Haylaz saatler!

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi, Kadın Partisi Bursa il Başkanı Esra Esigil:

Haberin Devamı

 

Haylaz saatler
Haylaz saatler
“Yıldırım Belediyesi önündeki çocuk oyun ve dinlenme parkı alanında bulunan saatler amma da haylaz çıktı! Öncesinde ikisi çalışmayan ve mevcut olan üçüncüsünün de zamanı yanlış göstermesiyle alakalı olarak haylaz saatlerimize dikkat çekmek için oluşturduğum şikâyetleri yayımlamıştınız. Yayımlarınız sonrasında dengesiz de olsa klasik tarzlıgörseli hoş saatleri tamir etmek yerine sökmeyi uygun görmüştü yetkililer. Takdir onların elbette! Bir yıl sonra da eskiden takılı olan saatlerin oluşturduğu izlerin üzerine dijital saatleri taktılar! Zaman dilimini bilmeyen biri olarak saatlere baktım da biri; 15.13’ü, öbürü; 15.19’u ve biri de de; 15.23’ü gösteriyordu! Benim saatim de 15.07’ydi. Hem gel ustanın yerini zapt et;hem zamanı yanlış göstererek vatandaşla alay et. Ah ne haylaz şeymişsiniz siz saatler!” diyor.

Haberin Devamı

PERİŞANLARI OYNAYAN REFÜJ

Haylaz saatler
Esnaf okurumuz Sabri Arabacı, diyor ki: “Uludağ Caddesi başlangıcındaki orta refüjün hali perişandır. (Osmangazi ilçesi) Ayrıca fotoğrafıma bakınca pek belli olmasa da işaret levhalarının asılı olduğu paslı ve anlamsız boru da 45 derecelik açıyla yere yatay vaziyettedir. Sağında ve solunda devletimizin saygın ve güçlü kurumları da bulunmasına rağmen bu duruma kimsenin müdahil olmaması ilginçtir!”

VERGİDEN MUAF OLANLAR!

Haylaz saatler
Okurumuz Yeşim Seven, özetimle şöyle diyor: “Yön ve işaret levhalarının onlarcasında reklam broşürleri asılıdır. O broşürleri asanlar ‘reklam vergisi’ veriyor mu acaba? (!)” Onlar vergiden muaf olarak çalışıyorlar Yeşim Seven. Hem reklam mı önemli yoksa işaret bilgileri mi? Dert ettiğin şeye bak!

ACİLEN YURT ARANIYOR!

Haylaz saatler
Bir kamu çalışanı olan okurumuz M. Y, “Osmangazi ilçesindeki Hasta Yurdu Caddesi Kuruçeşme Mahallesi’ndeki kaldırımlar susuzluktan kurumuşlar ve sonra da hasta olmuşlar! Bu hastaları bünyesinde barındıracak yurt aranıyor. Hem de acilen. Hayırseverlere önemle duyurulur! Ayrıca fotoğraftaki özel ambulans her daim gördüğünüz o kaldırıma park ediyor. Muhataplarına bazı zamanlar ‘Kaldırıma park etmeniz uygun değil’ diye uyardım; ama dikkate alınmadım” diyor.

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

TEŞEKKÜRLER BUSKİ

Haylaz saatlerHaylaz saatler

BUSKİ BİZİ KIRMAZ Kİ başlıklı yayımımızda Uludağ Üniversitesi kampüsü içindeki vatandaş ıslatan tıkalı yağmur su gideri meselemize dikkat çekmeye çalışmıştık! Hem de birçok kez… Meselenin sahipleri meselelerine sahip çıkmayınca; ‘Kıymetli BUSKİ; işin sorumlusu siz değilsiniz. Ancak haberiniz olduğu vakit şikâyetlerimize ‘biz’ merkezli olarak baktığınızı ve bu yönde ivedi olarak verdiğiniz hizmetlere çok kez tanık olmuş biri olarak sizlerden bir ricam olacak. Bir başka hemşehrimiz bari bu sebepten dolayı en azından orada ıslanmasın. Bizleri kırmayacağınızı tahmin ederek; varlığı dahi belli olmayan o ızgaranın açılması işinde bizlere destek verir misiniz lütfen?’ demiştim 25 Mart 2021 tarihli Hürriyet Bursa gazetesi ekimizdeki köşemde... Yayımımızla birlikte aynı gün içinde BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, arayarak: “… Hemşehrilerimizin mağduriyeti söz konusuysa ve ortada bizim çözebileceğimiz bir sorun varsa muhatabı kim diye aramaksızın yardıma hazırız. Bizler BUSKİ ekibi olarak; çamur, yağmur, kar, fırtına, dolu, sıcak ve soğuk demeksizin 7/24 vazifemizin başındayız. Bu sebeptendir ki mevzu suysa o tıkalı olan yağmur suyu giderinin açılması için gerekli çalışmaları başlatıyoruz…” dedikten üç saat sonra ilgili ızgaranın sökülmesinin ardından tıkalı olan kanalının da açılarak tekrardan kullanımımıza kazandırıldığı bilgisini şahit video görüntüsüyle de aldım. Yanılmadım, bizi kırmadınız. Bu hizmetiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum BUSKİ. Darısı diğer ‘sorumlusu biz değiliz’ diyerek aralarında paslaşan ve ‘işini layıkıyla yapmayan’ yetkililerin başına diyelim!

Haberin Devamı

 NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN YANIT VAR

“ ‘BEDAVA DUŞA İSYAN’’ başlıklı yazı üzerine gereken inceleme yapılmıştır. Altınşehir Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde meydana gelen su birikintisinin bölgede sorun oluşturduğu tespit edilmiştir. Söz konusu cadde Bursa Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olup, sorunun BUSKİ tarafından giderilmesi gerekmektedir. Yağmur suyu ızgarasında, asfalttaki yükseklik farkından kaynaklı akıntı kaybı yaşanması birikintiyi ortaya çıkarmaktadır. Konu ilgili kurum olan BUSKİ’ye iletilmiş olup takibi yapılacaktır. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür eder çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu.” Haydi BUSKİ; çözün lütfen şu yılan hikayesine dönen işi de…

Yazarın Tüm Yazıları