‘Unholy’ ile Sam Smith Geri Döndü!

Son 10 gündür merakla beklediğim şarkı geçtiğimiz hafta yayımlandı. Sam Smith ve Kim Petras’ın birlikte seslendirdiği ‘Unholy’ çıktığı an itibariyle TikTok’u ele geçirmiş durumda.

Haberin Devamı

Söz konusu şarkıyla şu ana kadar yaklaşık 450 bin videonun çekildiğini belirtmem gerek. Bununla da bitmiyor, Sam Smith ve Kim Petras’ın kendi TikTok profillerinden paylaştıkları ‘Unholy’ postları 70 milyon üzerinde izlenme almış durumda. Rakamların büyüklüğü bize bir rekorun gelmekte olduğunu gösteriyor. Bunun arkasında Sam Smith’in sadık ve sağlam bir dinleyici kitlesinin olmasının yanı sıra, Kim Petras’ın da etkisini vurgulamak lazım. İkili şarkının ipuçlarını son birkaç haftadır kendi sosyal medya profillerinden verdikleri için şarkının ivmelenmesi aşama aşama bugüne kadar geldi.

Sam Smith yeni şarkısı için ‘kötü adam dönemi’nin başladığının mesajını verirken, ‘Unholy’nin kendisinin bu yeni dünyasına en iyi cevap olduğunun da altını çizmiş. Söz konusu şarkıyı Jamaika’da yaptığını belirten Smith, o dönem yaşadığı üretim tecrübesinin kendisi için unutulmaz olduğunu belirtmiş. Yeni albümünün çalışmalarını bitiren sanatçı bu dönemde kendi kurallarını yine kendisinin yıktığını, daha özgür haliyle sevenlerinin önüne çıkacağını müjdelemiş.  Kim Petras ile çalışmanın, onun şarkı üretme zekasının kendisine hem çok uyduğunu hem de bunun bir onur olduğunu belirten İngiliz şarkıcı, ‘Unholy’nin insanları başkalarının sırlarının pençesinden kurtamasına iyi bir örnek olduğunu söylemiş. Şarkının 1 haftada yakaladığı başarı, bugün yayımlanacak olan video klibiyle daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Son birkaç gündür klipten yayınlanan görüntülerle ‘Unholy’nin görsel olarak da oldukça konuşulacağı kesin gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Kings Of Convenience 2 Gece İstanbul’da!

Zorlu PSM, bugün ve yarın gece indie folk-pop denince akla gelen efsane grup Kings Of Convenience’ı Turkcell Sahnesi’nde sevenleriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Biletleri satışa çıktığından kısa bir süre sonra tükenen konserler grubun da İstanbul’da şimdiye kadar verdiği en büyük katılımlı performansları olacağını belirtmem gerek. Daha önceki İstanbul konserlerinden unutulmaz anılarla ayrılan biri olarak, Zorlu PSM sahnesinin nefis akustiğinden ötürü sabırsızlığım bir kat daha arttı.

Haberin Devamı

Grup 12 yıllık büyük bir aradan sonra geçtiğimiz sene ‘Peace Of Love’ adlı yeni albümlerini yayımlaması tüm hayranları için pandemideki en güzel olay olmuştu. Şarkı aralarında izleyiciyle iletişimde olmayı seven Erlend’in bu seferki performanslarda neler yapacağını merak ediyorum. Zorlu PSM’nin 10. Yıl Özel Etkinlikleri kapsamında iki gün İstanbul’da konser verecek olan grubun İstanbul’u çok sevdiklerini, yemeklerine hayran olup, her geldiklerinde biraz zaman ayırıp sokaklarında gezinmeyi daha önceki açıklamalarından hatırlıyorum. Bu sebeple eğer konser biletlerini kaçırdıysanız hafta sonu İstanbul sokaklarında etrafınıza dikkatli bakmanızı öneririm, hiç ummadığınız bir anda Erlend’e rastlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Filmekimi Başlıyor!

Bu sene 21. kez düzenlenen Filmekimi müthiş bir programla 7-16 Ekim tarihlerinde İstanbul’da sinemaseverlerle yeniden buluşuyor. Son birkaç gündür programdaki filmlerin seanslarını kendi ajandama uydurmak ve daha fazla film izleyebilmek için önümüzdeki 2 haftayı doğru planlamaya çalışıyorum.

Bu sene Venedik’te En İyi Senaryo ödülünü kazanan ‘The Banshees of Inisherin’ ve ‘Beyaz Gürültü’nün yanı sıra Cannes’da büyük ses getiren ‘Öğle Güneşinde Yıldızlar’ ve ‘Yakın’ın da yer aldığı ödüllü filmler bu senenin programında yer alıyor. Biletler satışa çıkar çıkmaz öncelikle ‘Emily’, ‘Caniko’, ‘Armageddon Time’ ve ‘The Banshees of Inisherin’ için ekran başında olacağım. 4 Ekim’de biletlerin satışa çıkacağını hatırlatır, meraklılarına şimdiden her yere not almalarını tavsiye ederim.

Yazarın Tüm Yazıları