Bir sempozyum bir anma bir çalıştay

TÜRK edebiyat tarihi üzerine bir araştırma yapmak isteyen, meseleye “uzman” kimliğiyle yaklaşan veya yaklaşacak herkes Ahmet Mithat Efendi’yi bilmeli, incelemelidir.

Haberin Devamı

Özellikle herhangi bir romancı üzerine verilecek yargılar için mutlaka Ahmet Mithat Efendi’yi okumak şarttır. Hiç kuşkusuz bir romancı için de onu okumak, irdelemek bir gereklilik.

17–18 Aralık 2015 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Nuri Bilgin Salonu’nda saat 10.00’da Ahmet Mithat Efendi Külliyatı ve Neşir Problemleri Sempozyumu yapılıyor.
Sempozyumu Atatürk Kültür Merkezi ile Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü birlikte düzenlemiş. Dergâh Yayınları da katkıda bulunmuş.
Açılış konuşmalarını Fazıl Gökçek ile Turan Karataş yapacak. Sempozyum çalışmaları sırayla Turan Karataş, Ömer Faruk Huyugüzel, Rıza Filizok, Yavuz Akpınar, Abdullah Uçman’ın oturum başkanlığını üstlendiği beş oturumda gerçekleştirilecek.
Kapanış ve Değerlendirme ise İnci Enginün ve Fazıl Gökçek tarafından yapılacak.


* * *

Haberin Devamı


ÖLÜMÜNÜN 35. yılında Sedat Veyis Örnek Anma Etkinliği 21 Aralık 2015 Pazartesi saat 14.00-17.00 arasında, Ankara Üniversitesi Yüzüncü Yıl Salonu Tandoğan–Ankara’da gerçekleştirilecek. Etkinlik, “TÜBİTAK SOBAG Sedat Veyis Örnek Sözlü Tarih, Biyografi ve Belgelik Çalışması” kapsamında düzenleniyor.
Açılış konuşmalarını Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş ile Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanı Abdülkadir Gürer yapacak.
Diğer konuşmacılar da Kurtuluş Kayalı, Ali Rıza Balaman, Öğsev Dörtlemez, Halis Dörtlemez.
Daha önce, “Folklor/Edebiyat Dergisi Sedat Veyis Örnek Özel Sayısı” yayımlanmıştı. Zara Kültür Araştırma Grubu tarafından hazırlanan Zara Dergisi Özel Sayısı da yayımlanma aşamasında... Sözlü tarih görüşmelerinden oluşan kitabın ise adı: “Siyah Sıcak Güneş Sedat Veyis Örnek”.
Daha önce sözünü de etmiştim, eserleri seslendirilerek görme engellilerin hizmetine sunuldu. Milli Kütüphane Konuşan Kitaplık ve Görme Engelliler Hizmet Merkezi ile Boğaziçi Üniversitesi (GETEM) Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarına bu malzeme dağıtılmış durumda. Onunla ilgili bütün bilgi ve metinleri meraklısı aşağıdaki siteden takip edebilir: http//sedatveyisornek.humanity.ankara.edu.tr/
Serpil Aygün Cengiz, Meryem Bulut, Günseli Bayraktutan, Eren Zencirden, Aysun Ezgü Bülbül, Meryem Karagöz, Sevinç Gülçiçek, Abdurrahman Türker’den oluşan çalışkan bir proje ekibi var.


* * *

Haberin Devamı


ODTÜ Mezunları Derneği ise “Hititçenin 100. Yılında Hititoloji Çalıştayı” düzenliyor. Çalıştay 20 Aralık 2015 Pazar günü 10.00–17.15 saatleri arasında ODTÜ Mezunlar Derneği’nde gerçekleştiriliyor.
Açılış konuşmasını Himmet Şahin’in gerçekleştireceği çalıştayda, sırasıyla Ahmet Ünal, Bülent İplikçioğlu, Cahit Günbattı, Enver Sağır, Fatma Sevinç Erbaşı, İrfan Albayrak, Özlem Sir Gavaz, Sedat Erkut, Sevinç Günel, Turgut Yiğit, Yasemin Arıkan, Yücel Şenyurt konuşmacı olarak yer alacaklar.


* * *


MERAKLISI, ilgilisi için yararlanılacak etkinlikler.

Yazarın Tüm Yazıları