Annemle babam birbirini aldatıyor

Annemle babam birbirini aldatıyor. İkisini de başkalarıyla mesajlaşırken yakaladım. Onlarla aynı evi paylaşmak istemiyorum. Ama maalesef evden ayrılmak için daha çok küçüğüm.

Haberin Devamı

Birkaç sene önce babamın annemi aldattığını gördüm. Daha doğrusu başkasıyla yazıştığını. Ben o kadını tanıyorum, çok da severdim o zamana kadar. Ardından babamın geçmişte de annemi aldattığını keşfettim.
Şimdi ise annemi yakaladım. Annem son zamanlarda değişik davranıyordu. Ben de şüphelenmiştim ve annemin telefonuna baktığımda haksız olmadığımı anladım. Annem de çok uzun süredir babamı aldatıyormuş. 2014 yılından beri bir adamla mesajlaşıyor. Sonuç olarak ikisi de birbirini aldatıyor. Ben babama son zamanlarda sıcak davranamıyordum. Anneme hep çok iyi yaklaşıyordum. Üzülmesin diye... Ama annemin de aynı şeyi yaptığını öğrenince ikisinden de tiksinmeye başladım.
Artık onlarla aynı çatıyı paylaşmak istemiyorum. Henüz 13 yaşında olduğum için ayrı eve çıkma şansım da yok ne yazık ki.
Ancak bana bir sürü imkan sunuyorlar, her istediğimi yapmaya çalışıyorlar.
Birbirlerine rol yaparken bana da rol yaptıklarını düşünüyorum. Lütfen bana yardım et Güzin Abla. Ben bu yükü kaldıramayacak kadar küçüğüm. Bütün bu olanlara göz yummak istemiyorum. Ama ailemin dağılmasını da istemiyorum... ◊ Rumuz: Küçük yaşta

YANIT

Haberin Devamı

Canım kızım, bütün bu yaşadıklarını kaldıramayacak kadar gençsin. Ben annenle babanın bu kadar yanlış bir tutum içinde olduklarına inanmak istemiyorum. Acaba sen okuduklarından ters anlamlar çıkarmış olabilir misin?
Eğer eminsen, annenle babanı ayrı ayrı karşına alıp, olan bitenden haberin olduğunu onlara açıklayabilirsin.
İkisinin birbirinden haberi olmamalı. Bu çarpık ilişkilere son verecekler mi, yoksa boşanıp her ikisi de kendi yollarına mı gidecekler, bu tercih onlara kalmış.
Senin olanlardan haberin olduğunu bilmeleri belki utanıp, silkinmelerini ve akıllarının başlarına gelmesini sağlayabilir. Ama bir başka olasılık daha var ki, o da senin bir çocuk olduğunu söyleyip, işin içinden sıyrılmaya çalışmaları, seni suçlamalarıdır.
Bu arada sevgili çocuğum, annenle babanı suçlamakta haklısın ama onlardan nefret etmen, tiksinmen oldukça acımasız.
Büyüklerin hatalarında ne gibi nedenleri olduğunu bilemeyiz. İnsan bazen hiç istemediği hatalara da düşebilir. Ne olursa olsun, onlar senin anne ve babandır. Ve her ne olursa olsun, onlar seni gerçekten seviyordur.

Haberin Devamı

 Eşim hâlâ eski sevgilisiyle görüşüyor

Merhaba Güzin Abla, 4 yıllık evliyim ve eşim evlendiğimiz ilk günden beri eski sevgilisiyle görüşüyor.
Bu durum her zaman devam etti, ben konuyu açtığımda, bana kızıp, “Ben seni seviyorum, gerisini boş ver, onlar benim ancak eğlencem olur, ben sana aşığım” diyor ama hiç inanmıyorum. Çünkü sürekli mesajlaşıp, saatlerce telefonda konuşuyorlar. Beraber fotoğrafları da var.
Kızın ablasına bile gitmiş. Yüzüne vurduğumda “Öylesine gittim, düşündüğün gibi bir şey yok, sevmiyorum onu” diyerek geçiştirdi.
Öyle bunaldım ki, size anlatamam. Kimseye de söyleyemiyorum bu durumu. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen bana akıl verin.
Üstelik bu kadın benim evimin içinde olan biten her şeyden haberdar. Bir gün bana mesaj attı. “Kocan seninle zorla evlendi, bana inat olsun diye. Seni sevmiyor, sadece kendini mecbur hissettiği için seninle beraber” dedi. Eşime söyledim, “O seni kandırıyor, aramızı bozmak istiyor” diye yanıt verdi. Sence bu nasıl bir şey, ben bundan nasıl kurtulacağım?
◊ Rumuz: Aldatma

YANIT

Haberin Devamı

Kızım, bağışla ama bu duruma katlanıp katlanmamak tamamen sana bağlı. Normalde, bir kadının bu senin yaşadıklarına isyan etmesi gerekir. “Madem beni seviyorsun, artık onunla görüşmeni istemiyorum” diyerek rest çekmeliydin.
Hatta “Ya o, ya ben” diyebilecek cesareti göstermen gerekirdi. Ama sen yıllardır ses çıkarmıyorsun. Çünkü eşine güvenemiyorsun. Böyle bir durumda çekip gitmesinden, sana sırtını dönmesinden korkuyorsun.
Eşinin o eski sevgilisiyle sadece telefonla iletişim kurduğunu düşünmek biraz saflık olmuyor mu?
Bana sorarsan kızım, eşin onunla ilişkisini hiç bitirmemiş. Sen bu duruma katlandığın sürece de, bu böyle devam eder.

Yazarın Tüm Yazıları