Genç sanatçılara sahne fırsatı

Genç sanatçıların kendilerini gösterebilmelerinin en önemli adımı sahneye çıkmak. Ancak o sahneyi bulmak çok zor, neredeyse imkansız.

Haberin Devamı

İş Sanat’ın başlattığı 2002 yılından beri sürdürdüğü ‘Parlayan Yıldızlar’ konserleri bu yüzden çok önemli.

Kariyerlerinin başındaki müzisyenlere sahne deneyimi sunarak destek olan Parlayan Yıldızlar konserlerinin başvuruları başladı.

Kasım ayında başlayacak konserlerde sahneye çıkabilmek için son başvuru tarihi 4 Eylül 2023 olarak belirlendi. 17 Eylül Pazar günü İş Kuleleri Salonu’nda yapılacak seçmeler sonucunda İş Sanat’ın yeni sezonunda 16 genç müzisyene konser imkânı sağlanacak.

‘HEYECAN VERİCİ BİR DENEYİM’

İş Sanat Sanat Yönetmeni Defne Turaç, 21 yıldır başarıyla yürütülen proje hakkında, “2012 yılında gençlerimize müzik kariyerlerinde destek olmak amacıyla başlattığımız konser serimizin yanı sıra, seçmelerimize katılıp müziklerini dinleme imkânı bulduğumuz genç müzisyenlerimizin ulusal ve uluslararası sahnelerdeki başarılarına tanık olmaktan ötürü gururlu ve mutluyuz.

Genç sanatçılara sahne fırsatı

Haberin Devamı

Genç müzisyenlerin sahne heyecanlarına ortak olmak bizim için de oldukça kıymetli bir deneyim.  Müziğe tutkuyla bağlanan gençlerimiz dünyanın ve ülkemizin en iyi orkestralarında yer alıyor, biz de başarı hikâyelerinin bir parçası olmaktan mutlu oluyoruz” diyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR

1 Ocak 2003 (dâhil) tarihinden sonra doğan, güzel sanatlar lisesi veya konservatuar öğrenimine halen devam eden genç müzisyenler seçmelere katılabilecek. Adaylar, profesyonel olarak bir orkestrada kadrolu veya sözleşmeli çalışmıyor olmaları şartıyla seçmelere başvuru yapabilirken, güncel biyografi ve video kayıtlarını 4 Eylül 2023 tarihine kadar iletisim@issanat.com.tr adresine iletebilecek.

MERİÇ SOYLU ANISINA ÖDÜL VERİLİYOR

İş Sanat’ın 2012 yılında aramızdan ayrılan sanat yönetmeni Meriç Soylu adına ailesi tarafından Parlayan Yıldızlar’a bir de ‘Meriç Soylu Ödülleri’ veriliyor. Geçtiğimiz sezon birincilik ödülünü genç keman sanatçısı Sofiko Tchumburidze kazanmıştı. İkincilik ödülü Özberk Miraç Sarıgül’e (gitar) verilirken, Efe Yaşar (perküsyon) üçüncülük, Alaz İkiz (piyano) ve Nergis Boran (şan) mansiyon ödüllerinin sahibi olmuştu.

Genç sanatçılara sahne fırsatı

Haberin Devamı

2015 yılının Parlayan Yıldızı ve 22. Sezonda Venezuela Simon Bolivar Senfoni Orkestrası ile solist olarak sahne alan Poyraz Baltacıgil, katıldığı yaşta böyle ödüller alabilmenin, konserler verebilmenin kendisi için çok değerli olduğunu, İş Sanat’ın motivasyon anlamında her zaman kendilerine destek verdiğini belirtiyor.

İş Sanat’ın 2016 yılı Parlayan Yıldızlar birincisi, obua sanatçısı Gülin Ataklı da “Hayatımda ilk defa 45-50 dakikalık bir resital çalacak olmanın verdiği, korkuyla karışık heyecanı vardı. Müzik hayatına adım atanları geleceğe hazırlayan çok eğitici, geliştirici ve verimli bir o kadar da değerli bir proje oldu benim için. Tüm hayatım boyunca, şimdi olduğu gibi sevgiyle hatırlayacağımdan eminim. Tüm bu duyguların üzerine, Meriç Soylu Ödülü’ne layık görüldüğümdeki hislerimi tarif edebilmem çok zor, içim inanılmaz bir mutluluk ve geleceğe dönük ümitle dolmuştu” diyerek ifade ediyor duygularını.

23. Sezonun mansiyon ödülü sahibi, şan sanatçısı Nergis Boran ise “Meriç Soylu Ödülleri, benim için manevi bir anlam taşıyor. Onların desteğiyle başarıya ulaşmak gerçekten özel bir his… Türkiye’de bu tarz projelerin genç müzisyenlerin kariyerlerine büyük katkıları olduğunu düşünüyorum” diyor.

İSTANBUL BİENALİ’NE KRALİÇE ÖDÜLLÜ KÜRATÖR

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı, 2024 yılında gerçekleştirilecek 18. İstanbul Bienali’nin küratörlüğünü İngiliz yazar ve sanat tarihçisi Iwona Blazwick’in üstleneceğini açıkladı.

Haberin Devamı

2001-2022 yılları arasında Londra’da Whitechapel Gallery’nin direktörlüğünü yapan Blazwick dünyanın saygın müzelerinden Tate ve Londra Çağdaş Sanatlar Enstitüsü’nde (ICA) çeşitli görevler üstlenen, sanat dünyasının tanıdığı bir isim.

Sanata olan katkılardan dolayı 2007 yılında Kraliçe tarafından Britanya İmparatorluk Nişanı ile onurlandırılan Blazwick’in Fransa ve İtalya tarafından verilmiş nişanları da bulunuyor.

Genç sanatçılara sahne fırsatı

FEMİNİST BİR PROGRAM OLABİLİR

Kısa süre önce AlUla’daki Kraliyet Komisyonu’na küratör olarak atanan Iwona Blazwick’in bu yılın başında direktörü olduğu Whitechapel Gallery’de açtığı sergi ‘Aksiyon, Jest, Boya: Kadın Sanatçılar ve Küresel Soyutlama 1940-70’ adını taşıyordu. Dünyanın farklı coğrafyalarından pek  bilinmeyen soyut dışavurumcu 81 kadın sanatçının eserlerini bir araya getirmiş ve sanat dünyasında görünür kılmıştı.

Haberin Devamı

İlk yıllarından itibaren İstanbul Bienali’ni yakından takip eden Iwona Blazwick’in 18’inci edisyonu 14 Eylül-17 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İstanbıl Bienali’nde kadın sanatçılara acğırlık verdiği feminist bir program sunma ihtimali hayli yüksek. 

Yazarın Tüm Yazıları