Bir de İstanbul halkına sorun

İmamoğlu aşağı, İmamoğlu yukarı!

Haberin Devamı

Ne İmamoğlu’ymuş da bizim haberimiz yokmuş! Türkiye’mizin en gözde ili İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğu günden beri, adından konuşuluyor, gündem yapılıyor, tartışılıyor ve hepsinden önemlisi algı oluşturuluyor.

Kendisini, Beylikdüzü’nden, daha o ilçeye belediye başkanı olmadan, müteahhit olarak tanıyoruz. Trabzonlu ailesi de müteahhit. Siyasi kişiliği merkez sağa yatkın olmasına karşın, Beylikdüzü’nde mahut sağ partilerden kendisine yer bulamayınca, CHP’li olmuş birisi.

İstanbul ilçelerindeki belediyeler içinde, hizmet yarışında en geride olmasına rağmen, partisi, kendisini Büyükşehir’e aday yaptı.

İstanbul’da seçimi İmamoğlu ya da partisi CHP kazanmadı, AK Parti’nin, İstanbul seçimlerinde üst üste yaptığı hatalar zinciri seçimi kaybettirdi.

Haberin Devamı

Diğer bir deyişle, AK Parti ‘kör kör parmağım gözüne’ diyerek, elindeki başkanlığı CHP’ye teslim etti. Şu kadarını söyleyeyim: Seçimleri teşkilatlar yürütür ve teşkilatlar kazanır; hani, nerede o günkü AK Parti Teşkilatı?

Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan İmamoğlu, tıpkı Beylikdüzü’nde olduğu gibi; belediye hizmetlerindeki performansında sınıfta kaldı.

İstanbullunun en darda olduğu zamanlarda, İmamoğlu makamında bile değildi. Hatta tatilini yarıda kesip gelme lütfunda bile bulunmadı.

Kendisi, belediye başkanlığı makamına oturalı dört yıla yaklaştı; sorun bakalım İstanbulluya; İmamoğlu’nun elle tutulur, gözle görülür bir eserini söyleyebilirler mi?

Nerdeeee!

Ama lafa gelince; İstanbul’un her tarafı, yapılan hizmetlerin reklamlarıyla dolu. İmamoğlu’na sorarsanız, neyi söz vermiş de yapmamış? Binlerce üniversiteliye yurt, on binlercesine burs, on tane Metro inşaatı aynı anda devam ediyor, İstanbul’un taşan tüm dereleri ıslah edilmiş, deniz ulaşımında, yeni (!) sefer yerleri açılarak trafik rahatlatılmış, her ilçeye kreş ve anaokulları açılarak çocuklu ailelerin yükleri hafifletilmiş, söz verildiği gibi merkezi yerlere katlı otoparklar yapılmış, eski yönetimin ihmal ettiği tarihi ve kültürel eserlerin onarımı yapılmış...

Daha neler ve neler!...

Haberin Devamı

Nicelerini de merkezi hükümet engellemiş!

At martini Debreli Hasan dağlar inlesin!

Yalandan kim ölmüş ki?

Bütün bu yalanları gelip bir de İstanbul’da yaşayanlara sorun bakalım, ne diyecekler?

Bir tane olsun katlı otopark inşaatı görmüşler mi? 70’li yıllarda Karaköy’de yapılmış olanı bile yıkıyorlar. İstanbul’un trafiğinin rahatlaması için taş üstüne taş koymuşlar mı? Önceki dönemden başlatılan Metro inşaatlarının girişleri molozlarla kapatılmış.

Eski dönemin hazırladığı arıtma tesisi projesini iptal ettiler.

Üstelik bir de televizyona çıkmış, ‘Biz eski yönetim gibi çılgın projeler peşinde değiliz, biz halka dokunan işler yaparız, yapıyoruz’ demez mi? Kedi uzanamadığı ciğere ‘murdar’ dermiş!

Haberin Devamı

İstanbul, tarihi boyunca böylesine beceriksiz bir belediye başkanı görmedi.

Ama reklama, propagandaya ve algı oluşturmaya gelince, gerçekten bunların üstüne yok.

Doğrusu, hangi yüzüyle (Ne gibi bir hizmetiyle) cumhurbaşkanlığına adaylığı konuşuluyor, biz de hayret ediyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları