Olacaktı ve oldu gerisi önemli değil!

BURSA’mıza hizmet olarak sunulan hatta bazılarının açılışında törenler dahi yapılan onlarca, belki de yüzlerce süs havuzları var.

Haberin Devamı

Olacaktı ve oldu gerisi önemli değil

Üstelik çoğunun maliyeti lüks bir daire fiyatından bile fazla! Bu havuzların yapılış amacı neydi? Su, kurulan ışıklı fıskiye düzeneğinden çeşitli şekiller alarak havuza düşsün. Düşerken de görsel şovuyla bizleri rahatlatsın, rahatlatırken de mutlu etmesiydi. Konuyu yanlış yorumladıysam kusura bakmayın lütfen!

YILLARDIR ATIL!

Ama hâsıl olan hizmetin amacında samimiyet yok ki! Olmayınca da böyle oluyor işte. Aksi olsaydı bu kadar para heba ettirilir miydi? Beraberinde oluşan çirkinliklere göz yumulur muydu? Buna en acı örneklerden birisi de Büyükşehir Belediyesi Osmangazi ilçesi D 575 Sanayi Caddesi (Mudanya Yolu) Özdilek AVM karşısında bulunan devasa süs havuzunu verebilirim. Yıllardır atıl vaziyette ve çift yönlü olarak kullanılan 6 şeritli caddenin tam da ortasında içler acısı haliyle duruyor.

Haberin Devamı

Olacaktı ve oldu gerisi önemli değil

MEVZU HAVUZ MUYDU?

Sağından ve solundan her gün yüzlerce üst düzey yetkili geçiyor. Geçiyor da ne oluyor? Birisi de görmüyor! Amaç hâsıl olmuştu çünkü. Planlar öncesi üzerine yapılmıştı. Sonrası yetkilileri ilgilendirmezdi! Havuzlar olacaktı ve oldu çünkü mevzu buydu!

BÖYLE BİR İŞ DÜNYANIN NERESİNDE VAR!

Olacaktı ve oldu gerisi önemli değil

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonelerimizden olan iş insanı Ömer Gönülkırmaz, özetimle şöyle diyor: “Bursa’da değil Türkiye’de, hatta bilinen bilinmeyen dünya topluklarında dahi rast gelemeyeceğiniz bir rezalete ev sahipliği yapan ve sizin “Çöplükbey Caddesi” diye isimlendirdiğiniz Kutlukbey Caddesi (Yunuseli Mahallesi) her gün yine aynı... Rezaletin ‘ağa babası’ yaşatılıyor burada! Kamyonlar dolusu çöp... Çöpleri atanlarsa civardaki hurdacılar ve bunlara belediyemiz müdahale edemiyor. Belediye yetkililerinin değil uyarmak, hesap sormaya dahi çekindiği bir gerçek var ortada!”

Haberin Devamı

Olacaktı ve oldu gerisi önemli değil

ALAN DOLUNCA TOPLANIYOR!

“Fotoğraflarımdan birinde Osmangazi Belediyesi’ne ait bir çöp toplama kamyonu görüyorsunuz ya. O kamyon çöplerin hemen yanı başındadır! Kamyonun personeli de süreci, yani çöplerin dağ gibi olmasını araç içinde direkt görüyor. (Bezgin, yorgun ve dertli olduğunu tahmin ettiğim personeli şikâyet etmiyorum.) Alan tamamen dolunca çöpler toplanıp götürülüyor. Sonra diğer kamyon geliyor. Allah’ım aklımı yitirmekten sana sığınırım!”

TEK ÇÖZÜM İSİM DEĞİŞİKLİĞİ!

Cümlemizi diyeyim Ömer Gönülkırmaz! Ben belediyemize hitaben çözümünü yazmıştım Caddenin adı ‘Çöplükbey Caddesi’ olsun. Bari ‘bizim bey’ zaten çöplükten ibaret dersiniz ve dert etmezsiniz!

Haberin Devamı

GEL DE ANLA

Olacaktı ve oldu gerisi önemli değil

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonelerinden olan zanaatkâr Fatih Ünlü, özetimle: Osmangazi ilçesi Fatih Mahallesi 2. Kurşun Sokak üzerinde oluşturulan kirlilikten rahatsızız. Alanın temizlenmesi hususunda gereğinin yapılmasını rica ederiz” diyor. Ödül üstüne ödül alan Bursa’mızın her alanı çöplük gibi... Gel de anla!

YAPILIRSA O DA BİZDE YAPILIR

Olacaktı ve oldu gerisi önemli değil

OKURLARIMIZDAN olan Öznur Perçem: “Tam da virajın kör noktası üzerine taksi çağırma butonu yapılır mı? Yapılırsa o da biz de yapılır! Nilüfer ilçesi Dörtçelik Hastanesi ile Dörtçelik Metro istasyonu arasına isabet eden viraj taksi bekleme noktası diye tanımlanır mı? Bu hizmet için kafasını yoran mühendisi ya da mühendisleri candan tebrik ediyorum! Gördüğünüz keskin virajı aracımla dönen ben, az önce buradaki bekleme noktasında duran taksiye çarpmaktan son anda kurtuldum da... Tebriğim bu sebeptendir!” diyor.

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ÇİRKİN GÖRÜNTÜ ARTIK YOK

Olacaktı ve oldu gerisi önemli değil

‘EN modern yeri böyleyse’ başlıklı yayımımızın sahibi Yeşim Günsar: “Ne olur sizler bizleri bırakmayınız. Nilüfer ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Murat Sokak’taki yaşam alanımızın önüne boşatılan rezaletin toplatılması konusundaki başarısız mücadelemizden yılmıştık ki siz geldiniz akılımıza ve konuyu size bildirmiştik. Sizin yayımından sonra da belediye o rezaleti toplama kararı almış olacak ki topladı! Çok teşekkür ediyoruz Hürriyet Bursa gazetesinin kıymetli ekibine” diyor. Gözünüz aydın olsun Yeşim Günsar. Sorunu sahiplenmenizden ötürü ben de size teşekkür ederim.

TEMİZLİK ÇAMIŞMASI YAPILDI

Haberin Devamı

“ÇÖPLÜK gibi’ başlıklı yayımınıza anında müdahale edildi. Şikayetiniz üzerine Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Şirinevler Mahallesi Budak Sokak’ta gerekli temizlik çalışmasını ivedilikle yerine getirmiştir. Bilgilerinize sunarız. Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü.”
Şahit video kaydınız için ayrıca teşekkür ederim Yıldırım Belediyesi. Umarım bu işe sebep olan sokak sakinleri sizleri görünce utanmış olsunlar...

Yazarın Tüm Yazıları