Avrupa’da sahne bizim

Basketbol heyecanın ateşi, Bursa’da bu sezon yüksek derecelerde yanacak.

Haberin Devamı

Temsilcilerimiz, hazırlık dönemlerinin ardından iddialı kadrolar oluştururken; hem liglerde, hem Avrupa serüvenlerinde yeni bir başarıyı sunmak için mücadelelerini sergileyecek.
2 haftalık süreç geride kalmışken, bu doğrultuda kulüplerimiz de süreçlere ilişkin bir takım fikirler vermeye başladı.
Şu bir gerçek ki; her kademede ve her alanda Bursalılar basketbola doyacak.
Kazanan ile başlıyoruz...

BURSASPOR EUROCUP’A MÜTHİŞ BAŞLADI

Frutti Extra Bursaspor, geçtiğimiz sezon Avrupa’da elde ettiği sükseli başarının ardından önemli bir misyon da edindi.
Başarıya ulaşmak kadar, daha zorlayıcı olan bu başarıyı istikrar haline getirerek koruyabilmektir.
Kan kayıpları yaşansa da, yine doğru bir organizasyona rastladığımız kulüpte oyun mantalitesi ve kurgusundaki çarklar, kaldığı yerden işlemeye devam ediyor.
Ligde iki maçından da galibiyetle ayrılarak iddialı bir başlangıca imza atan Frutti Extra Bursaspor, Avrupa’ya da dolu dizgin başladı.
Geçtiğimiz akşam EuroCup’taki bu sezon ilk randevusuna Slovenya’da çıkan temsilcimiz; Cedevita Olimpija karşısında parkeden 81-73’lük galibiyetle ayrıldı.
Anımsayacak olursak, geçtiğimiz sezon çeyrek finalde iki ekip karşı karşıya gelmiş ve yine Slovenya’da oynanan randevudan temsilcimiz, son ana dek büyük heyecana sahne olan maçtan galip ayrılarak, final yolunu başlatmıştı.
Baktığımızda; o günden bugüne 6 aylık bir süreç geçti.
Ancak Frutti Extra Bursaspor, gerek tecrübe birikimini gerekse kadro mühendisliğini öylesine artırarak sürdürdü ki, farklı galibiyet de kendiliğinden geldi.

Haberin Devamı

SAVUNMA GELİŞTİ

Skor yükü Onuralp Bitim, Anthony Clemmons ve Yiğitcan Saybir üzerinden şekillense de süre alan diğer 5 oyuncunun da savunma katkılarıyla birlikte oluşturduğu direnç ve hücum yönlendirmeleri, her takımın adaptasyon adına zaman istediği şu süreçte çarkı işletiyor.
Bu alanda kulüp gerçekten tarih yazıyor.

BAŞARI İSTİKRARIN SONUCU

Başarılar gelir, geçer... Ancak şu var ki, üzerine her daim koyarak ilerlemek, doğru organizasyon şemasında bütünleşerek, her noktadan kitleyi tek bir arma etrafında birleştirebilmek, bu organizasyonun unutulmayacak bir parçası.
Dolayısıyla temsilcimiz, güven veriyor, umut vaat ediyor.
Bu çizginin de süreceğine dair inançlarda en ufak bir tereddüt yok; zira, idari yapıdan tutun parke içerisine dek uzanan yelpazede her bir noktasında büyük emek var.
Frutti Extra Bursaspor, artık Türk basketbolunun da bir gerçeği haline dönüştü.
Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...

Haberin Devamı

DAHA İYİ ŞUTLAR ATTIK

Başantrenör Dusan Alimpijevic de maç sonunda şunları söyledi;
“Oldukça sıkı, her iki taraf için de zor bir maçtı. Her iki takım için de inişli çıkışlı oldu. Cedevita Olimpija bu maçı kazansaydı, bu maçı da hak ederdi diyebilirim. Biraz daha konsantreydiler. Belki daha iyi şutlar attık. Her iki takımın da bazı oyuncuları eksik olduğunu görebiliyorduk. Ama hayat bu, devam etmek ve uyum sağlamak zorundayız. Böyle bir rekabete başlamak her zaman iyidir.”

