Erdal Fernergiz

Bakan Uraloğlu'ndan Adana'a destek sözü

7 Mart 2024
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için geldiği Adana’da valiliği ziyaret etti, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı, kentte görev yapan eski valilerin fotoğraflarının bulunduğu köşeyi inceledi. Vali Yavuz Selim Köşger ile görüşme gerçekleştiren Bakan Uraloğlu, AK Parti Seyhan Belediye Başkan adayı Erdal Hatipoğlu'nun tanıtım lansmanına katıldı.

TOROSLAR FEDERASYONUNU ZİYARET ETTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Toroslar Federasyonunu ziyaret etti. Bakanın ziyaretine; AK Parti Adana Milletvekillerinden Sunay Karamık, Ahmet Zenbilci ve Abdullah Doğru; ayrıca; Cumhur ittifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ak Parti Yüreğir Belediye Başkanı Av. Mehmet Fatih Kocaispir de katılım sağladı.

Adana Toroslar Federasyonu Başkanı Cenap Erol, ziyaret anısına Bakan Uraloğlu'na Çukurova bölgesinin geçmişte kullanılan o dönem paralarının rölyeflerinin bulunduğu bir tabloyu bakana takdim etti.

ADAYLAR DESTEKLENMELİ

Bakan Uraloğlu sohbet toplantısında Adana'ya bir çok kez geldiğini eksiklerin bulunduğunu bildiklerini, son aylarda yaşanan ekonomik gelişmelerin ticari hayata yansımalarının görülmeye başladığını söyledi. Uraloğlu, Adana'da Metro, kara yolları, deniz ulaşımı gibi konularda sıkıntı yaşandığını, 31 Mart seçimlerinde Cumhur ittifakı adaylarının desteklenmesini istedi.

PROJELERİ HARİTADA İNCELEDİ

Bakan Uraloğlu, daha sonra Yüreğir Belediyesi'ne geçerek Yüreğir Belediye Başkanı ve Büyükşehir adayı Fatih Mehmet Kocaispir'in projelerini harita üzerinde inceledi. Projeleri çok beğendiğini ve Bakanlık olarak gerekli desteğin verileceğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu'nu hem Yüreğir’de hem de Adana’da ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Yüreğir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, belediyenin 5 yıllık süre içerisinde ilçede hayata geçirdiği projeler ve çalışmaları ile yapacağı projeler hakkında bilgi verdi.

Yazının Devamını Oku

Başkan Erdoğan: Adana destan yazacak

25 Şubat 2024
Adana’ya bir çok kez ayak basan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, biraz rötarlı gelse de bir çok tesisin açılışını yaptı ve büyük bir kalabalığa hitap etti.

Adana’da. Erdoğan konuşmasında " Adanalıyık Allah’ın adamıyık. Adana’yı Türkiye yüzyılımızın lokomotifi olarak görüyoruz" sözü de miting alanından büyük alkış topladı.

TIKLIM TIKLIM DOLDU

İstasyon meydanındaki miting alanı tıklım tıklım doldu. Türkiye Yüzyılı Şehirleri için GERÇEK BELEDİYECİLİK mitingine on binlerce Adanalı hem havanın bahardan kalma bir gün olması, hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın planlanan saate göre geç gelmesine rağmen alana akın ettiler. Yaklaşık 75 bin kişinin katıldığı miting Adana milletvekili Ömer Çelik’in konuşması ile başladı. Daha sonra halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da güzel havada kalabalık önünde bir çok projenin müjdesini verdi, kentin adaylarına oy istedi.

ALLAHINA KURBAN ADANALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Allahına kurban Adanalı diyerek mitingde yaptığı konuşmada, “Biz bu ülkeyi zorluk ve güzellikleriyle seviyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Emeğin ve bereketin şehri, gadasını aldığım Adana'da sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu ten bu canda durdukça bizim de gönlümüz Adana'dan ayrılmaz. Delikanlılığın kitabını yazan Adana bugün bir başka güzel. Adana'yı Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun lokomotifi olarak görüyoruz. Vakur duruşuna meftun olduğumuz Adana'nın yoldaşlığıyla iftihar ediyoruz. 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'na verdiği destekle Adana yeni bir destan yazacak. Şu anda Adana'da meydanda 75 bin kişi var. Adana'nın gerçek belediyeciliğe olan hasretini dindirmeye az kaldı. Adana 31 Mart'ta gümbür gümbür sandıkları patlatarak rekor kıracaktır” dedi.

ADAYLARA ÖZEL İLGİ...

Adaylarını Adanalılara emanet eden ve 31 Mart akşamı yeni bir dönem başlayacak diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Seyhan Belediye Başkan adayı Erdal Hatipoğlu, Yüreğir Belediye Başkan adayı Halil Nacar, Sarıçam Belediye Başkan adayı Bilal Uludağ, Çukurova Belediye Başkan adayı Firdevs Cingözler ve diğer tüm ilçe başkan adaylarına özel ilgi gösterdi.

Yazının Devamını Oku

Emniyet ve Kızılay “İyilik için” el ele

23 Şubat 2024
Adana Emniyet Müdürü Ahmet Arıkan’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunan Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, Kızılay’ın gerek ülke geneli gerekse Adana’da hayata geçirdiği projeler konusunda bilgi verdi.

Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, Emniyet Müdürlüğü ve Kızılay’ın hayata geçirebileceği kalplere dokunan ortak projeler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Beraberinde Kızılay Adana İl Merkezi Başkanı Ahmet Çolak ve Kan Bölge Müdürü Doktor Tunçhan Demir ile ziyaret ettiği Adana Emniyet Müdürü Ahmet Arıkan’ı yeni görevinden dolayı tebrik eden Saygılı, “Önümüzdeki süreçte birlikte hayata geçireceğimiz projelerle iyiliğin güzelliklerini yaşamaya devam edeceğiz. Toplumun tüm kesimlerine dokunurken iyilik kervanımızı da her geçen gün güçlendirmeye devam edeceğiz. Yüreklere kandil yakmayı bir görev bilen Kızılay’ımız, Emniyetimizin güç birliği ile her bir noktaya her bir haneye iyiliği bulaştırmak istiyoruz” dedi.



Adana Emniyet Müdürü Ahmet Arıkan ise “Kızılay’ımız hem ülkemizde hem ihtiyaç sahibi ülkelerde yardım yapan Milli bir kuruluşumuzdur. Bu güzide kuruma destek olmak bizlerin vatandaşlık görevidir. Kızılay’ımızın her çalışmasında başta kan bağışı ve kök hücre bağışı olmak üzere toplum yararına tüm ortak projelerde işbirilği içinde çalışmaya hazırız” diye konuştu.

Yazının Devamını Oku

Hedef güçlü Gaziantep

18 Şubat 2024
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 31 Mart yerel seçim beyannamesini gazetemizin Çukurova Bölge Temsilcisi Erdal Fernergiz’in de katıldığı toplantıda açıkladı. Başkan Şahin geçmişte yapılanları ve yeni dönem projelerini anlatırken, “Güçlü Gaziantep için hazırız, kararlıyız” dedi.

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeniden aday oldu ve 2024-2029 yılında hayata geçireceği projeleri düzenlenen tanıtım toplantısında duyurdu. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda insanı merkeze alan belediyecilik anlayışıyla 10 yıl boyunca projelere imza atan Şahin, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi ustalık döneminde hayata geçireceği projeleri Şehitkamil Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla tanıttı, “Güçlü Gaziantep” sloganıyla altyapı, içme suyu, ulaşım, çevre, ticaret merkezleri, sosyal, kültürel, tarım, spor ve tesis projelerini özetle şöyle anlattı:

DEV İÇME SUYU BARAJI

“Gaziantep’in 2050 yılına kadar su ihtiyacını giderilmesi için hayata geçirilen Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı’nın devamı olacak, belediye eliyle inşa edilecek en büyük içme suyu barajı Düzbağ Barajı yapılacak. 191 metre yüksekliğindeki baraj, yüzde 100 cazibeyle gelecek suyla yılda 1.5 milyar TL enerji tasarruf sağlayacak, 166 milyon metreküp toplam su tutma hacmine sahip olacak.

Düzbağ Barajı, Gaziantep’in 2050 yılına kadar su ihtiyacını giderecek.

DÖRT ARITMA TESİSİ

Gazi şehrin yeni yerleşim alanlarındaki atık suların arıtılarak doğayı kirletmemesi için dört yeni tesisin temelleri bu yıl atılacak. Kent merkezinde Kuzeyşehir, Kızılhisar 2’nci Etap, Beylerbeyi-Beykent ile depremden etkilenen İslahiye ilçesinde yapılacak İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri ile atıksuların tamamı arıtılacak. 2 milyar TL’lik yatırımla yapılacak dört tesis ile altyapıda arıtma yükü alınacak.

METRODA YENİ DÖNEM

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2024 yatırım programına alınan, gazi şehirde toplu taşımada yeni bir dönem başlatacak olan Gar–Düztepe–Hastane Sürücüsüz Metro Hattı Projesi için geri sayım başladı. 10 kilometre 440 metre uzunluğundaki 9 istasyon ve 39 tren seti kapasiteli depodan oluşacak 15 milyar TL’lik dev yatırım olan metro hattı, toplu taşımada güvenliğin, konforun ve memnuniyetin artmasını sağlarken, yeşil şehrin ulaşım standartlarını da koruyacak. Derinlikleri 22 ile 53 metreyi bulan 9 istasyonun tamamlanmasıyla kentin kuzey–güney aksında, yeraltından toplu ulaşım raylı sistemi ile çevreci, sürdürülebilir ve konforlu şekilde sağlanacak. GAZİRAY, havalimanı ve BÜSEM bağlantıları yapılarak uzatılacak.

Yazının Devamını Oku

Talasemi hastalarının gönüllerine dokunacak

29 Ocak 2024
Kızılay, talasemi hastaları için sadık bağışçı havuzu oluşturmak amacıyla BİS (Biz İyilik Severiz) Projesini hayata geçirdi.

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’i ziyaretinde proje hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Saygılı, Uluslararası Talasemi Federasyonundan Rawad Mehdi ‘nin de katıldığı ziyarette, Türk Kızılay-Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi ve Adana Şehir Hastanesinin birlikte gerçekleştireceği ve 2024 yılının sonuna kadar sürecek BİS (Biz İyilik Severiz) Projesi hakkında bilgi sundu.

Saygılı, projenin ilk etapta yaklaşık 300 talasemi hastasına SBH (Sadık Bağışçı Havuzu) oluşturulması ve özellikle daha sonra bu hastalarda komplikasyon oluşumunu en aza indirgemeyi amaçlayan bir çalışma olduğu kaydetti. Saygılı, “Projemizin pilot çalışması 300 hasta ile başlayacak olmakla birlikte sonrasında proje çıktıları değerlendirilip tüm talasemi hastalarını kapsayacak” dedi.

PİLOT İL ADANA

Adana’nın pilot uygulama ili seçildiği projenin adım adım diğer illere örnek olacağını belirten Saygılı, “Biz İyilik Severiz (BİS) projesi önemli bir farkındalık oluşturacak. Projemizin şifa bekleyen tüm kardeşlerimize şifa olmasını diliyorum” diye konuştu. Saygılı, Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezimizin deprem dahil olmak üzere her zaman için kan stoklarının sağlanması konusunda göstermiş olduğu başarılı çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise Kızılay’ın iyilik adına hayata geçirdiği projeleri yakından takip ettiklerini belirterek, talasemi hastalarının gönüllerine dokunacak bu projenin de hedefine ulaşacağına inandığını bildirdi. Tuncel, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Projenin hedefine ulaşması için biz de ekibimizle birlikte elimizden gelen tüm çabayı göstermeye hazırız” dedi.

Yazının Devamını Oku

Depremzede DASK mağdurlarını sevindiren haber

27 Ocak 2024
Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda hasarlanan konutlar için DASK tarafından yapılan ödemelerin yetersiz olduğu ve yeni tarife üzerinden tazminat ödemesi yapılması gerektiğine ilişkin birçok uyuşmazlığın yargıya taşındığı uzun süredir ülke gündemindeyken, depremzede lehine verilen ilk karar hakkında Yargıtay 4. Hukuk Dairesi incelemesini tamamladı. Sigorta Tahkim Komisyonunun DASK ile ilgili karar verme yetkisinin olup olmadığına dair birçok soru işareti de cevaplanmış oldu.

Sigorta Tahkim Komisyonu Karar Vermeye Yetkilidir

Gündemi uzun süre meşgul edecek olan miktar itibari ile temyiz talebinin reddine ilişkin kararı yorumlayan Malatya Barosu Avukatı Çağdaş KARAOĞLAN; “Sigorta Tahkim Komisyonu Uyuşmazlık ve İtiraz Hakemlerince depremzede lehine verilen karar, miktar itibari ile temyize tabi olmasa da istisnai hüküm olan Sigortacılık Kanunu 30. maddesinin 12. Fıkrası hükümlerine dayanarak davalı DASK tarafından temyiz edilmişti. DASK’ın sigorta şirketi olmaması sebebiyle Tahkim Komisyonunun davaya bakmaya yetkili olmadığı, davanın tarife değişikliğine dayanması sebebiyle İdare Mahkemelerinde görülmesi gerektiği gibi gerekçelerle yapılan temyiz başvurusu Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından geçen hafta itibariyle reddedildi. Bu haliyle Sigorta Tahkim Komisyonunun DASK’a ilişkin davalara bakmaya yetkili olduğu, dava değeri 238.730,00-TL altında olan tazminat talepleri açısından kararın temyiz edilemeyeceği ve uyuşmazlığın idari dava niteliğinde olmadığı netlik kazanmış oldu” dedi.

Karaoğlan; “Bir örnekle açıklamak gerekirse; depremde ağır hasar alan 100 metrekarelik bir konut sahibi, DASK’tan almış olduğu 147.784,00-TL tazminatın eski tarife üzerinden hesaplandığı ve yeni tarife üzerinden 147.784,00-TL daha tazminat hakkı olduğu iddiasıyla Sigorta Tahkim Komisyona başvurduğunda, Hakem Heyetleri tarafından davanın kabulüne karar verilmesi halinde, bu karar kesin olacaktır ve karar ilam niteliğinde olduğundan tazminat icra kanalıyla tahsil edilebilecektir. Ancak Hakem Heyetince aleyhe karar verilmesi halinde de kararın kesin olacağına dikkat edilmesi gerekir” dedi.

Hak Kayıpları Olabilir

Yargıtay tarafından verilen kararın esasa ilişkin inceleme yapılmaksızın verildiğini belirten KARAOĞLAN, konuya ilişkin henüz temyiz aşamasında bir değerlendirme yapılmaması sebebiyle 238.730,00-TL altındaki uyuşmazlıklar için son sözü Sigorta Tahkim Komisyonu Hakemlerinin söyleyeceğini belirterek, Yargıtay tarafından esasa ilişkin bir değerlendirme yapılana kadar, Hakemlerin görüş farklılıkları nedeniyle aynı uyuşmazlığa verilecek farklı kararlar olabileceğinin, bu sebeple de hak kayıpları yaşanabileceğinin altını çizdi.

Yazının Devamını Oku

TEKNOFEST’in 2024 durağı Adana

26 Ocak 2024
Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl Adana’da gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Uzaklarda arama. TEKNOFEST 2024 Adana’da” dedi. Son başvuru tarihi 20 Şubat 2024 olarak açıklandı.

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan ve birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in, 2024 durağı Adana olacak.

2024 yılında, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde 10. festivalini gerçekleştirecek olan TEKNOFEST, Adana'da milyonlarca teknoloji tutkununu buluşturmaya hazırlanıyor.

Teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen festivalin tarihi ilerleyen günlerde açıklanacak.

GENÇ ZEKALARA ÇAĞRI

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Türkiye'nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in 2024 Teknoloji Yarışmaları için başvuruların başladığını bildirdi. Bayram, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlügü'nce ATO’ya iletilen yazıda; Teknoloji yarışmaları için son başvuru tarihinin 20 Şubat 2024 olarak tespit edildiğinin iletildiğini kaydetti.

Genç fikirlere yarışmaya katılım çağrısında bulunan ATO Başkanı Yücel Bayram, “TEKNOFEST 2024, genç zekalara büyük fırsatlar sunuyor” dedi.

Yazının Devamını Oku

'1 Nisan'da Adana'nın anahtarını Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz'

18 Ocak 2024
Günlerdir merakla beklenen Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir adayı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir'in Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu tebliğ etti.

'ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ İSTİYORUZ'

Adana'yı çok önemsediklerini ve Cumhur ittifakı olarak kazanacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kocaispir'in Yüreğir'deki başarılarını Adana için de bekliyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi'ni istiyoruz" dedi.

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir de, "Bize layık görülen bu görevi de başarıyla yerine getirmek için, ekibimizle, halkımızla birlikte gece gündüz çalışarak, layıkıyla yerine getireceğiz. 1 Nisan sabahı Adana Büyükşehir Belediyesi'nin anahtarını Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz" diye konuştu.

Yazının Devamını Oku