Gürkan Dural

Teşekkürler Bursa

4 Haziran 2023
Türk basketbolunun en üst noktalarında, yarışmacı kimlikleriyle parkede yer alan Bursa temsilcileri, acısıyla tatlısıyla bir sezonu geride bıraktı. TOFAŞ ve Frutti Extra Bursaspor, BSL’de; Final Spor ise TBL’de play-off oynama başarısı gösterirken, çeyrek final serüvenlerinde havlu attı.

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR KİMLİĞİNİ KORUDU

FRUTTİ Extra Bursaspor, çok kısa bir süreçte yakaladığı ivme ile birlikte gelişen, dönüşen ve bir sonraki adımını hedefleyen bir kimliğe büründü.
Alt liglerden, bugüne dek gelinen zamanda kulübün içerisinde oluşturduğu dinamik ve oyuncu ekseninde gerçekleştirdiği bütünleştirici düşünce, parkede de meyvesini verdi.
Bu kapsamda önceki sezon gelen Avrupa finali ile birlikte, BSL play-off’unda da Fenerbahçe Beko’yu ekstra maça zorlamak, kulübün gösterdiği çabaların neticesi olarak, bu sezona daha umutla bakılmasını sağladı.
Hep dile getirdiğimiz üzere; başarıyı asıl kılan, istikrarını koruyabilmektir.

RAKİPLERİNİ ZORLAYAN BİR TAKIM OLDU

Her ne kadar ülkede yaşananlar neticesinde çok özel bir süreç geride kalsa da, kulüp geride bıraktığı başarının sorumluluğunu bu sezon da dirençli bir şekilde omuzladı.

Yazının Devamını Oku

Bursaspor yeni döneme giriyor

4 Haziran 2023
YÖNETİMİN kararını aldığı Olağanüstü Genel Kurul, 17 Haziran’da -çoğunluk sağlanamazsa- 25 Haziran’da çoğunluk aranmaksızın Sütaş Timsah Park’ta gerçekleşecek.

Aday olması beklenen isimler kulislerde sıklıkla dillendirilirken, aday yahut adaylar 10 Haziran tarihine kadar listelerini Divan Başkanlık Kurulu’na teslim edecek.
Kulüp tarafından yapılan bilgilendirmede de; 4 bin 286 üyenin, 3 bin 636’sının oy kullanabileceği açıklandı.
Camia esasında hiç de yabancı olmadığı bir süreci yaşayacak.

GÜNLÜK ÇÖZÜMLERE BEL BAĞLANIYOR

Bundan önceki dönemlere de baktığımızda, özellikle son yıllarda yönetimlerin ömrünün yalnızca bir sezonluk, hatta bazılarının sezonu tamamlayamadığını görüyoruz.
Belli bir istikrarın oluşamamasının temelinde de güvensizlik yatıyor.
Ne yazık ki Bursaspor camiası, uzun yıllardır her noktasına güven duyabileceği bir yönetim arayışında ve henüz buna ulaşabilmiş değil.

Yazının Devamını Oku

Bursaspor’un geleceği gençler

13 Mayıs 2023
BURSASPOR, uzun yıllardır sahip olduğu üreten ve geliştiren yönüyle bir futbolcu fabrikasını andıran kent kimliğine bezeniş durumda.

Öyle ki yakın zamanda her açıdan bu yönün çeşitli örneklerine şahitlik ettik.
Son 15 yıllık süreçte Bursaspor, özellikle alt yaş kategorilerinde büyük başarılara ulaştı.
Gelin şu başarılara bir göz gezdirelim;

YILLAR GEÇTİKÇE HEP ÜZERİNE KOYDU

2009/10 sezonu kapsamında Akademi U16 Ligi Finalleri’nde üçüncülük yaşanırken, geleceğin temelleri de yavaş yavaş atılmaya başlandı.
2010/11 sezonuna gelindiğinde bu temeller kendisini şampiyonluk olarak gösterdi.

Yazının Devamını Oku

Ah o kaçan puanlar

6 Mayıs 2023
“Takımın ortaya koyduğu direnç ve mücadele, doğru hamleler gerçekleştiğinde potansiyeli ortaya çıkardı. Önümüzdeki sezon, takviyeler ile birlikte takımdaşlığın korunarak şampiyonluğa inançlı bir kimliğin ortaya konulması gerekiyor.”

BURSASPOR, sezonun ikinci yarısı itibarıyla büyük bir dönüşüm içerisinde.
Esasında tüm parametreler, yavaşça işleyen çarkın bir göstergesi.
Kısaca özetleyecek olursak; karmaşık bir süreçten geçerek sezona eksiklerle başlayan takımın zorunlu olarak yöneldiği gençlerin giderek deneyim kazanması, ilk yarıda olmayan teknik heyet dokunuşlarının oyun üzerindeki etkisi, oyuncuların birlikte oynayarak birbirlerinin oyun felsefelerini anlamaları, sorumluluk ve omuzlardaki yükün getirdiği baskıyla başa çıkabilir konuma psikolojik gelmek, Bursaspor’u ilk yarıdaki kâbustan uyandırdı.
Bunlar zaten hepimizin malumu...

PLAY-OFF HATTININ YALNIZCA 6 PUAN GERİSİNDE

Sürece baktığımızda birbirini etkileyen yanlışlar ve akabinde devam eden doğrular bütününü görüyoruz fakat içten içe geçmiş maçlara da hayıflanmaktan kendimizi alıkoyamıyoruz.
Bakınız; sezonun ilk yarısını sadece 18 puan ile tamamlayan Bursaspor, ikinci yarıda oynadığı 14 müsabakada 27 puanı hanesine yazdırdı ve ligin son 3 haftasına 45 puanda giriyor.

Yazının Devamını Oku

Gelecek bugünden kurulmalı

30 Nisan 2023
SON dönemlerde kentte oluşturduğu umut atmosferiyle yeniden lig hedeflerine dahil olan Bursaspor, mücadele ruhuyla bir süredir namağlup unvanını sürdürüyor.

Timsah, lig serüveninde öylesine keskin bir çizgide bulunuyor ki; bundan sonraki birkaç müsabakadan çıkaracağı altın değerinde puanlar play-off umudunu, kaybedeceği puanlar da düşme riskini yeniden ortaya koyacak.
Bu bağlamda takım, her ne kadar kaybetmeme kimliğiyle ön plana çıksa da, kazanması gerekliliği de göz ardı edinmemeli.
Esasında Menemen FK ve son olarak Isparta deplasmanında gösterilen oyun ve çaba, bugünden başlayacak ölçüde kalan maçlar için takımı ateşliyor.
*
Oyuncuların saha diziliminden taktik parametrelere bağlılığı, bununla beraber kondisyon açısından daha dirençli görüntü, her dakikadan taraftarın da çekinmeyerek, umutlanmasını sağlıyor.
Ancak bir gerçek de var ki; takımın potansiyelinin henüz tam olarak açığa çıkmadığı ve kısa süreçte de bunun olanaksızlığı...
Dolayısıyla Bursaspor bundan sonraki süreçlerinde muhakkak suretle ateş hattından tamamen uzaklaşarak, toplayabildiği kadar puanla sahadan ayrılıp play-off umudunu ufak da olsa devam ettirebilmeyi amaçlamalı.

Yazının Devamını Oku

Bursaspor’un odağı play-off

29 Nisan 2023
Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde normal sezonun sona ermesine 1 aydan daha az bir süre kaldı. Temsilcilerimizin play-off şanslarındaki konumlarını ve alt liglerde yer alan takımların son durumlarını sizler için derledik.

FRUTTİ Extra Bursaspor için kilit nokta; kondisyon ve konsantrasyon.
Takımın, ligde kayıplarının önemli bir bölümünü Avrupa müsabakaları dönüşlerinde yaşadığını düşünürsek, şaşalı geçen son yılın ardından yeni bir ivme istikrarı oluşturabilmek oldukça güç.
Nitekim ligdeki son müsabakalar, takımın da tamamen hedefe yönelik hareket ettiğini gösteriyor.
Kazanılan son 3 maç, normal sezonun sona ermesine sayılı günler kala play-off hattı sırasında mümkün olabilecek en iyi noktalardan birini sunuyor.
Şu an 5’inci basamaktaki temsilcimiz, en yakın rakibinin üç galibiyet önünde ve hemen üzerindeki Anadolu Efes’i yakalaması ise oldukça zor.
Bu sebeple kalan maçlar, bir nevi play-off sürecine hazırlık olmakla beraber mevcut konumu koruma gereksinimi taşıyacak.

PLAY-OFF’TA ANADOLU EFES’LE EŞLEŞEBİLİR

Tabii burada yüksek ihtimal bir Anadolu Efes eşleşmesi, Timsah’ı zor bir yoldan sürece dahil edebilir.

Yazının Devamını Oku

Timsah rotaya oturdu

16 Nisan 2023
BURSASPOR’un son zamanlardaki başarısının sırrı, evvela takım kimliği kazanması ile birlikte ortaya koyulan strateji.

Takım, daha önce maçlara kıyasla artık kendinden emin, disiplinli ve sonuca yönelik bir oyun sergiliyor.
Özellikle hücum aksiyonları açısından orta alanda topu dolaştırmak yerine artık daha dikine bir oyun, kanatların daha etkin kullanımını ve savunma ile orta saha bloklarının daha fazla yardımlaşmasını görüyoruz.
Tabii bir anlamda bu durum, ligin orta sıralarında yer alan ekipler ile arasında bariz bir kalite farkının olmadığının da işaretçisi.
Zira; bu ligde yeteneğe ihtiyaç duyduğunuz kadar en önemli etkenlerden birisi de mental güç.
*
Mücadelelerde daha sakin kalan, psikolojik üstünlüğünü 90 dakikaya yayan ekipler, sonuca da direkt olarak ulaşıyor.
Bursaspor’un değişiminde ana etkenlerden biri de, oyununa duyduğu güven ile birlikte ligde belli bir tecrübenin de edinebilmesi.

Yazının Devamını Oku

Haydi salona

2 Nisan 2023
FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin 18 yaş altı turnuvası, Bursa için özel bir anlam ifade ediyor.

TOFAŞ’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan organizasyon, aynı zamanda kentin uluslararası çapta kulüpler düzeyindeki ilk organizasyonu olacak.
Hem kentin tanıtımı noktasında, hem basketbolu en temelinde buluşturma açısından önemli bir adım.
Basketbolda hali hazırda kulüplerimizin Avrupa’da sportif başarıyla taçlandırdığı yolculuklarında, diliyoruz ki bundan sonraki süreçte organizasyon açısından da parmakla gösterilen kentlerden biri olacağız.
Hangi spor branşı olursa olsun, genç odaklı turnuvaların bir penceresi geleceğe bakar.
*
Burada canlı izlenecek ve potansiyelleriyle kendilerini ön plana atacak oyuncular, belki de Avrupa basketbolunun geleceğine yön verecek, kim bilebilir?
Özellikle spor ülkesi olduğumuzdan, her bir seyircide bu tarz temelden keşifler ve seyrin hazzı, oyuncuların gelişimleri ve damga vurur hale gelmesiyle birlikte ağızda güzel bir tat bırakır.

Yazının Devamını Oku