iki teşekkürüm daha var; onları da ileteyim. Birinci teşekkürüm; o rampa önüne araçlarını park ettirmek suretiyle rampa kullanımına engel olan sürücüleredir! İkinci teşekkürüm de parkları görmeyen ilgili personeledir!”

PARASINI VER DE GERİSİ MÜHİM DEĞİL!

Tarihe büyük saygısızlık
Okurumuz Nurcan Erdem; “Yollamış olduğum fotoğrafımı bir ay önce çekmiştim. Adres; Osmangazi Türbesi karşısı. O gün bu durumu 155 polis imdat hattına da bildirmiştim. Yine benzeri bir saygısızlıkla karşılaştım. Hatta görevli personelle münakaşa da ettim. Vaziyetten şunu anladım. Beş lira park parasını ver de ötesi mühim değil! Oh ne ala valla!”

Haberin Devamı

AMAN GAZA BASMA!

Tarihe büyük saygısızlık
Okurumuz Fevzi Duyan: “Nilüfer İlçesi Sur Yapı karşısındaki otobüs durağı yağan her yağmur sonrası önünde biriken suya teslim oluyor! Durakta bekleyen yolcular olarak ‘aman basma gaza şoför kardeş’ diye dua ediyoruz. Ayrıca bu sorun en az üç yıldır bu şekilde devam ediyor. Keşke biz yerine yetkililerin dikkatini çekse!”

Yazarın Tüm Yazıları