Erkekler sekste hep bencil midir?

Eşimle yatakta anlaşamıyoruz. Çünkü o, çok bencil ve aceleci. Sevgi sözcükleri, sıcak bir davranış, bir okşayış, bir yakınlık olmadan, sadece seks istiyor.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, sana ihtiyacım var... Aslında mutlu olduğunu düşündüğüm bir evliliğim var ama belki de en önemli konuda, cinsellik konusunda çok iyi gitmiyor. 
Eşimle yatakta hiçbir şekilde anlaşamıyoruz. Eşim bu konuda çok bencil ve aceleci. Benimle yatağa girdiğinde sevgi sözcükleri, sıcak bir davranış, bir okşayış, bir yakınlık olmadan, sadece seks istiyor. Bu durumda onu çok sevmeme rağmen, ona karşı soğukluk duyuyorum.
İlişkiye girmemiz zorlaşıyor, acı çekiyorum, bunu ona söylesem de önemsemiyor. “Sen, benim karımsın, seni seviyorum, eğer sen de beni sevseydin, böyle davranmazdın” diyor. Ona biraz daha sevecen ve anlayışlı olması gerektiğini hatırlatıyorum. Ama değişen pek bir şey olmuyor.
Erkekler bu konuda hep böyle bencil midirler Güzin Abla? Ne yapabilirim, nasıl davranabilirim, lütfen bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Bir evliliği kurtarırsınız, emin olun...
Rumuz: Bencillik

Haberin Devamı

YANIT
Her zaman bilinen bir gerçek vardır; erkek seks ister, kadın ise sevgi ve şefkat... İnan pek çok evlilikte durum seninkinden pek farklı değil. 
Erkekler, kadının hem ruhuna hem de bedenine hitap edemeyince, kadınlar cinsellikten soğur, cinselliği bir görev gibi algılarlar, ağrı ve acı çekerler. Ve bu bir kısırdöngüdür. 
Kadınların ilişki sırasında ağrı ve acı çekmeleri, cinselliğe karşı ilgisizlikleri ve cinselliği bir görev gibi görmeleri, erkekleri erken boşalmaya teşvik edebilir. Çünkü hiçbir erkek acı çeken veya cinselliği görev gibi gören bir kadınla seksi uzun tutmayı başaramaz... 
Böylece bilinçdışı olarak erken boşalırlar. Kadınlar da bu ilişkiyi gerektiği gibi mutlu olmadan bitirirler.
Kadınların erkeklerle ilgili bilmesi gereken bir nokta da erkeklerin haz almak için acele ettikleri ve bu yüzden de sorun yaşamak, gerginlik ya da problemle karşılaşmak istemedikleri. 
Bir kadına acı vermek veya arzulanmadığını düşünmek erkeklere elem verirken, mutlu etmek, onların keyif aldıklarını görmek ise haz verir. Bütün bunlar aslında düzelmeyecek konular değil elbette. 
Ama her şeyden önce karı-koca karşılıklı oturup, tüm silahlarını gömüp, açık ve içtenlikle konuşmaları gerektiğini unutmamalı. Cinsellik her zaman tabu, konuşulmaz, utanılacak bir şeymiş gibi algılandığı için, insanlar bu konuda da beklentilerini karşı tarafa anlatmaktan hep kaçınmışlardır. 
Bu yüzden terapistler, çiftlerin birbirlerine, keyif aldıkları noktaları, dokunuşları, yapmak istediklerini saklamadan, hatta birbirlerinin üzerinde deneyerek, göstererek uygulamaları gerektiğini söylüyorlar. 
Bunları bir düşün sevgili kızım, madem iyi bir evliliğin var, bu konunun da ne kadar önemli olduğunu hatırlatmama izin ver.

Haberin Devamı

Erkekler sekste hep bencil midir

Nişanlımdan başkasına aşığım

Güzin Abla, ben çok mutsuzum... Nişanlıyım. Ama işyerimde çalışan bir hanıma aşık oldum. Ben bir işçiyim. O ise meslek sahibi bir hanım... 
İlk başta onunla arkadaştık. Sonra nasıl olduğunu bilmiyorum, ona çok bağlandım. Daha sonra, yakınlaştık, birlikte olduk. Kendisi benim nişanlı olduğumu biliyor. 
Bana, “Seninle olamayacağımı biliyorum. Ama seni seviyorum” diyor. Bunu tekrarlayıp duruyor. Ne demek bu? Ben de onsuz olmak istemiyorum. Onun, yanındayken sadece onu düşünüyorum ve çok mutuyum.
Nişanlıma ise acıyorum. Sevdiğim kadının yanda, başka birisini görünce, çok kızıyorum. Bazen, tartışıyoruz kızdığımda, sadece gözlerine bakıyorum... O ise bana, “Ben sana kızamıyorum, darılamıyorum, sana sarılıp, öpesim geliyor... Seni hiç bırakmak istemiyorum” diyor. 
Ben de her gece onun yanında olmak istiyorum. Ama nişanlım yanımda değil. Onunla yaşadığımı acaba nişanlımda bulur muyum? Ne yapmalıyım?
Rumuz: Ne demek?

Haberin Devamı

YANIT 
Sevgili oğlum, madem bir başkasını seviyorsun, neden nişanını bozmuyorsun? Bu hanım olsa da olmasa da, demek ki, sen bir başkasına çekilme duyabildiğine göre, nişanlını sevmiyorsundur. 
O halde, neden vazgeçmiyorsun? Bu hanım, nişanlı olduğunu bile bile seninle oluyorsa, seni gerçekten seviyor olmalı. Seninle bir geleceği olduğunu düşünmüyor ama yine de senden kopmak istemiyor. 
Sanırım hem mevki olarak, hem de yaşça büyük bir hanım olmalı. 
Bu arada, “Nişanlıma acıyorum” sözünü hiç sevmedim.
Hiçbir şeyden haberi olmayan, büyük ihtimalle de senden uzakta, memleketinde kalan saf bir kızcağıza neden acıyor muşsun? 
Sen burada kendine yeni bir sevgili bulmuşsan, onun günahı ne? Bence bu nişanı sürdürme. O da kendi hayatına yeni bir yön versin, sen de... Boş yere sevmediğin ve hiçbir günahı olmayan bir genç kızın canını yakma. 
Bu arada satırların arasında, sevdiğini söylediğin bu genç hanıma da sanki pek fazla güvenmiyormuşsun gibi bir izlenim edindim. Sanırım aranızdaki o fark yüzünden. Bilmem yanlış mı düşünüyorum?

 

Haberin Devamı

Başkasını seviyor 

Güzin Abla merhaba. Ben bir gence aşık oldum. Sonra dayanamadım ona açıldım. Bana, benim bir sevdiğim var yapamam ama o da beni istemiyor dedi. Sevdiği kız da onu aldatmış, ama yine de ona bağlıymış. Ben ise onu hâlâ seviyorum, ama onunla sadece dostça konuşuyoruz... Sevgi deseniz bende var, onda yok. Hayatımda ilk defa onun için ağladım. Daha önce iki kişiyle çıkmıştım, onlar için hiç ağlamamıştım. Yapabileceğim bir şey var mı?
Rumuz: Gözü yaşlı

YANIT

Güzel kızım, o başkasını seviyorsa, ne yapabilirsin ki. Senin sevgin elbette hoşuna gidiyor, gururunu okşuyordur, ama gönlü bir başkasında. Hatta aldatıldığı için gururu kırılmış ve acı çekiyor olmalı. Bu dönemde ondan hiçbir şey bekleme. 
Madem çok iyi arkadaş olduğunuzu düşünüyorsun, böyle devam et. Bakarsın, bu aşk acısını atlatabilirse, seni daha bir başka gözle görmeye başlar.

Yazarın Tüm Yazıları