Direk tamam bayrak noksan

Adının açıklanmamasını isteyen Yıldırım Belediyesi çalışanı özetimle şöyle diyor:

Haberin Devamı

Direk tamam bayrak noksan
“Muhammet Bey. Size yollamış olduğum fotoğrafımı Cumhuriyet Bayramı’mızın kuruluşunun 99. yılını kutlayacağımız güne saatler kala çektim. (28 Ekim 2022 Cuma –saat; 17.28) Çektiğim yer de Yıldırım ilçesinde hizmet veren ve Kırcılar Aile Konağı binasıdır. Gördüğünüz gibi hizmet binasının önünde bayrak direkleri var. Ama hiç birinde bayrak yok. Şunu demek istiyorum. Cumhuriyet Bayramı’nın resmi tatili, 28 Ekim 2022’de saat 13.00’de başladı. Buna paralel olarak da bayrak direği bulunan her kurum, kuruluş ve şirket şanlı bayrağımızı saat 13.00’de göndere çekerken burada neden bayrağımız dahi yok? Şahsım olarak çok merak ettim de!” Çalışanınız haklı. Direk yaptıysanız bayrağımızı neden takmadınız? Yok, takmayacaksanız direkleri neden yaptınız? Sakın unutmuş olmayasınız!

Haberin Devamı

ÜÇ AY OLDU SAHİBİNİ BULAMIYORUZ

Direk tamam bayrak noksan
Adının açıklanmamasını isteyen Bursa Yıldırım ilçesi Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden olan okurumuz, bakınız ne diyor: “Okulumuzun önüne bırakılan koltuk takımları kaç lira acaba? Hani, satın alacağız para hesabımız tutarsa. Ama üç ay oldu sahibini bulamıyoruz da!” ‘Üç ay’ ilginç bir durum. E-postadaki telefonundan öğretmenimizi aradım. Kinayeli şikâyetin hikâyesini sordum. Öğretmenimiz; “… Belediyemizin temizlik ekibi bunları haklı olarak almıyor. Biz de belediyemizi aradık. Ancak ufukta gemi görünmüyor!…” deyince güldüm. Yıldırım Belediyesi belki siz de haklısınız ama iş başa düştü.

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

BÖYLE Mİ KALACAK?

Direk tamam bayrak noksan
Direk tamam bayrak noksan
Direk tamam bayrak noksan
AH ACEMLER VAH ACEMLER başlıklı yayımımız sonrasında dört yıldır çok büyük rezilliğe sahne olan Osmangazi ilçesindeki Acemler Spor Salonu’nun yıkımı başlamıştı. (T. C. Bursa Valiliği Osmangazi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü önü) Ardından yıkım tamamlamış ve hafriyatları da kaldırılmıştı. Çok teşekkür ederim… Şimdi şöyle bir sorum olacak? Yıkımı biten alana ne yapılacak? Yoksa bir şeyler yapılmayıp böyle mi kalacak? Bir şeyler yapılacaksa bi’an evvel yapılsın. Çünkü yıkım sonrası oluşan alanla bağlantısı olan kaldırımın kenarında metrelerce mesafede bir boşluk oluşmuş da. Biri düşer mi? Düşer... Düşerse de pekiyi bir şey olmaz gibi geliyor bana!

Haberin Devamı

20 DAKİKADA ÇÖZDÜ

Direk tamam bayrak noksan
Üç gün önceydi. Kükürtlü Mahallesi’ndeki bir arkadaşıma bir emanetini vermek üzere yola çıkmıştım. Kükürtlü Caddesi’nin başlangıcına geldiğimde demirden olan yağmur suyu gideri ızgaralarından birinin zalim olan kişi ya da kişilerce çalınmış olduğunu gördüm. Konu çok önemliydi. Oldukça işlek de olan caddede birimizin canının, malının çok feci şekilde zarar görmesi kaçınılmaz bir gerçekti. Civardan temin ettiğim kuru dal parçasını tehlikeye dikkat çekmesi için ızgarası eksik olan alana dikerek yoluma devam ettim. Ancak sorunun derhal giderilmesi gerekiyordu. Durumu, aldığı ihbarı ve ya ihbarları anında çözümüne kavuşturmayı kendisine düstur bilen tam yetkin BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’e bildirerek yardımlarını rica ettim. Saat 15.41’di... Saat 16.01 de telefonuma bir mesaj geldi. Mesaj, BUSKİ Genel Müdürü, Gülenç’ten gelmişti. Gülenç, ızgaranın temin edilme anını gösteren fotoğrafları ve kamera kaydını yollamıştı. Mesajında da: “… Öyle güzel bir işe vesile oldunuz ki... Büyükşehir Belediyesi adına, hizmet verdiğim kurumum adına, halkımızın adına size çok ama çok teşekkür ederim...” yazmıştı. Yirminci dakika içinde bu hizmetin sunulmasını sağlamak… Şaka olsa böyle hızlı olamazdı sanırım. Asıl ben size teşekkür ederim Genel Müdür Güngör Gülenç. Bir vazife, bir kez olsun aksatılmaz mı? Milyon kere helal olsun…

Haberin Devamı

ASFALT YENİLENİYOR

Direk tamam bayrak noksanDirek tamam bayrak noksan
Emekli Albay Mehmet ÜNLÜ’yü de isyan ettirmişti 1. Murat Caddesi’nin köstebek yuvasını aratmayan asfaltı… İlgili şikâyeti de birisi, ‘Asfalt istiyoruz’ başlığımla olmak üzere beş kez yayımlamıştık köşemde. Ve… O asfaltın eskisi söküldü. Yenisinin atılması çalışmaları başlandı. Teşekkürler Büyükşehir Belediyesi. Bakalım tekrar kazılmadan kaç ay gidecek! Hemşehirlerimize hayırlı olsun. Gözünüz aydın Albay İhsan Ünlü…

TRAFO ÖYLECE DURUYOR

Direk tamam bayrak noksanDirek tamam bayrak noksan

ÇEKİRGE’NİN PERİ BACASI başlıklı yayımımızda UEDAŞ’ın sorumsuzluğuna ve ilgisizliğine şahit olan bir şikâyet bildirimi daha almıştım. Ardından biz de Çekirge Meydanı’ndaki elektrik trafosuna dikkat çekmeye çalışmıştık. Bu esnada trafoya ev sahipliği yapan çorak alana da değinmiştik. Derken asıl şikâyetin muhatabı olan UEDAŞ’tan yine, ne yanıt var ne de çözüm… Doğal olarak da trafo öylece duruyor. Olsun canlarınız sağ olsun! On dört gün önce meme kanserine dikkat çekebilmek için sokak lambalarını pembeye boyamanız hastalığa dikkat çekmeniz açısından başarılı. Teşekkür ederim! Keşke sorumlusu olduğunuz işlerinizi de takip ve kontrol edebilseydiniz! Umarım bir gün bunlara da zaman ayırabilirsiniz. Bu esnada çorak alanın güzelleştirilmesi için desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’a ve kıymetli çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim.

Yazarın Tüm Yazıları