Davranışları kafamı karıştırıyor

Üniversite 3’üncü sınıfa giden bir genç kızım. Geçtiğimiz yıl kasım ayında biriyle tanıştım.

Haberin Devamı

Aramızda güzel bir etkileşim vardı.
7-8 ay boyunca mesajlaştık, telefonda sohbet ettik, ara sıra okul çıkışı görüştük. Bu 7-8 ay gelgit şeklindeydi.
En sonunda cesaretimi toplayıp karşısına geçtim, “Nereye gidiyor bizim bu durumumuz” diye sordum.
Bana verdiği karşılık şöyleydi: “Ben sana umut vermedim, kimseye seni sevdiğimi söylemedim. Sen neyin kafasındasın?”
Bu cevaptan sonra çok üzüldüm, kendimi geri çektim. Bir süre sonra bana geri geldi, “Sen benim için doğru insansın ama biliyorum beni üzebilecek kapasiteye sahipsin” dedi.
Bir ilişkiye başlayamasak da iletişimi kesmedik.
Geçtiğimiz ay ise bana, “Sen çok iyi birisin. Hayal kurduğumda, iyi şeyler düşündüğümde bir yerlerden mutlaka bu hayale sen de dahil oluyorsun.
Sana gelirsem eğer kendimden emin olunca, her şeyi sana bırakacağım, kendimi de senin ellerine” dedi.
Her seferinde kafamı karıştırmayı başarıyordu.
Ona karşı zaafım var ve ondan çok etkileniyorum. O ne isterse onu yapacakmışım gibi hissediyorum.
Şu an ise nasıl davranacağımı bilmiyorum. Bana yardımcı olur musun?
Rumuz: Kafası karışık

Haberin Devamı

YANIT

Doğrusu kafanın karışmasına hiç şaşırmadım. Bu genç adam bunun için elinden geleni yapıyor. Pek de bilmiş bilmiş konuşuyor...
Belki de okuduğu bazı kitaplardan almıştır bu cümleleri, özellikle de seni etkilemek için.
Güzel kızım, işte bu tip erkekler, hangi yaşta olurlarsa olsunlar, kadınları peşlerinden koşturmayı çok iyi başarırlar.
Çünkü kadınlar böyle gizemli konuşan, kendilerini hem ezik hem de ulaşılmaz gösteren, bir yandan da, “Sensiz olamam, sen beni istediğin gibi kullanabilirsin” havalarında olan erkeklere bayılırlar.
Kendilerini hem çok güçlü hem de çok büyük bir başarı kazanmış gibi hissetmelerine neden olur. Gerçekten böyle erkekler, kadınları kendilerine körü körüne bağlamakta da çok başarılıdırlar.
Şimdi sen onun “kendini senin ellerine bırakacağı günü” bekliyorsun değil mi?
Bence o gün ya hiç gelmeyecek ya da yine bu adam arada bir görünüp, tekrar yok olacak.
Ta ki bir gün senin artık oyundan bıkıp, ondan vazgeçinceye kadar...
Senin ondan gerçekten vazgeçtiğini anlayınca, bu defa onun senin peşinden ayrılmama ihtimali de söz konusu. Ama artık onu ister misin bilemem.

Haberin Devamı

Arkadaşı uğruna beni terk etti

Merhaba ablacığım, sıkıntım için bana bir akıl vermenizi beklerim. Ben ondan önceki yaşantımda çok fazla uzun süreli ilişkiler sevmeyen biriydim.
Ama son olarak birine güvenmek istedim. Çevremde hoşlandığım kızın en yakın arkadaşı hakkında pek de iyi olmayan şeylerden konuşuluyordu. Buna rağmen ben hoşlandığım kıza karşı çok daha derin duygular hissetmeye başladım.
O da bu duygularıma karşılık verdi. Her şey çok mutlu giderken bana, “Bu durumu en yakın arkadaşıma söyleyemiyorum” diyerek benimle artık görüşmek istemediğini açıkladı.
Bizim o arkadaşıyla ilgili konuşmalarımızın farkında olduğunu, ona karşı haksızlık yapıldığını anlattı. Bu durumda benden ayrılmak zorundaymış. Başka bir şey varsa anlatmasını istedim. Ama “başka hiçbir şey yok, tek sebep bu” dedi.
Onun bana karşı boş olmadığını düşünüyorum ve bana yardımcı olmanızı ve akıl vermenizi istiyorum.
Cevabınızı heyecanla bekliyorum.
Rumuz: Şaşkın aşık

