StudyWorld çalıştayı Londra’da gerçekleşti

English UK tarafından düzenlenen StudyWorld etkinlikleri, Birleşik Krallık İngilizce dil merkezlerini ve Birleşik Krallık’taki diğer uluslararası kurs sağlayıcılarını dünyanın dört bir yanından yurt dışı eğitim acenteleriyle buluşturur.

Haberin Devamı

Bu çevrim içi ve yüz yüze ağ oluşturma etkinlikleri delegelerin güvenli iş ilişkileri kurmasına yardımcı olur. Pandemi her ne kadar hayatımızı çevrim içi toplantılar ile değiştirse de ben yüz yüze görüşmelerin faydasına hâlâ inananlardanım. O yüzden bu tür etkinlikleri çok önemserim. Londra’daki bu çalıştaya United Foreign Education Consultancy adlı eğitim danışmanlığı şirketimin kurucusu olarak davet edildim ve gittim. İtiraf etmek gerekirse son derece yorucu oluyor ama bir o kadar da faydalı. Bu etkinliklerde aslında şu oluyor, siz veli ve öğrencinin gözü ile kulağı olarak orada bulunuyorsunuz. Yani kendileri bu etkinliklere katılamayacağına göre siz bu okulları onlar adına dinliyor detayları öğreniyor oluyorsunuz. Hele bir de eğer danışmanınız beğendiği ve anlaştığı okullara kalkıp ziyaretlerde bulunursa siz veliler ya da öğrenciler gitmiş görmüş kadar oluyor danışmanınıza güveniyor ve ona göre kayıt kararınızı veriyorsunuz. O yüzden hep derim Yurt dışı eğitim danışmanının yurt dışında yaşayanı ya da yaşamış olanı pek makbuldür. StudyWorld, Birleşik Krallık’taki akredite İngilizce dil merkezlerinin ulusal organizasyonu olan English UK tarafından organize edilmektedir. StudyWorld adı verilen bu etkinlik 2007’den beri Londra’da düzenleniyor ve gelecek yıl ilk kez Manchester’da yapılacak. 105 eğitimci ve hizmet sağlayıcısının yanı sıra 36 ülkeden 123 temsilcinin olduğu etkinlik Londra’da çok güzel bir otelde yapıldı ve bizler de çok güzel misafir edildik. Öğrencilerim ve velilerim için çok güzel seçimler yaptım. Hatta katılımcılar ile röportajlar da yaptım. 17 Şubat Cumartesi saat 10.00’da Beyaz TV’de izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

StudyWorld çalıştayı Londra’da gerçekleşti

StudyWorld çalıştayı Londra’da gerçekleşti

KANADA’DA NELER OLUYOR?

StudyWorld çalıştayı Londra’da gerçekleşti

Haberin Devamı

Maalesef haberler iyi değil çünkü Kanada, öğrenci vizesini azaltma kararı aldı. Neden mi? Temel sebep barınma sıkıntısı. Ülkeye gelen yabancı öğrenci sayısını azaltırsa konut krizini çözeceğini düşünüyor. 2023’e göre yüzde 35’lik bir düşüş ile üst sınır 2024’te 360 bin vize olacak. Uluslararası öğrenci alımları sadece barınma değil sağlık ve diğer hizmetlerde de baskı oluşturmaya başlamış ve bu yüzden Kanada Göçmenlik Başkanı Marc Miller daha az öğrencinin öncelikle kiraların düşmesini sağlayacağını bile söyledi. Uluslararası öğrenciler Kanada’ya ne kadar bir gelir sağlıyor biliyor musunuz? 16 milyar dolar. Bu kaynak baltalanırsa birçok kurum bundan zarar görecek. Hatta restoran sektörü bile etkilenebilir çünkü işçi sıkıntısı çekerler diye uyarılarda bile bulunulmuş ama nafile, gidişat iyi değil. Peki sizce en çok hangi ülkeden öğrenci akın ediyor Kanada’ya? Hayır Türkiye değil. Hindistan ve onu takip eden ülke de Çin. Bakalım geri adım atılacak mı? Sizi bilgilendirmeye devam edeceğim.

Haberin Devamı

Günün Sözü: “Eğitilmemiş deha işlenmemiş gümüşe benzer.” Benjamin Franklin

EĞİTİMDEN, BİLİMDEN, BAŞÖĞRETMENİN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN.

Yazarın Tüm Yazıları