Sevgilim artık beni umursamıyor

5 yıllık bir ilişkim var ve bu son aylarda çok yıprandık. Onu çok seviyorum ama aşırı kıskancım. Bu kıskançlık olaylarından sonra artık beni arayıp sormuyor.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, 5 yıllık bir ilişkim var ve bu son aylarda çok yıprandık... Onu çok çok seviyorum ama aşırı kıskancım. Bu yıl sınava hazırlanıyorum ve aşırı stresliyim.
Sevgilimin Instagram’dan bir kız arkadaşı var. Eski bir iş arkadaşıymış... O kıza sürekli yorumlar yapıyor, çok güzelsin diye iltifatlar ediyor. Ben kızıp söylendiğimde de “arkadaşım o benim” diye savunmaya geçiyor.
En son “o kızla arkadaşlığını kesmeni istiyorum” dedim. Baktım kıza mesaj yazmış, “konuşmayalım” diye... Kız da anlayışla karşılamış ama ben yine de güvenmiyorum.
Hem kızı instagram’dan takip etmeyi de bırakmamış.
Üstelik şu an bana da yazmıyor, oysa ona o kadar ihtiyacım var ki...
Sanırım umursamıyor beni...
Sevgilim 21 yaşında, aslında yaşıtız birlikte büyüdük ve hep bir aradaydık. O daha önce böyle değildi, bir dönem bir buçuk ay kadar ara verdik çünkü ilgisizdi, beni hiç arayıp sormuyordu.
Sonra barıştık ve böyle olaylar olmaya başladı. Ona daha önce de söylemiştim, ‘eğer birisinden hoşlanırsan, söyle ayrılalım, seni bir daha rahatsız etmem’ diye ama beni sevdiğini, benimle evlenmeyi düşündüğünü söylüyor hep.
Ve o cinselliğe çok düşkün biri ama hiç birlikte olmadık, ben evlenmeden cinselliği yaşamak istemiyorum.
Bunu anlayışla karşılıyor gibi ama her buluştuğumuzda ki bu arada ailemden dolayı sık buluşamıyoruz, ama ben istemesem de aramızda ufak ufak dokunmalar oluyor ama ileriye gitmesine izin vermiyorum.
Anlayacağın abla sana ihtiyacım var, bu beraberliğim konusunda söyleyeceklerin çok önemli...
◊ Rumuz: Nasıl davranayım

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, uzun süren ilişkilerde zaman aşınması gibi bir şey söz konusu olabiliyor.
Üstelik sen kendin de itiraf ediyorsun, sevdiğin genci aşırı kıskanıyormuş. Bu da ilişkilerin katili olan bir tutum.
Seni sevdiğini, seninle evlenmeyi düşündüğünü söyleyen, kendine göre de seni üzmemek için çaba gösteren bu genç adamı, sanırım biraz fazla bunaltmışsın.
İkiniz de çok gençsiniz...
Çocukluk yıllarından beri beraberiz diyorsun, bu durum haliyle bir alışkanlık, bir bıkkınlık da yaratabilir.
Sen onun üstüne üstüne giderek bu duyguyu daha da arttırmışsın.
İlişkilerde en büyük tehlike işte bu alışkanlık, bıkkınlık halidir. Bir yandan da ailen yüzünden sık sık buluşamadığınızı da söylüyorsun.
E bu genç adam ne yapsın, seni görmek istiyor, görüşemiyorsunuz, seninle yakınlaşmak istiyor, izin vermiyorsun...
Tabii bu konuda haklı da olabilirsin, beraber olmak isteyip, istememek tamamen sana bağlı...
Ama erkekleri az da olsa tanırsın elbette...
Görüşmek istiyor, görüşemiyorsa, buluştuğunuzda senin kıskançlık dırdırınla karşılaşıyorsa, zaman zaman huysuzluk yapıp, ondan uzaklaşıyorsan, bir de sana yaklaşmak istese de karşılık göremiyorsa, üstelik beraberliğiniz taa çocukluk dönemine kadar uzanıyorsa, haliyle biraz uçarılık yapmak, biraz da başkalarına kaymak eğiliminde olabilir.
Bu demek değil ki seni artık istemiyor. Ama belki bir süre bu ilişkiye bir ara vermeniz iyi olabilir.
Bu süre içinde sen de, o da birbirinize karşı duygularınızı bir süzgeçten geçirme fırsatı bulursunuz. Sen de aşırı kıskançlıklarına, baskılarına, kısıtlamalarına bir son verir, ona nefes alma fırsatı tanırsın.
Eğer tekrar bir araya gelebilirseniz, umarım bu defa, karşılıklı olarak daha anlayışlı olmayı becerebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları