Ailem ilişkime karşı çıkıyor

8 aydır süren bir ilişkim var. Ama ailem o kişiyle birlikte olmamı istemiyor. Sebebi ise, erkek arkadaşımın memleketi. Bu duruma bir anlam veremiyorum.

Haberin Devamı

21 yaşındayım ve üniversitede okuyorum. Benden bir yaş büyük bir erkek arkadaşım var. 8 aydır birlikteyiz. 

Daha önce denedim ama ilişkimi aileme söyleme cesareti bulamadım. Ama ailem 2 kez gördü erkek arkadaşımı, karşı geldiler. Ondan ayrılmamı istediler. Ayrılmaya kalktım, erkek arkadaşım ayrılmamıza razı olmadı, ilişkimize devam ettik.

Hâlâ gizli saklı görüşüyoruz. Erkek arkadaşım hep sabretmemiz gerektiğini söyledi. 8 aydır sabrediyoruz. Ama her seferinde karşımıza bir engel çıkıyor.
“Üniversiteye gidiyorum, 21 yaşındayım, bana bu kadar baskı yapamazsınız” demek istiyorum ama biliyorum ki hem ailemle hem erkek arkadaşımla aramız yine bozulacak. Erkek arkadaşım benim için her türlü fedakarlığı yapıyor.
Aynı şehirde, aynı üniversitede okuyoruz. “Belki buradan gidersem her şey düzelecek“ diyor ama ben onu bırakmıyorum. Biliyorum ki o da bunu mecburiyetten söylüyor. Ayrılmak istemiyoruz. Bu aşamaya kaç kez geldik ama kopamadık birbirimizden. Ailemin istememe sebebi de şehir farkı. Nedense ailem bazı şehirlerde doğmuş olan insanları sevmiyor. Lütfen bana akıl verin...

Haberin Devamı

Rumuz: Anlamsız inat

 

Bu inat ya da anlamsız bir karşı koyma değil kızım; ne yazık ki ülkemizde giderek daha çok görülen bir ayrımcılık.
Ve ben bu tutuma çok fazla üzülüyorum. Ne demek bazı şehirlerde doğmuş insanları sevmemek! Onlar da bizim insanımız değil mi?
Bu kamplaşma, bu önyargı ülkemizi de etkiliyor, uçuruma sürüklüyor. Halkımız, en çok beraberliğe, bütünleşmeye ihtiyaç duyduğumuz şu kritik günlerde, bu yanlış düşünceler nedeniyle çekirdek aileden başlayıp, tüm ülkeye yayılan düşmanca bir tavır içinde. Sen üniversiteye giden, aklı başında bir genç kızsın. Bu konuda aileni etkilemeyi düşünmelisin. Olayı bu kadar basit görmemelisin.
Bu sadece iki sevgiliyi ayırmak için bir bahane değil kızım, çok daha ciddi bir konu... Ama siz gençlere işte bu gibi ülkemizi ilgilendiren önemli sorunlar karşısında çok büyük görevler düşüyor.
Yalnızca sevgini kurtarmak için değil, aileni bu yanlıştan döndürmek için çabalamalısın.
Yazık olmaz mı böyle birbirini tamamlamış iki gencin böyle yanlış bir düşünce yüzünden ayrılması... Bence asla pes etmeyip, aşkınız için birlikte mücadele etmelisiniz.

 

Haberin Devamı

Mültecilere giysi yardımı yapmak istiyoruz

Bir yürek yarası olan mültecilere önümüzdeki soğuk günler için giysi göndermek istiyoruz. Ancak nereye ve hangi ciddi adrese yönleneceğimizi bilemiyoruz. Bu konuda bildiğiniz düzgün bir kurum varsa, paylaşırsanız seviniriz.
Rumuz: Nesli A.

Bu konuda pek çok kişi aynı istekte bulunmuştu. Her zorlandığımda yardım istediğim okul grubumdan destek aldım, gerçekten ciddi bir cevap geldi:
“Ben Kaş-Meis Mülteci Derneği’nin bir üyesiyim. Kaş ve dolayısıyla Meis’te durum tam anlamıyla bir facia. Ege Denizi’nin artık tehlikeli olması yüzünden mülteciler Kaş’a akın etmiş durumdalar.
Bilindik yollarla da kendilerini bir şekilde Meis Adası’na atma derdindeler. Bu konuda Yunan ve Türk yetkililer uyum içinde çalışıyorlar. Meis’in nüfüsu 300 iken 700-800’e çıktı ve kesinlikle mülteci yükü ile başa çıkamıyorlar.
Her türlü kışlık giysi, ayakkabı ve bebek eşyasına ihtiyaç var. Meis’e gitme çabasındaki mültecilere eşya yardımı yapmak isteyenler aşağıdaki adrese kargo gönderirlerse makbule geçer.
Aslıgül Levack
Adres: Bülent Kalkavan Sok. No: 18, Çukurbağ Yarımadası Kaş / Antalya
Mail: asligullevack@hotmail.com

 

Yazarın Tüm Yazıları