Kapadokya'nın yeni festivali: Cappadox

Pozitif Live Kapadokya’da şimdiye kadar yaptığı organizasyonları içinde belki de en orijinal olanını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Kapadokyanın yeni festivali: Cappadox

Pozitif’in kurucularından Mehmet Uluğ ve Cem Yegül’ün 20 yıl önce hayal ettikleri festival bu sene gerçek oluyor. Yaklaşık 2 yıl önce aramızdan ayrılan Mehmet Uluğ’un müzik ve sanat adına kurduğu bu hayalini Cem Yegül ve Ahmet Uluğ’un gerçekleştirecek olması elbette her şeyden daha kıymetli.

Müzik, Çağdaş Sanat, Gastronomi, Açıkhava ana başlıkları altında toplanan bu eşsiz festival Kapadokya’nın benzersiz coğrafyasında 16-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kapadokyanın yeni festivali: Cappadox

Tarihi ve doğal lokasyonlarda kurulan
tamamı güneş enerjili panellerden oluşan mobil stüdyolardan internet TV kanalı aracılığıyla görüntülü ve sesli yayınlanacak Güneş Enerjili Yayın Sahnesi konserleri, Cappadox’un müzik programını tüm dünyayla buluşturacak.

Haberin Devamı

Kapadokyanın yeni festivali: Cappadox

3 gün boyunca çağdaş sanat, gastronomi, doğanın iç içe geçeceği festivalde birçok özel konser de yer alacak.
Aralarında, Iyeoka, Jozef van Wissem, Mino Cinelu, Múm, Stefan Micus’un da yer aldığı çok sayıda müzisyen ve sanatçı ile Türkiye’nin Erkan Oğur, Derya Türkan, Alp Ersönmez, İlhan Erşahin, Mercan Dede gibi önemli isimleri festival boyunca Kapadokya’nın etkileyici atmosferinde Cappadox için özel tasarlanan alternatif sahne ve mekanlarında özgün konserler verecek.

Kapadokyanın yeni festivali: Cappadox

Doksan dinleyici kapasiteli Bezirhane konserlerinden bin dinleyici kapasiteli Uçhisar Kale konserlerine, Kapadokya’nın etkileyici gün doğumuna karşı verilecek ücretsiz dinletilerden güneş enerjili yayın sahnesine kadar birbirinden farklı deneyimler Cappadox’ta hayat bulacak.

Haberin Devamı

Kapadokyanın yeni festivali: Cappadox

Uydu bağlantısı aracılığıyla internet üzerinden de canlı yayınlanacak ve yalnızca güneş enerjili canlı yayın için tasarlanan Güneş Enerjili Yayın Sahnesi’ndeki konserler cappadox.com üzerinden izlenebilecek.

* Cappadox afişinde kullanılan görsel, Halil Altındere’nin 2012 tarihli “No Man’s Land” adlı çalışmasıdır.

IYEOKA ÖZEL

Kapadokyanın yeni festivali: Cappadox

Iyeoka bu Cumartesi Babylon’un sezon kapanış konseri için sahnede olacak. Ardından da rotasını Cappadox festivali için Kapadokya’ya çevirecek olan sanatçıyla konserleri öncesi bir araya gelme fırsatı bulduk.

Oldukça keyifli ve içten bir söyleşi oldu, Iyeoka ve onun müzikal dünyası için sizi böyle alalım:

Geçen yaz sizi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosunda izledim, harika bir konserdi. İstanbul’a tekrar gelip sahneye çıkmak sizin için nasıl bir duygu?

Haberin Devamı

Türkiye’ye tekrar gelmek harika olacak, grup da ben de çok heyecanlıyız.

Geri dönüp Iyeoka hakkında daha fazla bilgi edinmek istersek, sanatçı olacağınıza inandığınız ilk an ne zamandı? Ve daha sonra profesyonel olarak şarkı söylemeye ne zaman karar verdiniz?

Yeniyetmeyken keman çalmaya ve korolarda şarkı söylemeye başladım. Üniversitede şiir yazmaya ve sunumlarıma müzik aşkını dâhil etmeye başladım. O noktadan sonra bir müzik kariyeri yapmayı hayal ettim. Her gün profesyonel olarak şarkı söyleme fırsatı buluyorum. Sesimi sağlıklı ve nemli tutmak için birçok vokal çalışması yapıyorum.

ŞARKILARIMIN BÜYÜK KISMINI DUŞTA OLUŞTURDUM’

Kapadokyanın yeni festivali: Cappadox

Profilinizi araştırırken eskiden eczacı olduğunuzu okudum, çok ilginç. Meslek hayatı olarak şu anda çok farklı bir hayatınız olmalı. Hala eczacı olarak çalışıyor musunuz ya da o günleri özlüyor musunuz?

Haberin Devamı

Eczacılık kariyerimi hoş hatıralarla hatırlıyorum. Bu yıl bir eczacılık mevzuat uzmanı sertifikası almaya karar verdim. Sağlık hizmetleri alanındaki mesleğime ilişkin farkındalığımı artırmaktan elde ettiğim bilgiler ve süreç çok hoşuma gitti.

Son performansınızda Harbiye Cemil Topuzlu’da“Simply Falling” adlı şarkıyı söylediğinizi hatırlıyorum, büyüleyiciydi. Şarkılarınızdaki ve müzik kariyerinizdeki Afrika kültürü etkisini merak ediyorum. Sanatınız aracılığı ile paylaştığınız Afrika etkisini bize anlatabilir misiniz?

Afro beat müziğinden ve ritimlerinden çok etkilenirim. Kültürümüz bu müzik her çaldığında dans etme ve hayatı kutlama özgürlüğünü tanır bize.

Haberin Devamı

Şarkıları yazarken özel bir yöntem ya da esin kaynağınız var m?

Duşta şarkı söylemeyi seviyorum. Kendimi en rahat hissettiğim ve ilham perisine en yakın olduğum yer orası. “Simply Falling” duşta yazılmış bir şarkı ve son single’ım “Every Second”, “Every Hour’un büyük bir kısmını duşta oluşturdum.

Daha önce çıkardığınız ve henüz tamamlanmadığını, şu an üzerinde çalışsanız farklı olabileceğini hissettiğinizi bir şarkı var mı?

Evet. Şu anda yeni albümüm üzerinde çalışıyoruz ve iki yıldır Avrupa’da turdayken canlı olarak çaldığımız bazı şarkıları şimdi tamamen yeniden tasarlıyoruz. Bu şarkıların sahneden stüdyoya ulaşmasını deneyimlemek çok heyecan verici ve değerli bir süreç.

Kapadokyanın yeni festivali: Cappadox

Eğer bir şarkınızı seçecek olsaydınız tanıtımını yapacağınız şarkınız hangisi olurdu?

Bu turda tanıtımını yaptığımızı en son single’ımız “Every Second Every Hour” adında. Bu şarkıyı dünya genelinde bizi dinleyenlere güçlü bir mesaj vermek için seçtik. Orada bir kalabalığın önünde olmadığımızda bile, hala aklınızda ve kalbinizde olma fırsatımız var. Bu nedenle bu tur sırasında ‘Simply Falling’den beri ilk resmi müzik videomuzu yayınlamak istedik.

Son zamanlarda ne dinliyorsunuz? En sevdiğiniz solistler ve grupları sayar mısınız?

Pandora müzik platformunda Nina Simone’u dinlemeyi seviyorum. Ayrıca geliştirmekte olduğumuz bütün yeni şarkılar da telefonumda yer alıyor. Üzerinde çalıştığımız yeni şarkıları dinlediğimde bir gün herkesin dünya için yarattığımız müziği dinlediğini hayal ediyorum.

Kötü günlerin etkisinden kurtulmak için dinlediğiniz şarkıları merak ediyorum, sizi iyi hissettiren listenin en üstlerinde yer alan şarkılar var mı?

Beni iyi hissettiren liste başı şarkılar: benim favori şarkılarım ‘Ain't No Mountain High Enough’, ‘Total Eclipse of The Heart’ gibi aşk şarkıları ve ilham aldığım ‘The Rose’ ve ‘I Believe I Can Fly’ gibi şarkılar.

Bize sizi ve yaşam biçiminizi anlatacak bir alıntı söyleyecek olsanız bu alıntı ne olurdu?

Hayatı nefes alıp verdiğimin farkında olarak yaşıyorum. Her nefes şu ana atıla bir demir. Birine sarıldığımda ya da elime bir çiçek aldığımda onların canlı olduğunu biliyorum ve bu beni çok mutlu ediyor.

Kapadokyanın yeni festivali: Cappadox

Sizde unutamadığınız bir etki bırakan en iyi konseriniz hangisi?

Birçok konserin kalbimde hayallerimin gerçek olduğunu görmekten minnettarlık duymamı sağlayan özel bir yeri var, içlerinden sadece birisini seçmek çok zor. Türkiye’de bu kadar çok destekçimin olması ve 2015’te bu ay iki konser veriyor olmam ve bütün arkadaşlarımı ve dinleyici kitlesini görme fırsatım olması beni çok memnun ediyor.

Dediğiniz gibi Türkiye’de önünüzde iki performans var. Birisi Babylon Asmalımescit’te diğeri de yeni ve özgün bir festival olan Kapadokya’daki Cappadox Festivalinde. Konseriniz Babylon Asmalımescit’teki son konser olacak. Kapadokya’daki konseriniz ise mekanın doğası gereği belki de en özel performanslarınızdan biri olacak. Bu konserlerinize ilişkin bize bir ipucu verebilir misiniz?

Evet, “Simply Falling” gibi sevdiğiniz şarkılara ek olarak ilk kez yeni albümümüzden altı yeni şarkı çalıyor olacağız ve dinleyicilerden albüm projemizin tanıtımını yapmak üzere bir müzik videosu hazırlayacağımız sonraki şarkımızı seçmelerini isteyeceğiz. Ayrıca yeni şiirlerim ve sahnede ortaya çıkacak büyük bir sürpriz olacak.

Yazarın Tüm Yazıları