Bursaspor’un odağı play-off

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde normal sezonun sona ermesine 1 aydan daha az bir süre kaldı. Temsilcilerimizin play-off şanslarındaki konumlarını ve alt liglerde yer alan takımların son durumlarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

FRUTTİ Extra Bursaspor için kilit nokta; kondisyon ve konsantrasyon.
Takımın, ligde kayıplarının önemli bir bölümünü Avrupa müsabakaları dönüşlerinde yaşadığını düşünürsek, şaşalı geçen son yılın ardından yeni bir ivme istikrarı oluşturabilmek oldukça güç.
Nitekim ligdeki son müsabakalar, takımın da tamamen hedefe yönelik hareket ettiğini gösteriyor.
Kazanılan son 3 maç, normal sezonun sona ermesine sayılı günler kala play-off hattı sırasında mümkün olabilecek en iyi noktalardan birini sunuyor.
Şu an 5’inci basamaktaki temsilcimiz, en yakın rakibinin üç galibiyet önünde ve hemen üzerindeki Anadolu Efes’i yakalaması ise oldukça zor.
Bu sebeple kalan maçlar, bir nevi play-off sürecine hazırlık olmakla beraber mevcut konumu koruma gereksinimi taşıyacak.

Haberin Devamı

PLAY-OFF’TA ANADOLU EFES’LE EŞLEŞEBİLİR

Tabii burada yüksek ihtimal bir Anadolu Efes eşleşmesi, Timsah’ı zor bir yoldan sürece dahil edebilir.
Ancak rakip kim olursa olsun, iç sahada oluşturulacak baskı maçın kilidini final müsabakasına götürebilir ki, istikrarsızlığıyla ön plandaki Anadolu Efes karşısında da bir sürpriz neden gelmesin?
Takım için olmazsa olmazlardan birini yüksek kondisyon olacak.
Bu yıl yorulan, yıpranan bir süreçte takımın dinlenerek tüm potansiyelini açığa çıkaracağı finaller, kuşkusuz gelecek için büyük bir umut taşıyacaktır.

TOFAŞ İVME YAKALADI

TOFAŞ Basketbol Takımı, uzun bir süreç kayıplarla götürdüğü sezonda yeniden bir umut ışığı buldu.
Özellikle Başantrenör Orhun Ene’nin takım üzerindeki etkinliği ve taktiksel uyum ile birlikte temsilcimiz, son oynadığı iki müsabakadan galibiyetle ayrıldı.
Bu maçlardan şüphesiz en keyifli yanı Anadolu Efes’in içeride devrilmesi oldu.
Çok ciddi bir savunma konsantrasyonu ile birlikte çıkışan müsabakada, ligin şampiyonluk adaylarından bu takımı yalnızca 63 sayıda tutabilmek, Ene’nin dokunuşlarının parkede karşılık bulduğunun bir göstergesi.
Aslında TOFAŞ’ı da takım yapan yegane kimliği, yıllardan itibaren gelenekselleşen düzeyde savunma oldu.
Kayıplarla geçen dönemin ardından artık temsilcimiz de mevcut puan cetvelinde play-off hattında kendine yer buldu.
11 galibiyetli 5 takım olduğunu düşünürsek, kalan haftalarda takım bu avantajını koruyabilmek için parkede mücadele verecek.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK SINAV OYUNU TUTABİLMEK OLACAK

Aslında bunun için de o kadar iyi doneler var ki;
Ligdeki son 5 müsabakada 4 galibiyet, yalnızca lig lideri Türk Telekom’a kayıp ancak o da son saniyelere kadar heyecanın yaşandığı bir mücadelede, daha disiplinli ve oyuncu paylaşımlı hücum organizasyonları, savunmadaki disiplin, tribünlerin parke ve takım üzerinde öncelere kıyasla nispeten daha etkin oluşu ve elbette teknik heyetin dokunuşları.
TOFAŞ için bundan sonraki en önemli sınav bu oyunu tutabilmek ve aynı çizgiyi sürdürebilmek olacak.
Sonlara doğru çıkış gösteren temsilcimiz, Play-Off şansını koruyabilirse, kente büyük heyecan yaşatacaktır.

FİNAL TECRÜBESİNİ KULLANACAK

Haberin Devamı

TÜRKİYE Basketbol Ligi’nde uzun yıllardır önemli işler başaran ve takım kimliğiyle dikkati çeken Final Spor, bu yıl da play-off heyecanı yaşatacak.
Takım, 15 galibiyet ile haftaya girerken mevcut puan durumunda 6’ncı sırada yer alıyor.
Her ne kadar hemen alt basamağındaki Balıkesir BŞB’ye deplasmanda ucu ucuna kaybedilen maç moralleri bozsa da, temsilcimiz iç sahadaki kimliğiyle kalan zor virajları aşabilecek nitelikte.
Bundan sonraki fikstür avantajı da, takımın ileriye dönük hamlelerini kolaylaştıracaktır.

GELECEK VAAT EDİYOR

Kalan kritik müsabakalara kağıt üzerinde favori olarak çıkacağı, takım içi disiplin ve konsantrasyonun şu sıralarda en üst seviyede olması ve takımın play-off sürecinden yıllardan beridir edindiği deneyim, Süper Lig için muhakkak gelecek vaat ediyor.
Final Spor, Bursa’ya turlar atlayacağı bir play-off süreci sunacaktır.

Haberin Devamı

GEMLİK’İN ZOR VİRAJI

AKRAN Gemlik Basketbol için, tehlike çanları çalıyor.
16 takımlı ligde 15’inci basamakta haftaya giren temsilcimiz, Ankaragücü Mamak Belediyesi’ne karşı iç saha galibiyetiyle nefes alsa da, son üç maçından mağlubiyetle ayrıldı.
Şimdi ise çok zor bir müsabakada; TED Ankara Kolejliler deplasmanı temsilcimizi bekliyor.
Ligde oynadığı 13 deplasman maçında sadece bir galibiyet alabilen takım, bir mucize çıkarabilir mi?
Fikstürdeki dezavantajlar, play-off hattındaki iddialı ekiplerle oynanacak kalan maçlar, bu noktada bir nebze düşündürüyor.
Yine de umudu elden bırakmadan, Gemlik Basketbol’un kalan maçlarda nasıl bir mücadele ortaya koyacağını göreceğiz. Dileriz ki, sezonun direnci sona saklanmıştır.

Yazarın Tüm Yazıları