Beni kandırılmak yıktı

Neredeyse bir yıllık ilişkimiz vardı. Sevgilim tarafından kandırıldım. Ondan ayrılmak değil de kandırması yıktı beni...

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, sevgilimle ayrılalı neredeyse bir yıl oldu. Uzun süredir de aklıma gelmiyordu. Hayatından çıktığım gün, “Belki her şeyin açıklaması vardır” diye mesaj attım ona. Bu mesajımla alay etti.

Aylar sonra tekrar hayatıma girmeye çalıştı, ben izin vermedim. Her yerden sildim, onu yazdığım anı defterlerimi bile attım. Onu sevmiyorum biliyorum, ama sadece bir özür istiyorum, küçücük bir çaba...

Yıllardır birbirimizin hayatındaydık. Çok kırıldım, çok parçalandım... Beni sevmediğini, aslında hayatında başkasının olduğunu öğrendim.

Kandırılmıştım. Hayatta en sevdiğim, en güvendiğim insan tarafından sevilmemek değil de kandırılmak üzdü beni. Ne yaparsam yapayım o an hissettiğim acıyı unutamıyorum.

Ona da bir şey olsun istemiyorum. Sadece içimdeki öfke nasıl geçecek bilmiyorum. “Bir gün yine eskisi gibi olacağız” düşüncesinden kurtulmak istiyorum.

Haberin Devamı

Kimseye anlatmıyorum içimdekileri, kendime bile.

Ben sadece eski günlerin hatrına bu öfkem bitsin istiyorum. Yeniden birini sevmeye çalıştım fakat olmadı, o da hayal kırıklığına uğrattı beni.

Çok yoruldum her seferinde en sevdiğim insanların ihanetine uğramaktan. Yoruldum artık.

Rumuz: Takma adım

YANIT

Sevgili kızım, sana geri dönmeye çalışması, kararlılığını yıkmış. Bu çok doğal. Büyük bir çaba göstermiş ve onu unutmaya çalışmışsın. Ama aslında tam anlamıyla unutamamışsın ki...
İçinde hâlâ onun seni nasıl kırdığının belirgin izleri var. Bu unutmak mı oluyor şimdi? Ondan hâlâ bir özür bekliyorsun. Onu unutmuş olsaydın umurunda olmazdı.
Ama bak “Sadece içimdeki öfke nasıl geçecek bilmiyorum. Bir gün yine eskisi gibi olacağız düşüncesinden kurtulmak istiyorum” diyorsun. Yani beklentilerin var onunla ilgili. Eğer onu gerçekten unutmak istiyorsan, yaşadıklarınızın üzerine bir çizgi çekeceksin.
O çizginin gerisinde kalanları unutacaksın. Bir anda o senin için bir yabancı olabiliyorsa, işte o zaman gerçek anlamda unutmuş olursun.
Aksi halde bu düşüncelerin ömür boyu peşini bırakmaz. Onunla yaşadıklarını sürekli yeni ilişkilerine de taşımaktan vazgeçmek zorundasın. O zaman yeni ilişkilerinde de hep yaşadığın bu olumsuzluklar seni etkileyecektir.
Sürekli bu yeni kişiye karşı kuşkuyla bakabilir, her an aldatılma endişesi taşıyabilirsin. Bu yüzden de mutlu olamazsın. Eski ilişkini gerçek anlamda beyninden, kalbinden, ruhundan silebilmelisin. Bunu yeni bir sevginin, yeni bir sevgilinin desteğiyle başarabilirsin diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Facebook’ta tanıştık diye ailem karşı çıkıyor

Merhaba Güzin Abla, Facebook’ta tanıştığım birine çok aşığım, onu çok seviyorum. Aynı şekilde o da beni çok seviyor. Onu babamla ve annemle tanıştırmak istiyorum ama ailem bu ilişkime karşı çıkıyor. “Facebook’tan bulduğun adam, adam değildir” gibi cümleler kuruyorlar.
Evlenmek istediğim tek erkek o, ondan başkasıyla yapamam. O da ailemle tanışmak, bu ilişkide ciddi olduğumuzu herkese göstermek istiyor.
Ben onunla 2 yıldır beraberim ve çok mutluyum ama ailemi ikna edemiyorum. Ne yapmalıyım? Sevdiğim adamla ailem arasında kala kaldım.
Rumuz: Facebook aşkı

YANIT

Sevgili kızım, bu sosyal medya aşkları yeni moda oldu. Özellikle de annenin, babanın kuşağındakilerin alışkın olmadığı bir durum.
Zaman zaman da pek olumlu sonuçları olmadığına şahit olabiliyoruz. İnternet aracılığıyla tanışan kişilerin birçoğu sahte kimlikli, bazıları evli barklı, gerçek kimliklerini gizleyen, para avcısı kişiler olabiliyor.
Bu yüzden ailenin böyle tepki göstermesine hak vermek gerekiyor. Belki senin tanıdığın bu genç adam bunlardan biri değildir. Umarım da öyledir. Ama yine de ona körü körüne inanmak yerine, biraz daha temkinli davranmalısın.
Çünkü bakıyorum kendini kaptırmış gidiyorsun. Onun ailenle tanışmak istemesi, seninle ciddi bir beraberlik düşünmesi olumlu işaretler.
Ama yine de dikkatli ol. Ailene de onu bir kez tanımalarını, üstelik büyüklerin olarak onunla tanışıp, hakkındaki gerçek düşüncelerini öğrenmek istediğini de belirtirsen, eminim bu beraberliğe ve senin sevgine daha bir saygıyla yaklaşırlar.

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları