Siyaset Metaverse’te

Arkada sanal gözlükle oturan AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri. Cep telefonu ekranında ise Metaverse’de AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nin oluşturduğu odada toplantı yapan üç kişiyi görüyorsunuz.

Haberin Devamı

Karşılıklı oturanlardan biri zaten Ömer İleri, diğeri sanal gözlükle bağlanan Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve arkada TV ekranından görünen ise Zoom bağlantısı ile katılan Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş...

AK Parti şimdilik sanal evrenlerde arazi alımı yapmasa da, toplantı düzenlemeye başladı. Tabii olası güvenlik sorunları nedeniyle kritik başlıklar ele alınmıyor. Ancak Türkiye kendi sanal evrenini kurar ve güvenlik altyapısını oluşturursa belli ki sanal gözlüklü siyasiler o evrende de toplantı yapacaklar, belki de mitingler düzenleyecekler...

Siyaset Metaverse’te

‘HEM FIRSATA ÇEVİRECEĞİZ HEM DE VATANDAŞI KORUYACAĞIZ’

Haberin Devamı

AK Parti’de 24 Ocak MYK toplantısında sanal evren sunumunu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri yaptı. Toplantıyı, bundan sonra atılacak adımları kendisine sordum, yanıtları şöyle oldu:

“Cumhurbaşkanımız yoğun ilgi gösterdi.

Metaverse forumu bahar aylarında yapılacak ve bir başlangıç olacak. Sonra daha derinlemesine inceleyerek, akademik yönü daha ağır basan etkinlikler düzenleyeceğiz.

Hayatımıza katacağı yenilikleri ekonomik, hukuki, teknolojik boyutlarıyla ele alacağız.

Türkiye’nin bu yeni gelişmekte olan alanda söz sahibi olmasını sağlayacak, ancak vatandaşlarımızı da koruyacak politikaları geliştiriyor olacağız.

Önümüzdeki süreçte yeni iş modelleri, yeni yazılımlar, yeni donanımlar geliştiriliyor olacak.”

‘RİSKLERE DİKKAT’

Ömer İleri, Türkiye’de bu alanda etkin birçok isim olduğuna dikkati çekerek, Türkiye’nin kendi sanal evrenini oluşturup oluşturmayacağı konusunda “Milli ve yerli birçok ürün hayata geçecektir düşüncesindeyim” dedi. Ardından da sanal evrenlerde alım ve satımlarda ciddi paraların dönmesine ilişkin uyarılarda da bulundu:

“Her yeni platform fırsatların yanında riskler de barındırıyor.

Kripto varlıklar yasa tasarısı hazırlıkları sürüyor.

Bizim bu konudaki çalışmalarımız teknolojik ve hukuki altyapısını hazırlayarak, güvenilir platformlar oluşturmak ve vatandaşlarımızı art niyetli kişiler tarafından oluşturulan ‘dolandırılma’ yapılarından uzak tutmak.”

Haberin Devamı

UÇAKTA SADECE BİR KİŞİDE VİRÜS OLSA

SAĞLIK söz konusu olunca tüm kırgınlıklar ve siyasetin kötü dili geride bırakılır. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan’a, Milli Savunma Bakanı’na ve Ukrayna ziyareti sonrasında hastalanan herkese geçmiş olsun. Diğer yandan bu durum bizlere Omikron varyantının ne kadar bulaşıcı olduğunu da gösterdi. Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan bakın bu bulaşıcılığı Ukrayna ziyareti üzerinden nasıl anlattı:

“Uçakta sadece bir kişide Omikron vardıysa çok kolaylıkla yayılmış olabilir. Ya da Ukrayna’daki toplantılardan birinden de almış olabilirler. Omikron çok çabuk bulaşıyor. Hiç maskemi çıkarmadım, hiç riske atılmadım ama nasıl kaptım diye düşünülebilir. Omikron açık havada yanınızdaki birinden bile bulaşabiliyor. Yine de maske mutlaka takılmalı.”

Haberin Devamı

Mehmet Ceyhan “Tedbir şart” derken, çocuklarla ilgili de uyarıda bulundu:

“Tam aşılılarda yüzde 90 belirtisiz ya da çok hafif belirtilerle seyrediyor.

Geriye kalan yüzde 10’un yaklaşık üçte ikisi hastaneye yatıyor.

Ancak yaşı küçük olanları ve risk grubunu koruyalım, onun dışında normal hayatımıza devam edelim bakış açısı doğru değil.

Nadir de olsa sağlıklı yetişkinlerde, hatta çocuklarda ağır seyirli Omikron vakaları da var.

0-5 yaş grubunda Omikron’dan önce bu kadar ağır vaka görmüyorduk. Şimdi görüyoruz.”

CHP, ESKİ CHP’Lİ SAYAN’A ÇOK TEPKİLİ

SAVCI Sayan’ı uzun yıllardır tanırım... Ancak, “Bundan 15 gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu koltuğundan edecek bilgi ve belgeler geldi. Delilleri ile beraber. Ama biz belden aşağı siyaset yapmıyoruz” iddiası bana eski günleri hatırlattı. Belden aşağı siyaseti kimler yaptı, nelere yol açtılar biliyoruz. Diğer iddiası ise Deniz Baykal döneminde A4 kâğıtları birleştirip namaz kıldığıydı. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile konuştuk. Bakın neler dedi:

Haberin Devamı

“CHP ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na dönük bu tür zırvalar, yalanlar, her zaman ortaya atılacaktır. Amaç cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemektir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili dile getirdikleri iftiradır. Kendisi hukuk önünde hesap verecektir.

Bu, ekonomik buhranın yapay gündemlerle gizlenmesidir. Entrikayı seviyorlar.

Geçen hafta Trabzon’da miting meydanında 9 yaşındaki bir çocuğun ‘Hain Kılıçdaroğlu’ diye bağırttırılmasının ardından, ‘trollerinin’ Genel Başkanımızca ifşa edilmesi sonrası çılgına döndüler. Varsa yoksa Bay Kemal. Bu seri, Savcı Sayan’ın piyasaya sürülmesiyle devam etti.

Ayrıca CHP’ye iftiraları iğrençtir. A4 kâğıtları birleştirip odasında gizlice namaz kılma hikâyesi çok çirkindir. Ne o dönem Genel Başkanımız olan Sayın Deniz Baykal ve yönetimi ne de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimi döneminde bunlar asla yaşanmamıştır. Mescidimiz ve gönlümüz beş vakit namaza ve duaya açıktır.

Haberin Devamı

Savcı Sayan 2010 yılında Sayın Deniz Baykal’ın istifası sonrası Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile emekli Jandarma Albay Cemal Temizöz’ü (Balyoz Davası sanığı) gördüm diyor. Temizöz o tarihte cezaevindedir. 2014 yılında tahliye olmuştur. Savcı Sayan yalancıdır.”

Yazarın Tüm Yazıları