Türk veliler Birleşik Krallık’a çifte yatırım yapıyor

Türk veliler, hem eğitim hem de gayrimenkul yatırımları için İngiltere’yi tercih etmeye başladı.

Haberin Devamı

Birleşik Krallık, kaliteli eğitim arayanların kalbinde her zaman özel bir yere sahip olmuştur. Prestijli üniversiteleri, çeşitli kültürel ortamı ve zengin tarihiyle tanınan Birleşik Krallık, sürekli olarak uluslararası öğrencilerin ilgisini çekmektedir. Türk ebeveynler için İngiltere, -özellikle de Londra’daki eğitim kurumları- çocukları için daha parlak geleceklere açılan bir kapı olarak görülüyor. Ebeveynler sadece kaliteli kurumlar aramıyor; çocuklarının eğitim yolculuğunun bir parçası olarak Birleşik Krallık’taki mülklere yatırım yapıyorlar. Türkiye’de, -özellikle de İstanbul’da hızla artan emlak fiyatları göz önüne alındığında- hem eğitim hem de yatırım için bir destinasyon olarak Birleşik Krallık’ın cazibesi hiç bu kadar cazip olmamıştı.

Haberin Devamı

Son on yılda Türk ebeveynler, çocuklarını yüksek öğrenim için Birleşik Krallık’a göndermeyi giderek daha fazla tercih ediyor. Önemli bir neden, Birleşik Krallık diplomasının algılanan değeridir. Oxford, Cambridge, Imperial College London ve London School of Economics gibi üniversiteler, Türk ailelerinin istek listelerini süsleyen isimlerden sadece birkaçı. Bu kurumların sunduğu akademik mükemmellik, küresel tanınırlık ve rekabet avantajı çoğu zaman eşsizdir. Ayrıca, İngilizce yeterliliğinin küresel iş piyasasında oldukça aranan bir beceri olması, Türk öğrencilerini Birleşik Krallık’ta okumaya daha da teşvik etmektedir.

BİRLEŞİK KRALLIK’TA GAYRİMENKUL YATIRIMLARI STRATEJİK BİR HAREKET

Türk veliler Birleşik Krallık’a çifte yatırım yapıyor

Pek çok Türk aile, eğitim arayışının yanı sıra İngiltere’yi emlak yatırımları için cazip bir destinasyon olarak görüyor. Birleşik Krallık gayrimenkulünün cazibesi, istikrarında ve büyüme potansiyelinde yatmaktadır. Buna karşılık, Türk emlak piyasasında, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde fiyatlarda dramatik bir artış yaşandı. Ekonomik belirsizlik ve dalgalanan döviz değerleri Türk yatırımcılarını portföylerini çeşitlendirmeye daha da yöneltti. Özellikle Londra, Türk alıcılar için sıcak bir nokta. Yüksek emlak fiyatları konusundaki ününe rağmen, İstanbul’daki artan emlak maliyetleriyle kıyaslandığında hâlâ olumlu bir konumda.

Haberin Devamı

Londra’daki gayrimenkullere Türk yatırımını yönlendiren en önemli faktörlerden biri karşılaştırmalı satın alınabilirliktir. Benim gözlemim şu:

* Birçok Türk ebeveyn, Londra’da mülk sahibi olmanın, zaman içinde önemli getiriler sağlayabilecek bir yatırım olduğunun farkında. İstanbul’un bazı cazip bölgelerindeki mülklerin maliyeti artık Londra’nın prestijli semtlerindekilerle rekabet edecek düzeyde.

Aileler dünyanın giderek birbirine bağlı hale geldiğini anlıyor. Çocuklarının uluslararası ölçekte rekabetçi olmasını istiyorlar. Birleşik Krallık, kaliteli eğitim ve gelecek vaat eden yatırım fırsatlarının ideal bir karışımını sunuyor.

Lakin bu konuda çok iyi bir rehber bulmak ve açık bir yol haritasına sahip olmak çok önemli. Ebeveynlerin öğrenim ücretlerinden geçim masraflarına, vize başvurularından mülk yönetimine kadar her şeyi dikkate alması gerekiyor. Doğru rehberlikle bu zorluklar yönetilebilir hale geliyor.

Haberin Devamı

Geleneksel eğitim yollarından uluslararası çabalara geçiş, sürekli gelişen küreselleşmiş dünyanın bir yansımasıdır. Birbirine bağlılığın arttığı bir çağda, Türk ebeveynler çocuklarının gelecekleri için mümkün olan en iyi fırsatları sağlama konusundaki kararlılıklarını sürdürüyorlar.

 İNGİLTERE’DE ÇOCUKLARINI OKUTACAK VELİLER İÇİN EN GÜVENLİ PROJELER

Eğitim danışmanlığı mesleğini çok ciddiye almak lazım. Hep söylerim eğitim danışmanı her şeyden önce eğitimci olmalıdır. Hatta uzunca yıllar hocalık yapması bence çok da makbuldür. Ben bir eğitim danışmanı olarak dünyanın neresinde anlaşmalı okullarım var ise her birisine gitmek, havasını solumak ve güvenilirliğini ölçmem, gözlemlemem gerekir diye düşünürüm. Ve yıllardır da elimden geldiğince böyle yapmışımdır. Öğrencilerin kalacakları yeri özellikle çok önemserim. Okul yurtları, özel yurtlar, aile yanı konaklamalar, öğrenci rezidansları gibi bir sürü seçenekler vardır ve özellikle öğrencilerim İngiltere’ye gelmeden önce gidip o yurtları gezmeyi veli için çok kıymetli bulurum. Son zamanlarda danışan aileler de gözlemlediğim “çocuğum ev ortamında kalsın” isteği tabii onları buralarda yatırım yapmaya teşvik etti. Ben de tabii ne yaptım eğer konaklama seçeneklerime gayrimenkul projelerini de ekleyeceksem gidip görmem lazım.

Haberin Devamı

1) İlk olarak Colindale Gardens Redrow projesine gittim, örnek daireler bile gezdim, hatta sizler için kendileri ile röportaj yapıp programıma konuk olmalarını da sağladım. O kadar bizim öğrenci ve velilere uygun ki çocuklar son derece güvenli sitelerde concierge hizmeti hatta doktor, spor salonları istedikleri her şeye ulaşabiliyorlar ve buraları için en kıymetlisi de tam önünde bir metro istasyonunun olması. Yani inanın 10 adım kadar yakın. Güvenilir bir müteahhit firması olması buralarda da çok önemli. Projeler hemen sorunsuz bitiyor ve sahiplerine teslim ediliyorlar. Kira getirileri de son derece yüksek. Proje biter bitmez kiraya verebiliyorsunuz. Aşağıdaki link’i eğer tıklarsanız yaptığımız röpörtajda tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

* https://youtu.be/etm_-vlNKWU?si=iNSPWWSwcZ77a-uw

Ayrıca proje detayları içinde bir link ekliyorum.

* https://www.redrow.co.uk/developments/colindale-gardens-colindale-442231

Türk veliler Birleşik Krallık’a çifte yatırım yapıyor

2) Gezdiğim ikinci proje de bana göre öğrencilerin çok güvenli ve rahat edecekleri bir bölgede. North Greenwich’de hatta tüm büyük konser ve eventlerin yapıldığı O2’nun hemen dibinde. Ayrıca da onlarca üniversiteye ortalama 30-40 dk mesafede. Yani burada yaşayıp hangi üniversiteden kabul almış ise oraya metro ile rahatlıkla ulaşabiliyor. Peninsula Gardens bence çocuğunuz için yapabileceğiniz en iyi yatırım olabilir. Onlarla da gidip tanıştım ve projeye bayıldım. Her velime önereceğim.

Peninsula Gardens link’ini de burada paylaşıyorum.

* https://www.peninsulagardens.co.uk/

* https://youtu.be/DY5ra-AQveQ?si=Op3egNKaTV-sXhtu

Daha detaylı bilgi için bana ya da info@lexushome.com ulaşabilirsiniz.

 

GÜNÜN SÖZÜ

“İyi bir savaş, kötü bir barış hiç olmamıştır.”

(Benjamin Franklin)

 

EĞİTİMDEN, BİLİMDEN, BAŞÖĞRETMEN’İN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları