Demirspor'dan 'zirveye koşu'

5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü.

Haberin Devamı

Bu anlamlı günde Adana Demirspor, İstanbulspor’u konuk etti ve gole boğdu. Yıllar önce izlediğim ve kısa bir süre önce kaybettiğimiz Dünya futbolunun efsane ve unutulmaz isimlerden olan Brezilyalı oyuncu Pele’nin de rol aldığı ‘Zafere Kaçış’ filmini izlerken ayrı bir duygu yaşamıştım. Adana’nın kurtuluş gününde izlediğim Adana Demirspor da bana bu filmi hatırlattı. Gerçekten ‘Zafere Kaçış’ gibi adeta ‘Zirveye Koşu’ formatındaydı. Baştan sona heyecan, zevk, organize atak, yetenekli oyuncuların şovu, yağmur gibi goller vardı maçta. Sonuç Mavi Lacivertliler puanını 30’a çıkarttı, haftanın en golcü takımı oldu, zirveden kopmadı ve iddiasını sürdürdü.

TAKIM OYUNU

Yense de yenilse de Adana Demirspor’un oynadığı göze hoş gelen keyif veren oyununun mimarı hiç şüphesiz teknik direktör Montella. Girenler çıkanlar takım oyununu başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Belhanda, Onyekuru, N’diaye, Gökhan Töre, Ertaç’ın oynadığı oyunu gözardı etmeden İstanbul karşısında gol atan Yusuf Sarı’yı (Oyundan alınınca saha kenarında Montella’nın sarılması ve kucaklaması takımdaki birlikteliği ortaya koydu) Gökhan Töre’yi yeniden kazanmak isteyen Mavi Şimşekler ve Montella hedefe adım adım gidiyor bence.

MİLİMETRİK PASLAR

İstanbul karşısında tüm takım büyük bir coşku, iştah ve istekle oynadı. Özellikle attığı gollerle çoşku büyüdükçe büyüdü. Ancak Belhanda daha farklıydı bu maçta. Attığı gol, milimetrik paslar, oyunu yönlendirmesi farklı galibiyette farkını farkettirdi. Ndiaye iyi başladı sonra oyundan düştü, Onyekuru sonradan açıldı ve gollerini sıraladı. Oyuna sonradan giren Emre Akbaba ben de varım dedi. Gökhan İnler takımın ağabeyi olmasının yanında yılların verdiği tecrübesini sahada gösteriyor ve terinin son damlasına kadar mücadelesini sürdürdü, sürdürüyor. Tam bir istikrar abidesi.

ZİRVEDEN KOPMADILAR

Montella’nın ekibi, bu sezon bir başka oynuyor. Zaman zaman santrforsuz 4+6, zaman zaman 4+2+4 oynatıyor. Sonuç alıyor mu alıyor 14 maçta tek yenilgi aldı adeta yenilmez armada. Onun içindir ki zirvede yerini alıyor. Şimdi 30 puanla 4’üncü sırada liderle arasındaki puan farkı ise 6. Tüm takımların korkulu rüyası.
Şimdi önümüzde ara transfer dönemi başlayacak. Bu dönemde takıma yapılacak birkaç takviye (Hele hele Samet de giderse) gerekecek. Ekonomi de göz önüne alınarak takıma katkı sağlanırsa Mavi Şimşekler zirvedeki yerini en azından korur, hatta üstüne de çıkabilir. Tabi burada tüm Adana’dan da destek gerekiyor. Bu güzel tabloyu devam ettirmek için şart.

Yazarın Tüm Yazıları