Pink Floyd'dan yeni albüm

Ne acayip bir sene şu 2014.

Haberin Devamı

Her yeni müzik haberi bir önceki flaş haberi yok edip onun tahtına yerleşiyor. Bu sene bu kaçıncı ‘yıllar sonra albüm çıkartıyor’ haberi, ben de artık karıştırır oldum. Pink Floyd 20 sene sonra yeni bir albümle geri geliyor. Önceki gün müzik dünyasına bomba gibi düşen bu haber nerdeyse ana haber bültenlerinde bile kendine yer etti.

Pink Floyd’un gitaristi ve solisti olan David Gilmour’un eşi Polly Samson aşağıdaki tweet’i atınca tüm dünya bu büyük haberi dakikalar içinde öğrenmiş oldu. Grubun 20 yıl sonra yayınlayacağı ‘The Endless River’ adlı albüm 2005 senesinde vefat eden Rick Wright’ın 1994 senesindeki kayıtlarından esinlenerek oluşturulmuş.

Pink Floyddan yeni albüm

Haberin Devamı

1980 ve 1990’larda grupla turnede yer alan Durga McBroom-Hudson grubun o dönemde çıkarttığı ve bu sene 20. yılını kutladığı ‘The Division Bell’ kayıtlarından sonra yeni birkaç şarkı yaptıklarını kendi Facebook sayfasından dün duyurdu. Artık yeni albüm haberi resmileşip sır olmaktan çıkınca, bu albümde kendisinin de katkısı olduğu için Durga’da yeni albüme dair tüm bildiklerini müzikseverlerle paylaştı.

Pink Floyddan yeni albüm

Geçtiğimiz Aralık ayında David Gilmour ile stüdyoda çalıştıklarını belirten Durga, yukarıdaki fotoğrafın da o dönemde çekildiğini belirtmiş. Ayrıca Ekim ayında yayınlanacak olan yeni Pink Floyd albümünün hiç yayınlanmamış şarkılardan oluştuğunu da açıklamalarına eklemiş. Tüm bu haberler arka arkaya yayınlanırken medyanın en büyük merakı ise Roger Waters’ın bu albümde herhangi bir şekilde yer alıp almayacağı konusu. Albümden ilk single yayınlanana kadar 20 yıldır beklenen bu kayıt için daha ortaya çok fısıltı çıkar, bekleyip görelim.

Haberin Devamı

METALLICA KONSERİNE GERİ SAYIM

Pink Floyddan yeni albüm

Artık haftaları geri saya saya Temmuz’a girdik. Bu hafta sonu belki de bu senenin en büyük stadyum konseri olarak tarihe geçecek olan Metallica konseri için artık sadece son birkaç gün kaldı.

Metallica hayranlarının katkılarıyla şarkı listesi belirlenen bu interaktif turnenin İstanbul ayağında 35000 kişinin katılımı bekleniyor. Konser için bilet alan hayranlarının grubun web sitesinden katıldığı anket sonucunda konserde çalacakları 16 şarkı belli oldu. Konserin bis parçası da hala müzikseverlerin isteklerine kalmış vaziyette. Fuel, Whiskey In The Jar veya Battery arasından konser sırasında verdikleri oylar ile belirlenecek. İTÜ Stadyumu’ndaki konser öncesinde setlist’e hazırlanmak isteyenler için konserin tüm şarkı listesi bu yazıyla birlikte Spotify’da sizler için hazırladım. Pazar gününe kadar şarkıları bol bol kendinize prova edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu arada Pozitif Live’ın yeni başlattığı ‘Şanslı Sayılar’ projesiyle Metallica hayranlarına çok özel bir fırsat daha sunuluyor. Metallica bileti alanlar arasında gerçekleştirilecek olan şanslı sayılar çekilişiyle 3 kişi Golden Ticket ödülünün sahibi olacak. Golden Ticket kazananlar bir arkadaşıyla beraber yıl sonuna kadar Pozitif Live ve Babylon’un tüm etkinliklerine giriş hakkına sahip olacaklar.

Son olarak unutmadan belirtmem gerek, 35000 kişinin beklendiği konser için çok az sayıda bilet kaldığı için henüz biletinizi almadıysanız son dakikaya kalmamanızı öneririm.

NEIL YOUNG KONSERİNE 1 HAFTA KALDI!

Pink Floyddan yeni albüm

Hayranlarının merakla beklediği Neil Young’ın İstanbul konserine artık sayılı günler kaldı. İKSV tarafından, Vodafone Red sponsorluğunda düzenlenen İstanbul’daki ilk Neil Young and Crazy Horse konserinin ön grupları da bir o kadar heyecan verici.

Haberin Devamı

Pink Floyddan yeni albüm

15 Temmuz Salı akşamı Küçükçiftlik Park’taki bu müzik dolu geceyi Büyük Ev Ablukada başlatacak. Konser günü saat 18:00’da kapıların açılmasından sonra, 18:45’te sahne alacak olan Büyük Ev Ablukada’nın sahne performansından sonra Midlake sahneyi devralacak. Daha önceden Salon’da iki kere kapalı gişe konser veren Texaslı grubun ön grup olarak Neil Young’dan önce sahne alacak olması gerçekten çok sevindirici.

Konserin biletleri hala satışta, hatta öğrenciler için sınırlı sayıda uygun ücretli biletler bile varken bu konseri kaçırmayın derim.

KARIŞIK KASET

Metallica By Request konserinin setlist’i netleşmişken Karışık Kaset de bundan faydalanmak ister.

Haberin Devamı

13 Temmuz Pazar günü dev konser öncesi şarkılara hazırlanmak için bu yazının listesini Spotify’da Karışık Kaset By Metallica Request adıyla oluşturdum.

Keyifli konserler olsun…

1)Master Of Puppets

2)One

3)Fade To Black

4)Enter Sandman

5)Sad But True

6)Seek & Destroy

7)Whereever I May Roam

8)The Unforgiven

9)For Whom The Bell Tolls

10)Nothing Else Matters

11)Welcome Home (Sanitarium)

12)Turn The Page

13)Creeping Death

14)…And Justice For All

15)Orion

16)The Memory Remains

17)Fuel

18)Battery

19)Whiskey In The Jar

Yazarın Tüm Yazıları