TOFAŞ ZAMAN İSTİYOR

TOFAŞ, bu sezon da yeni bir oluşuma gitti.
Disipliniyle ön plana çıkan Yunan koç Dimitrios Priftis’e takımı emanet eden temsilcimiz, Avrupa’nın parmakla gösterilen isimlerini de kadrosuna dahil etti.
FIBA Şampiyonlar Ligi elemeleri nedeniyle sezonun bir tık erken açılışının yanı sıra, mevcut kadro bünyesindeki sakatlıklar, şu an tam anlamıyla takımın potansiyeline ilişkin eksik veriler sunuyor.

Haberin Devamı

CAN SIKAN SÜREÇ

Ancak can sıkan bir süreç yaşandığı da aşikar...
Temsilcimiz, geçtiğimiz akşam FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Strasbourg deplasmanına çıkarken, uzatmalarda 94-89 kaybetti.
Avrupa’da oynadığı ikinci maçından da mağlubiyetle ayrılması, grupta artık hatanın kabul edilemeyeceği bir noktaya getirdi.
Şu an temsilcimiz grupta son sırada galibiyetsiz yer alırken, geriye 4 maç kaldı.
Liderin Son 16 Turu’na, ikinci ve üçüncü sıradaki ekibin ise play-off’a kalacağını düşünürsek, bu mağlubiyetlerin yolu bir hayli çetrefilli hale getirdiği ortada...

OYUNUNUN SONUNU İYİ OYNAYAMIYOR

Bu etrafta şuna dikkati çekmek gerekiyor;
TOFAŞ Basketbol Takımı, yaklaşık 1 aylık süreçte Şampiyonlar Ligi elemelerini bir kenara bırakacak olursak oyununun sonunu iyi oynayamıyor.
Ligde de Konyaspor deplasmanında temsilcimiz, final periyoduna maça ortak bir şekilde girmesine karşın son periyodu 21-11’lik skorla geride tamamlamış ve mücadeleyi de 80-66 farklı bir skor ile kaybetmişti.

Haberin Devamı

İPLERİ RAKİBE VERİYOR

Avrupa’da da grubun ilk maçında Murcia deplasmanına çıkıldı, son periyoda eşitlikle girilirken bu andan sonraki 3 sayılık fark, maçın 75-72 kaybedilmesine neden oldu.
Geçen gün oynanan Strasbourg deplasmanında da ne yazık ki benzer bir durum söz konusu; final periyoduna 62-54’lük üstünlükle giren temsilcimiz, yine kader çeyreğinde ipleri rakibe verdi ve bu kez 76-76’lık uzatmaya giden maçta kaybetti.

UMARIM GEÇ KALINMAZ

Açıkçası 27 sayı ile oynayan Rob Gray’in üzerine skor yükünü çektiğinizde, Tyler Ennis ve Braimoh’nun destekleri de bir noktaya kadar götürdü.
Geride kalan oyuncular, dar rotasyonun da etkisiyle oyunun sonunu getiremedi.
Elbette sakatların iyileşmesi ve rotasyonun da genişlemesiyle birlikte, daha kaliteli dokunuşları sezon içerisinde göreceğiz ancak Avrupa için geç olmaması gerekiyor.

Haberin Devamı

DAR ROTASYON KADROYU KISITLADI

Dimitrios Priftis de maç sonu yaptığı açıklamada şöyle konuştu;
“Özellikle rakibimize çok fazla hücum ribaundu imkanı verdik. Maçın sonunda bazı oyuncularımıza fazla süre verdik. Bu yüzden maçın da uzatmaya gitmesiyle ve savunmada yorgunluğun etkisiyle sıkıntılar yaşadık. Buna bağlı olarak da uzatma periyodunda 5 dakikalık sürede 18 sayı yedik. Sonuç olarak bazı şeyleri daha iyi yapmalıyız ve gruptaki son 4 maçta savaşmalıyız.”
Rob Gray de benzer duruma işaret ederek, “Topun değerini bilerek oynamalıyız. Çok fazla top kaybı yaptık ve savunmada da rakibimize ribaund imkanı verdik. Maçın sonunda yine de kazanma fırsatımız vardı ancak değerlendiremedik. Bu tür anlar için kendimizi hazırlamamız gerekiyor ki yakın geçen maçlarda kazanma fırsatımız olsun” ifadelerini kullandı.
İlkan ve Berke’nin sakatlığının da büyük etki ettiğini düşünürsek, TOFAŞ için biraz daha beklemek gerekecek.

Yazarın Tüm Yazıları