Galatasaray Üniversitesi’nde Yaşar Kemal Sempozyumu

29 Şubat 2016 Pazartesi günü Galatasaray Üniversitesi Ortaköy - Aydın Doğan Salonu - Yiğit Okur Yerleşkesi’nde Yaşar Kemal anısına bir sempozyum gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Saat 09.30’da başlayacak sempozyum 17.00’de son bulacak.

Sempozyum Türkçe-Fransızca olacak ve simultane çeviri yapılacak.
Etkinliği S. Seza Yılancıoğlu düzenliyor.
Sempozyum başlığı şöyle: “Yaşar Kemal: İnsanı, Toplumu, Dünyayı Kucaklamak”.
Aşağıda sempozyum programının ana başlıklarını ve katılımcıları paylaşıyorum.


* * *


GALATASARAY Üniversitesi Rektörü E. Ertuğrul Karsak ve Jean-Jacques Paul’ün (Galatasaray Üniversitesi Fransız Rektör Yardımcısı) 09.30’da yapacağı açış konuşmasının ardından 10.00’daki Açılış Konferansı’nda yazar, çevirmen ve büyükelçi Daniel Rondeau, ‘Yaşar Kemal: İyiliksever Bir Dost’ başlıklı konuşmasını yapacak.
10.30-11.30 arasında gerçekleşecek, ‘Toplumsal Sorumluluk ve Edebiyat’ başlıklı birinci oturum, Ali Ergur başkanlığında ve Murathan Mungan, Erol Köroğlu, Aydın Uğur’un konuşmalarıyla gerçekleşecek.
11.45-13.05 arasındaki, ‘Gazetecilik ve Edebiyat’ adlı ikinci oturum ise Yasemin İnceoğlu başkanlığında ve Kenan Mortan, Marc Semo, Kayıhan Güven, Timour Muhidine’in konuşmalarıyla yapılacak.
14.40-16.00 arasındaki ‘Doğa, Kadın ve Kültürel Haklar’ başlıklı, benim başkanlığını yürüteceğim üçüncü oturumda Muhsine Helimoğlu Yavuz, Ufuk Özdağ, Seza Yılancıoğlu ve Sadık Karamustafa konuşacaklar.
Günün sonundaki, 16.15-17.00 arası gerçekleşecek ‘Yaşar Kemal’in Dostları: İzler, İzlenimler, Anılar’ başlıklı panel ise Zülfü Livaneli’nin başkanlığında ve Ragıp Duran, Levent Yılmaz, Güven Turan ve Gencay Gürsoy’un konuşmalarıyla gerçekleşecek.
Ayrıca sempozyumla ilintili olarak üç de sergi gerçekleştiriliyor.
İlki, Ara Güler’in Yaşar Kemal Fotoğrafları sergisi.
Aydın Doğan Oditoryum girişi, Yiğit Okur Yerleşkesi’ndeki sergi, 29 Şubat’ta başlıyor ve 4 Mart’a kadar devam edecek.
İkincisi Kayıhan Güven’in ‘Bu Diyar Baştan Başa’ sergisi. Kampus Tüneli’ndeki sergi de 4 Mart’ta sona eriyor.
Üçüncü sergi ise, ‘Yaşar Kemal’in Fransa’da Yayınlanan Eserlerinin Kapak Sergisi’ Espace Francophone – Yiğit Okur Yerleşkesi’ndeki sergi de yine 4 Mart’a kadar devam edecek.


* * *

Haberin Devamı


YAŞAR KEMAL’i okumuş olanlara, yeni okuyacaklara, yeni yaklaşımlar kazandıracak bir sempozyum ve sergiler.

Yazarın Tüm Yazıları