Beni ameliyat eden doktoruma âşık oldum

18 yaşına yeni girdiğim günlerde büyük bir beyin rahatsızlığı geçirdim ve o yıl üç defa beyin ameliyatı geçirdim. İyileşip eski halime döndüm ama asıl sorunum başka. Beni ameliyat eden doktorlardan birine âşık oldum.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben 19 yaşında genç bir kızım. Geçen sene yani 18 yaşına yeni girdiğim günlerde büyük bir beyin rahatsızlığı geçirdim ve o yıl üç kez beyin ameliyatı geçirdim. 1.5 ay hastanede yattım.

Doktorlar benim içim ya ölür ya sakat kalır demişler. Ama Allah’a şükür iyileşip eski halime döndüm.

Ama asıl sorunum başka.

Beni ameliyat eden doktorlardan birine âşık oldum. Kendisi hakkında hiçbir şey bilmiyorum.

Sadece okuduğu üniversiteyi ve mezun olduğu yılı biliyorum; onu da sosyal medya hesabından öğrendim. Kendimce bir hesap yaptım ve onun benden 16 yaş büyük olduğunu anladım.  Yani 35 yaşlarında olmalı. Biliyorum benimki imkânsız bir aşk.

Bir kere ben onun yanına yakışmam zaten. O koskoca bir doktor, Bense açıktan lise okuyorum şu anda. Tedavi sürecinde çok kilo aldım ve bu yüzden vücudumda çok selülit oldu.

Haberin Devamı

Kilolarım gitti eski halime döndüm ama onlar hâlâ var. Bu yüzdende çok özgüvensizim.

Güzin Abla ben bu adamı sevmekten nasıl vazgeçebilirim, nasıl unutabilirim onu? Sürekli sosyal medyadan fotoğraflarına bakıyorum.

Her gün onu düşünüp hayaller kuruyorum. İmkânsız olduğunu biliyorum üstelik ama engel olamıyorum. Artık onu unutup önüme bakmak istiyorum.

Kendime de çok kızıyorum koskoca doktorla ilgili böyle şeyler düşündüğüm için kendimden utanıyorum.

“Uzak dur, görme” deseniz 6 ayda bir kontrol var, görmek zorundayım.

Ne yapmalıyım?

 Rumuz: İmkânsız Aşk

YANIT

Sevgili kızım, önce yaşadığın bu çok ciddi rahatsızlık nedeniyle sana geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ve sana hatırlatmak zorundayım, kendini olur olmaz şeyler için üzmen çok yersiz ve gereksiz...

Bu arada söylemeliyim ki, kadınların kendilerini yeniden sağlıklarına kavuşturan doktorlarına âşık olmaları sıklıkla rastlanan bir durumdur.

Hele senin yaşında, senin gibi ölümden dönmüş bir genç kızın, eminim ona sıcak davranan, bir an önce iyileşmesi için moral vermeye çalışan genç bir doktorun, sadece bir gülümsemesine bile âşık olması çok doğal görünüyor.

Bunda kendini suçlu hissedecek bir şey yok. Bu duygu aşktan çok minnetle karışık bir hayranlık duygusudur, aslında.

Haberin Devamı

Bu genç doktorun huyunu suyunu bilemezsin. Daha da önemlisi, hakkında hiçbir şey bilmiyorsun...

Büyük ihtimalle evli, çocuk sahibi biridir.

Öyle değilse bile, eğer dediğin gibi 35 yaşlarında bir adamsa elbette bir sevgilisi, bir ilişkisi vardır. Olmasa bile, sana karşı doktor hasta ilişkisi dışında herhangi bir yakınlık duyduğunu düşünmüyorum.

Sen “uzak duramıyorum” derken 6 ayda bir göreceğin ve gidip muayene olacağın bir doktordan söz ediyorsun.

Bu genç adamın senin tüm hayallerini kapsaması çok normal değil.

Ama sen sanırım şu sırada, biraz da geçirdiğin rahatsızlık nedeniyle, pek fazla sosyalleşemiyorsun. Okula bile gitmeyip, evden açık liseye devam ediyorsun.

Haberin Devamı

Bu durumda yaşıtların gibi arkadaş edinemiyorsun. Kısacası yalnızsın...

Bundan sonra iyileştiğine göre, artık sosyalleşebilirsin. Kurslara gidersin ya da belki ufak ufak çalışma hayatına başlayabilirsin. Bu şekilde takıntı haline getirdiğin, bu olmayacak aşk ya da hayranlık duyguna noktayı koyabilirsin...

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları