#ONELOVEMANCHESTER

Bundan iki hafta önce Manchester’da Ariana Grande konseri çıkışında hain bir terör saldırısı yaşanmıştı. Konserin bitiminden hemen sonra Manchester Arena’dan çıkmaya hazırlanan, az önce en sevdikleri sanatçıyı izlemiş mutlu yüzlerce insan bu acımasız saldırıyla sarsılmıştı. Maalesef hayatını kaybeden ve yaralanan onlarca insana rağmen tüm dünya yine bir başka terör acısıyla kenetlendi, son zamanlarda yaşanan bütün bu saldırılara karşı yılmayacağı mesajını verdi.

Haberin Devamı

Yaşanan saldırı sonrası Ariana Grande hemen ardından ülkeyi terk etmiş, uzunca süre sessizliğini korumuş hatta bu tutumundan ötürü de ciddi şekilde eleştirilmeye başlanmıştı. Acımasız saldırıda hayatını kaybeden bir sürü genç insanın acılı aile yakınlarının ve arkadaşlarının feryatları herkes gibi beni de çok derinden yaraladı. Sosyal medyada insanlar yaşadıkları bu acı olaya karşı hissettiklerini paylaşırken, bir video özellikle dikkatimi çekmişti. Söz konusu videoda olaydan birkaç gün sonra Manchester Arena önüne giden kalabalığın hayatını kaybeden ve yaralananlar için seçtiği protesto yöntemi hep bir ağızdan meşhur Oasis şarkısı ‘Don’t Look Back In Anger’ şarkısını söylemesiydi. Özellikle yaşanan bu hain saldırıdan sonra, olanları sindirmek ve kabullenmek bir o kadar zorken, sosyal medyada insanların duygularını kin gütmeden, birbirlerini ayrıştırmadan, hep birlikte yaşamak istediklerini dile getirir paylaşımlar yaptıklarına tanık oldum. Terörün insanlara yaşatmak istediği korku ve panik duygusu bu sefer tam tersine insanları daha da birbirine kenetler bir duruma dönüştürdü.

Haberin Devamı

ARİANA GRANDE SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Tüm dünya bu hain saldırıyı konuşmaya, tartışmaya devam ederken Ariana Grande geçtiğimiz hafta sessizliğini yaşananlardan sonra Manchester’da yapacağı anma konserini duyurarak bozdu. 23 yaşındaki genç yıldız 4 Haziran akşamı Manchester’da ‘One Love Manchester’ adıyla Old Trafford Cricket Ground’da dev bir yardım konseri düzenledi. Biletleri 6 dakikada tükenen bu etkinlikte ayrıca patlama gecesi olaydan etkilenenlerin de katılması için özel bölümler ayrılmıştı. Grande’nin düzenlediği bu özel geceden elde edilen gelir Manchester Arena’daki saldırının kurbanlarına bağışlanacak olması, bu konseri tüm dünyanın gözünde daha da farklı bir yere taşıdı.

#ONELOVEMANCHESTER

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR AYNI SAHNEDEYDİ

60.000 kişinin katıldığı bu dev organizasyonda Ariana Grande’yi Justin Bieber, Katy Perry, Miley Cyrus, Coldplay, Liam Gallagher, Marcus Mumford, Pharrell Williams, Imogen Heap, Little Mix, Take That, Robbie Williams, Black Eyed Peas ve Niall Horan sahnede yalnız bırakmadı. Birbiri ardına çıkan ünlü isimler şarkılarla geceyi doldururken, havadaki sevgi ve barış duygusu 3 saat boyunca hiç kesilmeden artarak devam etti. Ariana Grande sahnede Miley Cyrus, Coldplay, Black Eyed Peas’e eşlik ederken çoğu zaman duygularına hakim olmakta güçlük çekip göz yaşlarına engel olamadı. Bu özel gecenin aynı zamanda internet üzerinden canlı yayınlanması ile Pazar gecesi sosyal medyada #OneloveManchester hashtag’i saatlerce en çok paylaşılan ve konuşulan konu oldu. Her sahneye çıkan şarkıcının performansı ve sahnede söyledikleri gece boyunca sosyal medyada büyük yankı yarattı.

Haberin Devamı

#ONELOVEMANCHESTER

GALLAGHER KARDEŞLER AYNI SAHNEDE OLACAKTI İDDİASI

Gecenin İngiliz basınındaki bir diğer önemli yanıysa son anda sahneye çıkan Liam Gallagher’di. Oasis grubunun kavgalı kardeşlerinden Liam Gallagher sahnede kendi performansından sonra Coldplay ile birlikte şarkı seslendirdi. Konserden sonra çıkan haberlere göre, Liam Gallagher özellikle bu gece için yıllardır anlaşmazlıkları sona ermeyen kardeşi Noel’i kendisiyle birlikte sahneye çıkması için aradığını ama kendisine ulaşamadığını belirtmiş.

#ONELOVEMANCHESTER

3 saat süren dev konserin sonunda Ariana Grande bu özel gecede kendisini yalnız bırakmayan tüm sanatçı dostlarını sahneye çağırarak, onların önünde ‘One Last Time’ şarkısını gözyaşları içinde söyledi. Pop müzik her ne kadar sabun köpüğüdür, iki dinlersin aklında bir şey kalmaz edasıyla eleştirilse de, bu Pazar gecesi ‘One Love Manchester’ etkinliği müziğin birleştirici gücünü tüm dünyaya kanıtladı. Dileğim böyle üzücü olaylar bir daha olmaz, böylesine büyük konserler mutluluğu paylaşmak adına, müziği çoğaltmak adına yapılır.

Haberin Devamı

Fotoğraflar: Ariana Grande’nin facebook sayfasından alınmıştır.

Yazarın Tüm Yazıları