Haberin Devamı


YANIT

Belki de siz o yakın arkadaşla ilgili haksız dedikodular yapmışsınızdır. Olamaz mı? Bu genç hanım da, yakın arkadaşıyla ilgili bu konuşmaları yapanlar arasında, senin de olduğunu öğrenince kırılmış, üzülmüş.
En kötüsü de nedir biliyor musun oğlum; insanlar hakkında bilmeden, anlamadan, olur olmaz dedikodu yapıp, onların hayatlarıyla oynamak.
Ne tür dedikodular olduğunu tahmin edebiliyorum, gerçekten de üzücü şeyler bunlar. Böyle durumlarda insanın empati yapması, bir anlamda kendini o genç kızın yerine koyması gerekiyor.
Genç bir erkek olarak sen bile, hakkında ileri geri konuşulmasından eminim pek hoşlanmazdın. İşte bence senin ilgilendiğin bu genç hanımın da senden vazgeçmesinin tek nedeni bu.
Genç kızlar, yakın kız arkadaşlarına çok önem verirler, onları var güçleriyle korumaya çalışırlar.
Bu hoş olmayan davranışın konusunda kendini affettirebilir, onun gönlünü alabilirsen ne ala...

Haberin Devamı


Sevdiğim adam uyuşturucu kullanmaya kalktı

Sevgili Güzin Abla, yeni tanıştığım ve çok hoşlandığım bir genç var. Onunla heyecanlı bir ilişkimiz var. Çok çekici bir genç adam. Beni değişik ortamlara götürüyor, değişik insanlarla tanıştırıyor.
Çok eğleniyorum, hoşça vakit geçiriyorum. Yakışıklı ve zengin biri. Çevresinde pek çok güzel genç kız da var. Yüksek tahsilini yurtdışında tamamlamış, yeni dönmüş. Henüz çalışmıyor, çalışmak için kendine uygun bir iş arıyor.
Bu konuda pek de aceleci görünmüyor. “Neden ben” diye sorduğumda, “Sende beni çeken ilginç bir şey var. Diğer kızlardan farklısın. Çok temiz ve henüz açılmamış bir çiçek gibisin” diyor.
Zaman zaman içkiyi biraz fazla kaçırıp, sarhoş oluyor. Bir gün içkinin yanı sıra, uyuşturucu kullanmaya kalkıştığını fark ettim. Bu yüzden tartıştık.
“Bu kadar büyütme, merak etme bir kez kullanmakla hiçbir şey olmaz” dedi. Ben bozulunca kullanmaktan vazgeçti.
Gençlerin uyuşturucu kullandıklarını gazetelerde okuyoruz. Ama böyle iyi eğitimli bir gencin bile bunu denemek isteyeceğini görmek beni sarstı.
Her ne kadar bana bir daha asla yapmayacağını söylese de, bu durum beni gerçekten rahatsız etti. Onu seviyorum ama onunla görüşmeye devam etmeli miyim?
Rumuz: İnanmalı mıyım

Haberin Devamı

YANIT

Gerçekten bu genç adam doğru söylüyor olabilir. Sana değer veriyorsa, seni üzdüğünü, rahatsız ettiğini görüyorsa, bu hatayı tekrarlamayacaktır.
Ancak şunu da söylemek gerekirse, uzmanların bağımlılık konusunda hatırlattıkları en önemli şey, bir kez denemenin, arkasının da gelebileceğidir.
Bu genç adamın iyi niyetine inanıyorum. Yurtdışından döndükten sonra biraz boşlukta kalmış gibi...
Ona sevginle destek olursan, her şey düzene girebilir.
Bu vesileyle gençleri ve ailelerini uyarmak gerekirse, bir kereden bir şey olmaz diye düşünmek yanlış. Bu durumda bile gençlerin bağımlı olma riski var.

 

Yazarın Tüm Yazıları