Metallica için oylama sona erdi

13 Temmuz İstanbul için büyük bir gün olacak.

Haberin Devamı

Metallica için oylama sona erdi

Neden derseniz, Metallica bir kere daha Türkiye’ye konser vermeye geliyor. Hem de bu sefer turnenin konsepti gereği konserdeki şarkılar bilet alan izleyicilerin internetten verdiği oylarla belirlendi. Grup üyeleri ‘Metallica By Request’ için yola çıkarlarken büyük heyecan içindelermiş. Yıllardır turnelerde birçok şehirde konser veren grup, ilk defa kendi konserlerindeki şarkıları kendileri belirlemedikleri için oylama sonucunda hangi şarkıların çıkacağını merakla beklediklerini söylemişler.

Metallica için oylama sona erdi

Haberin Devamı

Grubun gitaristi Kirk Hammmett bir röportajında oylama başladıktan kısa süre sonra gelen sonuçlarla biraz şaşırdıklarını itiraf etmiş. Gelen sonuçlara göre, nerdeyse klasikleşen şarkıları hala ilk sıralarda çıkarken, şimdiye kadar hiç çalmadıkları şarkılarının da bu listelerde çıktığını görünce sevinmişler. Özellikle Finlandiya’daki konserleri için oylarla belirlenen listede diğer şehirlere göre farklı olarak The Frayed Ends of Sanity’ nin setlist’e girmesi Metallica’yı şaşırtmış.The Frayed Ends of Sanity’ i bunca senedir hiçbir konserde canlı çalmadıkları için, bu tarz kıyıda köşede kalan şarkılarının bu turnede çalacakları için grup üyeleri her şehirde başka bir heyecan yaşıyor.

Dün sona eren oylama sonuçlarına göre, Pozitif Live’ın düzenlediği Türkiye konserinin de şarkı listesi belli oldu. Buna göre en çok oy alandan şarkıdan başlamak üzere 16 şarkı şu şekilde sıralanmış durumda;

1.Master of Puppets

2.One

3.Fade to Black

4.Enter Sandman

5.Sad But True

6.Seek and Destroy

7.Wherever I May Roam

8.The Unforgiven

9.For Whom the Bell Tolls

10. Nothing Else Matters

11. Welcome Home (Sanitarium)

Haberin Devamı

12. Turn the Page

13. Creeping Death

14. ...And Justice for All

15. Orion

16. The Memory Remains

Oylama sonucu sıralanan bu 16 şarkıdan sonra ‘Fuel’, ‘Battery’ ve ‘Whiskey In The Jar’ da listeye girmek için kıyasıya mücadele eden son üç şarkı olmuşlar. 5. kez Türkiye’de konser verecek olan grubun önceki İstanbul konserlerine baktığımda ‘Orion’, ‘Turn The Page’ ve ‘Whiskey In The Jar’ bu konserde ilk defa Türkiye’de seslendirilecek şarkılar olacak. Efsane Metallica’yı bir kere daha izlemek için 13 Temmuz günü kimselere söz vermeyin, Metallica İTÜ Stadyumu’nu yerinden oynatmaya geliyor!

ISLE OF DREAMS İSTANBUL’DA

Metallica için oylama sona erdi

Geçmiş senelerde İstanbul’daki elektronik müzik festivalleri ancak bir günlük büyük organizasyonlarla düzenlenebilirken bu sene belki de Türkiye’deki en büyük elektronik müzik festivali gerçekleştirilecek. 5-6-7 Ağustos tarihlerinde MorEvents’in düzenlediği ve Life Park’ta gerçekleştirilecek olan ‘Isle Of Dreams’ 3 gün boyunca gerçekten rüya gibi isimleri ağırlıyor.

Haberin Devamı

Festivalin üç günlük programında Avicii, Axwell, Steve Aoki, Paul Oakenfold, Sasha gibi büyük isimler de yer alıyor. Katılımcılar festival süresince Life Park’taki kamp alanında çadırlarında konaklayabilecekleri gibi, istedikleri güne ait biletleri alarak dünya elektronik müzik sahnesinin en ünlü isimlerini dinleyebilecekler.

Festivalin şimdilik belirlenen programı şu şekilde olacak;

5 Ağustos
Above & Beyond, Ingrosso, Afrojack, Jp Candella, Paul Van Dyk, R3hab, Richard Grey, Jamie Jones, The Martinez Brothers, Richy Ahmed, Infinity Ink, Russ Yallop.
6 Ağustos
Avıcii, Alesso, Chuckie, Fedde Legrand, Kaz James, Pete Tong, Yaxx, Sasha, Steve Lawler, Amine Edge & Dance, Manu Gonzales

7 Ağustos
Axwell, Steve Aoki, Paul Oakenfold, Nervo,Autoerotique, Francesco Diaz, Apollonia, Andy Baxter, Onur Özer

Haberin Devamı

İSTANBUL AVRUPA KOROSU’NDAN YAZ KONSERİ

Metallica için oylama sona erdi

30 yıldan uzun süredir İstanbul’da konserler veren İstanbul Avrupa Korosu, 2013 yılında Andante Dergisi’nin düzenlediği 4. Donizetti Klasik Müzik Ödüllerinden “Yılın Korosu” ve “Yılın Klasik Müzik Topluluğu” (halk oylaması ile) ödüllerine layık görülmüştü.Topluluk bu seneki yaz konserini 24 Haziran 2014 Salı günü saat 20:00’da Harbiye St. Esprit Katedrali’nde verecek.

Çalışmalarını 1 yıldır Burak Onur Erdem şefliğinde sürdüren İstanbul Avrupa Korosu bu konserini konuk şef Ivan Arion Karst yönetiminde verecek. Koro, bu konserinde Fransız besteci Gabriel Faure’nin ‘Requiem’ adlı eserini Türkiye'de son zamanlarda çeşitli nedenlerle hayatını kaybeden tüm insanların anısına seslendirecek. Koral müzik severlerin kaçırmaması gereken bu etkinliğe giriş ücretsiz olacak.

Haberin Devamı

KARIŞIK KASET

22 Haziran Pazar günü Tori Amos Küçükçiftlik Parkı’nda piyanosuyla bizleri büyülemeye geliyor. Yeni çıkarttığı ‘Unrependent Geraldines’ albümüyle şu an Avrupa turnesinde olan Amos, her konseri sonrasında tumblr sayfasından çaldığı setlist’i paylaşıyor.

Metallica için oylama sona erdi

Tüm bu konserlerinde çaldığı şarkıları bir araya getirerek sizlere dev bir Tori Amos Karışık Kaset’i hazırladım. Ayrıca her zamanki gibi, listeyi Spotify’da da Karışık Kaset by ToriAmosSetlist adıyla oluşturdum. Konser öncesi biraz sufle almak hepimize faydalı olabilir.

Kendi adıma Tori’den dileğim umarım birçok şehirde çaldığı ‘iieee’ parçasını İstanbul konserinde de çalmasıdır.

Keyifli dinlemeler…

1)16 Shades OF Blue

2)Parasol

3)Here, In My Head

4)Beauty Queen/Horses

5)Liquid Diamonds

6)Oysters

7)Maybe California

8)A Sorta Fairytale

9)Winter

10)Blood Roses

11)Cooling

12)Sugar

13)Scarlet’s Walk

14)Iieee

15)Cornflake Girl

16)Curtain Call

17)Riot Proof

18)Pretty Good Year

19)Pancake

20)Little Earthquakes

21)Wild Way

22)Concertina

23)Cloud On My Tongue

24)Ruby Through The Looking Glass

25)China

26)Cool On Your Island

27)Caught A Light Sneeze

28)Orginal Sinsuality

29)Northern Lad

30)Spark

31)Mother

32)Carbon

33)Taxi Ride

34)Putting The Damage On

35)Beulah Land

36)Another Girl’s Paradise

37)Tear In Your Hand

38)Crucify

39)The Power Of Orange Knickers

40)Father’s Son

41)Bells For Her

42)Take To The Sky

43)Weatherman

Yazarın Tüm Yazıları